In vizor

Rosal a contestat licitatia de salubrizare stradala, castigata de firma miliardarului Ilie Ciuclea

Scris de 525

Societatea Rosal a contestat rezultatul licitatiei de salubrizare stradala si deszapezire la Consiliul National de Solutionare a Contestatiei. Firma din Bucuresti a cerut suspendarea procedurii, si reanalizarea ofertei. Primaria Cluj-Napoca a respins ofertele depuse de Rosal, pentru loturile I si II, fiind considerate neconforme. Castigatorul contractului de 30 de milioane de euro a fost declarata societatea Supercom SA, detinuta de fostul deputat PSD Ilie Ciuclea.

Ofertele depuse de Rosal la procedura de achizitie publica au fost considerate “neconforme” de Primaria Cluj-Napoca. In consecinta, Rosal a atacat la CNSC aceasta decizie, aratand ca, in acest fel, i se aduce un mare prejudiciu.

“Continutul comunicarii este de natura a ne crea prejudicii, intrucat la momentul prezent operam in municipiul Cluj-Napoca, pe sectorul I, avand un numar de 25 de salariati la sucursala de aici. In plus, detinem utilaje si echipamente specifice cu care se opereaza, iar o atribuire nelegala a Contractului de servicii altui operator, ar aduce grave prejudicii subscrisei”, se arata in contestatia Rosal.

Rosal acuza Primaria de “rea credinta”

Rosal acuza Primaria Cluj-Napoca de “lipsa de buna credinta”, deoarece a solicitat firmei mai multe clarificari in timpul perioadei de achizitie, insa intr-un mod neconform.

In realitate, explica reprezentantii firmei de salbritate, Primaria Cluj-Napoca a respins ofertele depuse de Rosal pentru ambele loturi, considerandu-le “inacceptabile si neconforme”, motivat de imprejurarea ca firma nu ar fi facut dovada indeplinirii cerintelor de calificare. Drept urmare, autoritatea contractanta a considerat ca raspunsul la clarificari trimis de Rosal ar fi “neconcludent”.

“Prin respingerea ofertei noastre, autoritatea contractanta, in fapt, nu tine cont de Declaratia pe proprie rasundere, rezumandu-se la a prezuma pur si simplu ca nu indeplinim conditiile de calificare solicitate prin documentatia de atribuire, Practic, autoritatea contractanta incalca in mod flagrant prevederile art. 11 alin. 4 din HG nr. 925/2006, care permite unui ofertant sa demonstreze indeplinirea criteriilor de calificare doar prin prezentarea initial a unei declaratii pe propria raspundere, semnata de reprezentantul sau legal, prin care sa confirme ca indeplineste cerintele de calificare”, arata directorul Rosal Group, Bogdan Niculescu, in contestatia depusa la CNSC.

Licitatie cu scandal

Atribuirea contractului de salubrizare stradala si deszapezire in Cluj-Napoca firmei Supercom SA a starnit reactii dure in randul reprezentantilor celorlalte firme participante.Asta, mai ales pentru ca acest contract are o valoare insemnata, de aproximativ 30 de milioane de euro, iar durata lui este de opt ani.

Rosal este una dintre firmele care ofera aceste servicii in Cluj-Napoca, inca din 2005, in baza unui contract, care a expiat, insa, in octombrie 2013. Prin urmare, este unul dintre marii perdanti din aceasta ecuatie. Castigator este miliardarul bucurestean Ilie Ciuclea, patronul Supercom, cel care face parte din anturajul fostului cuplu Elena Udrea-Dorel Cocos.

Inainte de a fi depusa contestatia la CNSC, directorul Rosal, Bogdan Niculescu, a facut declaratii jurnalistilor, prin care arata ca oferta Supercom este, in realitate, neconforma, deoarece nu are cifra de afaceri necesara participarii la licitatie.

Pana acum, singura societate care a contestat rezultatul licitatiei este Rosal Group SRL, insa acestea mai pot fi depuse pana luni, 31 martie.

Foto: ziarmm.roULTIMA ORĂ

 • Acum 4 hours PubliNews
  Prima finantare blue IFC sprijina, prin BT, folosirea sustenabila a apei
 • Acum 12 hours Din oras
  Fiindcă de peste un deceniu cablurile din Cluj-Napoca nu au fost integral îngropate, un clujean cere prin bugetarea participativă măcar înălțarea cablurilor care pot fi atinse cu mâna
 • Acum 13 hours Politica
  #ECHIPA_CÂȘTIGĂTOARE a pierdut și președinția Sectorului 3 București. Așteptăm, cu interes, ziua ejectării din fruntea Senatului
 • Acum 13 hours In vizor
  Hop și Boc să se lipească de imaginea celor 8 bacalaureați de nota 10 din acest an! Ar trebui să ne fie rușine, nu să ne felicităm!
 • Acum 14 hours Politica
  Guvernul, măciucă la buzunarele românilor: Crește impozitul pe dividende de la 5% la 8% începând de anul viitor. Cresc accizele la alcool și tutun, cresc impozitele la jocurile de noroc, TVA pentru băuturile cu zahăr crește la 19%
 • Acum 14 hours Sanatate
  În două săptămâni, numărul clujenilor internați cu COVID-19 s-a dublat. N-am scăpat de pandemie
 • Acum 14 hours Politica
  PSD declanșează alegeri în organizațiile care au câștigat alegerile locale din 2020, iar în celelalte organizații începe ”reorganizarea”. Filiala Cluj a ”înfrânt” pe linie
 • Acum 15 hours Din oras
  Încă un ”rând” de amânare de termen pentru licitația de proiectare și execuție a metroului din Cluj
 • Acum 15 hours Din oras
  Accident pe Regele Ferdinand, în față la Central: șoferul a pierdut controlul volanului și a intrat pe trotuar
 • Acum 15 hours Politica
  S-A DAT COMANDA: REPER, Dacian Cioloș, în barca noului partid, ADUNAREA! Încă trei parlamentari au părăsit azi USR
 • Acum 16 hours PubliNews
  Ferestre și uși la preț de producător, exclusiv pentru bistrițeni, de la TeraGlass
 • Acum 16 hours Din oras
  „Modernizarea locurilor de joacă” părăginite din Cluj-Napoca, solicitată prin procesul de bugetare participativă: „Unele locuri de joacă nu au mai fost modernizate de mult timp”
 • Acum 16 hours In vizor
  Sindicaliștii din Penitenciarul Gherla aduc acuze grave actualului șef al Secției Exterioare de femei Cluj-Napoca: ”Probleme cu alcoolul. Înjură subordonații. Nu a fost sancționat”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE