In vizor

Rosal a contestat licitatia de salubrizare stradala, castigata de firma miliardarului Ilie Ciuclea

Scris de 525

Societatea Rosal a contestat rezultatul licitatiei de salubrizare stradala si deszapezire la Consiliul National de Solutionare a Contestatiei. Firma din Bucuresti a cerut suspendarea procedurii, si reanalizarea ofertei. Primaria Cluj-Napoca a respins ofertele depuse de Rosal, pentru loturile I si II, fiind considerate neconforme. Castigatorul contractului de 30 de milioane de euro a fost declarata societatea Supercom SA, detinuta de fostul deputat PSD Ilie Ciuclea.

Ofertele depuse de Rosal la procedura de achizitie publica au fost considerate “neconforme” de Primaria Cluj-Napoca. In consecinta, Rosal a atacat la CNSC aceasta decizie, aratand ca, in acest fel, i se aduce un mare prejudiciu.

“Continutul comunicarii este de natura a ne crea prejudicii, intrucat la momentul prezent operam in municipiul Cluj-Napoca, pe sectorul I, avand un numar de 25 de salariati la sucursala de aici. In plus, detinem utilaje si echipamente specifice cu care se opereaza, iar o atribuire nelegala a Contractului de servicii altui operator, ar aduce grave prejudicii subscrisei”, se arata in contestatia Rosal.

Rosal acuza Primaria de “rea credinta”

Rosal acuza Primaria Cluj-Napoca de “lipsa de buna credinta”, deoarece a solicitat firmei mai multe clarificari in timpul perioadei de achizitie, insa intr-un mod neconform.

In realitate, explica reprezentantii firmei de salbritate, Primaria Cluj-Napoca a respins ofertele depuse de Rosal pentru ambele loturi, considerandu-le “inacceptabile si neconforme”, motivat de imprejurarea ca firma nu ar fi facut dovada indeplinirii cerintelor de calificare. Drept urmare, autoritatea contractanta a considerat ca raspunsul la clarificari trimis de Rosal ar fi “neconcludent”.

“Prin respingerea ofertei noastre, autoritatea contractanta, in fapt, nu tine cont de Declaratia pe proprie rasundere, rezumandu-se la a prezuma pur si simplu ca nu indeplinim conditiile de calificare solicitate prin documentatia de atribuire, Practic, autoritatea contractanta incalca in mod flagrant prevederile art. 11 alin. 4 din HG nr. 925/2006, care permite unui ofertant sa demonstreze indeplinirea criteriilor de calificare doar prin prezentarea initial a unei declaratii pe propria raspundere, semnata de reprezentantul sau legal, prin care sa confirme ca indeplineste cerintele de calificare”, arata directorul Rosal Group, Bogdan Niculescu, in contestatia depusa la CNSC.

Licitatie cu scandal

Atribuirea contractului de salubrizare stradala si deszapezire in Cluj-Napoca firmei Supercom SA a starnit reactii dure in randul reprezentantilor celorlalte firme participante.Asta, mai ales pentru ca acest contract are o valoare insemnata, de aproximativ 30 de milioane de euro, iar durata lui este de opt ani.

Rosal este una dintre firmele care ofera aceste servicii in Cluj-Napoca, inca din 2005, in baza unui contract, care a expiat, insa, in octombrie 2013. Prin urmare, este unul dintre marii perdanti din aceasta ecuatie. Castigator este miliardarul bucurestean Ilie Ciuclea, patronul Supercom, cel care face parte din anturajul fostului cuplu Elena Udrea-Dorel Cocos.

Inainte de a fi depusa contestatia la CNSC, directorul Rosal, Bogdan Niculescu, a facut declaratii jurnalistilor, prin care arata ca oferta Supercom este, in realitate, neconforma, deoarece nu are cifra de afaceri necesara participarii la licitatie.

Pana acum, singura societate care a contestat rezultatul licitatiei este Rosal Group SRL, insa acestea mai pot fi depuse pana luni, 31 martie.

Foto: ziarmm.roULTIMA ORĂ

 • Acum 4 hours General
  Șeful IPJ Cluj a reușit să îl captureze pe criminal în Bihor
 • Acum 8 hours Justitie
  INTERVIU despre decizia mizerabilă dată în cazul lui Liviu Man. După ce a fost arestat, judecat 12 ani și achitat, instanța i-a calculat suferința
 • Acum 10 hours PubliNews
  Lumea Dinozaurilor: expoziție cu dinozauri animatronici de până la 13 metri lungime, la Iulius Mall Cluj
 • Acum 10 hours Vocea ta
  Apare un nou #metoo? Proprietara localului Insomnia dă în vileag numele unui alt bărbat violent, după moartea tinerei Molnar Beata
 • Acum 10 hours Rautacisme
  Mesajul subtil al Elenei Udrea pentru Emil Boc
 • Acum 10 hours Din oras
  Sunt șanse ca anul acesta să înceapă lucrările la pasajul Tăietura Turcului? Emil Boc: „Dacă nu vor fi contestații, că aici, partea de contestații, numai Dumnezeu o poate ști!”
 • Acum 12 hours Sport
  Gura securiciului Dîncu adevăr grăiește: „OPERATIV, am lucrat mai mult pentru CFR Cluj”
 • Acum 12 hours Din oras
  Clujul duce tema gunoaielor «la nivelul următor»: „Problema de la Pata Rât nu noi am construit-o. Ea își are originea în anii 2000, prin scăparea de sub control a orașului de-atunci”
 • Acum 12 hours In vizor
  Veste bună pentru investitorii imobiliari, proastă pentru cumpărători! Trenul metropolitan va duce, pe o rază de 50 de km, prețurile mari din Cluj
 • Acum 13 hours Justitie
  Suspecții principali în cazul tinerei ucise ar trebui să fie polițiștii, procurorii și judecătorii? De ce era Bone Ferenc în libertate?
 • Acum 13 hours Din oras
  Termoficare Napoca SA vrea să își facă parc fotovoltaic în Cluj-Napoca
 • Acum 16 hours Din oras
  E ca și făcută – Centura metropolitană – în «etapa finală de pregătire»: „Aceste proiecte vor permite Clujului să treacă iarăși la nivelul următor, în orizontul anilor 2030-2050”
 • Acum 16 hours Din oras
  “FOTOŞOAPELE” lui Emil Boc: “Lucrările la Parcul Zorilor ar putea să înceapă într-o lună de zile”. Cam cum e şi cu “Someşul Navigabil”, clădirea Filarmonicii, sau linia de tramvai prelungită până în Floreşti
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE