După aproape un deceniu în care a operat servicii de salubritate la Cluj, firma Rosal se pregătește încetul cu încetul să iasă în septembrie de pe piața locală. Acum mulți ani, Rosal intra cu bocancii direct în fieful lui Brantner Vereș pe baza relațiilor sus-puse pe care patronul de atunci, Silviu Prigoană, le avea cu Traian Băsescu.
Atunci s-a întâmplat o chestiune ce merită păstrată pe vecie ca amintire în istoria economică a României. Orașul Cluj-Napoca a fost împărțit în două și lui Prigoană i s-a dat jumătate din împărăție. Venirea lui Prigoană a însemnat însă un lucru benefic pentru oraș, fiindcă Prigoană a investit în modernizarea felului în care salubritatea se făcea la Cluj. Din păcate, în acei 10 ani de prezență în urbea de pe Someș, Prigoană a făcut o greșeală enormă, decisivă. L-a pierdut pe Sergiu Hossu, managerul de la Cluj al Rosal, l-a pierdut din prostie și din orgoliile unor șefuleți pe care îi avea la București.
Rosal e istorie la Cluj. În aceste momente, jumătate din oraș este controlat bine de tot de Brantner, care are curățenia stradală și serviciul de deszăpezire, dar și serviciul de ridicare a deșeurilor menajere. În acest moment, rechinii mari dau târcoale celeilalte jumătăți, lăsată liberă de Rosal. În aceste zile se decide care dintre firmele Garden Construct și RER Ecologic va fi desemnată drept câștigătoare la curățenie stradală. Părerile sunt împărțite, mulți însă pariază pe Garden Construct, niște bucureșteni ce se califică foarte serios din punct de vedere relațional la titlul de noii regi ai gunoaielor clujene.
E straniu însă că, oricine va câștiga, au fost furnizate prețuri atât de mici, încât e greu de crezut că ele sunt sustenabile și e mai ușor de crezut că prețurile vor fi crescute prin diferite artificii, ca ei, câștigătorii, să-și indexeze tarifele.