In vizor

Rosal a contestat licitatia de salubrizare stradala, castigata de firma miliardarului Ilie Ciuclea

Societatea Rosal a contestat rezultatul licitatiei de salubrizare stradala si deszapezire la Consiliul National de Solutionare a Contestatiei. Firma din Bucuresti a cerut suspendarea procedurii, si reanalizarea ofertei. Primaria Cluj-Napoca a respins ofertele depuse de Rosal, pentru loturile I si II, fiind considerate neconforme. Castigatorul contractului de 30 de milioane de euro a fost declarata societatea Supercom SA, detinuta de fostul deputat PSD Ilie Ciuclea.

Ofertele depuse de Rosal la procedura de achizitie publica au fost considerate “neconforme” de Primaria Cluj-Napoca. In consecinta, Rosal a atacat la CNSC aceasta decizie, aratand ca, in acest fel, i se aduce un mare prejudiciu.

“Continutul comunicarii este de natura a ne crea prejudicii, intrucat la momentul prezent operam in municipiul Cluj-Napoca, pe sectorul I, avand un numar de 25 de salariati la sucursala de aici. In plus, detinem utilaje si echipamente specifice cu care se opereaza, iar o atribuire nelegala a Contractului de servicii altui operator, ar aduce grave prejudicii subscrisei”, se arata in contestatia Rosal.

Rosal acuza Primaria de “rea credinta”

Rosal acuza Primaria Cluj-Napoca de “lipsa de buna credinta”, deoarece a solicitat firmei mai multe clarificari in timpul perioadei de achizitie, insa intr-un mod neconform.

In realitate, explica reprezentantii firmei de salbritate, Primaria Cluj-Napoca a respins ofertele depuse de Rosal pentru ambele loturi, considerandu-le “inacceptabile si neconforme”, motivat de imprejurarea ca firma nu ar fi facut dovada indeplinirii cerintelor de calificare. Drept urmare, autoritatea contractanta a considerat ca raspunsul la clarificari trimis de Rosal ar fi “neconcludent”.

“Prin respingerea ofertei noastre, autoritatea contractanta, in fapt, nu tine cont de Declaratia pe proprie rasundere, rezumandu-se la a prezuma pur si simplu ca nu indeplinim conditiile de calificare solicitate prin documentatia de atribuire, Practic, autoritatea contractanta incalca in mod flagrant prevederile art. 11 alin. 4 din HG nr. 925/2006, care permite unui ofertant sa demonstreze indeplinirea criteriilor de calificare doar prin prezentarea initial a unei declaratii pe propria raspundere, semnata de reprezentantul sau legal, prin care sa confirme ca indeplineste cerintele de calificare”, arata directorul Rosal Group, Bogdan Niculescu, in contestatia depusa la CNSC.

Licitatie cu scandal

Atribuirea contractului de salubrizare stradala si deszapezire in Cluj-Napoca firmei Supercom SA a starnit reactii dure in randul reprezentantilor celorlalte firme participante.Asta, mai ales pentru ca acest contract are o valoare insemnata, de aproximativ 30 de milioane de euro, iar durata lui este de opt ani.

Rosal este una dintre firmele care ofera aceste servicii in Cluj-Napoca, inca din 2005, in baza unui contract, care a expiat, insa, in octombrie 2013. Prin urmare, este unul dintre marii perdanti din aceasta ecuatie. Castigator este miliardarul bucurestean Ilie Ciuclea, patronul Supercom, cel care face parte din anturajul fostului cuplu Elena Udrea-Dorel Cocos.

Inainte de a fi depusa contestatia la CNSC, directorul Rosal, Bogdan Niculescu, a facut declaratii jurnalistilor, prin care arata ca oferta Supercom este, in realitate, neconforma, deoarece nu are cifra de afaceri necesara participarii la licitatie.

Pana acum, singura societate care a contestat rezultatul licitatiei este Rosal Group SRL, insa acestea mai pot fi depuse pana luni, 31 martie.

Foto: ziarmm.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *