FOTOGRAFILA

RUȘINE! Așa arată rampa pentru persoanele cu dizabilități de la sediul Poliției din Huedin

Polițiștii din Huedin demonstrează că au ZERO respect pentru persoanele cu dizabilități. Instituțiile publice sunt obligate să amenajeze rampe pentru cărucioarele persoanelor cu dizabilități, dar la Huedin au improvizat o rampă din scânduri. Jumătate din acele scânduri au căzut, iar acuma rampa este impracticabilă. Cu toate acestea, nimeni din cadrul secției de Poliție nu s-a sesizat. Rampa nici nu a fost reparată, nici nu a fost îndepărtată. Situația durează de mai mult timp așa cum sesisează un cetățean 

”Rampa de acces pentru persoane cu dezabilitati a “Politiei Romane” la sectia din orasul Huedin. Ma intreb, ce exact au invatat acesti ofiteri la Academia de Politie? Ii rog pe Dl. Comandant, oricare ar fi el, si de asemenea, Dl. Primar Mircea Morosan, sa imprumute doua scaune cu rotile si sa foloseasca acea rampa. Sa se plimbe impreuna si ei putin prin Huedin in acele scaune, poate atunci vor intelege putin viata celui cu handicap, vor intelege cu-adevarat nivelul lor propriu moral denigrant si josnic, iar la sfarsitul zilei, realizand nepasarea lor crunta, vor retrage acea rampa a nesimtirii si instala una corespunzatoare, a respectului. Vedeti cat de mare este nepasarea fata de voi, publicul? Iar voi, publicul din Huedin, nu ati vazut aceasta rampa? Sunteti orbi? Muti? Da, sunteti orbi, muti, ca e acolo de mult timp. Cata lipsa de respect pentru cele mai elementare principii ale vietii! Daca “ Politia Romana” gandeste asa, acel ofiter care invata disciplina, legea, dreptatea, ce te mai astepti de la omul de rand? Fara cuvinte…dezamagit total de orice ofiter care lucreaza in acea cladire. Am trimis pozele la Sediul central al Politiei Romane cu mesajul: “ Sa va fie rusine!”, sesizează un cetățean.

Drepturile persoanelor cu dizabilități sunt încălcate adesea. Sunt intituții care nici măcar nu au amenajat rampe, deși legea le obligă, iar altele au construit rampe atât de abrupte încât sunt imposibil de folosit, doar pentru a se afla în legalitate. Orice ieșire pe stradă a persoanelor cu dizabilități reprezintă o corvoadă deoarece se lovesc de borduri prea înalte, de lipsa rampelor pe trotuare sau la instituții. Această situație apare și în municipiul Cluj-Napoca, orașul de cinci stele, cu atât mai mult într-un oraș mic precum Huedin. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *