Sport

Ronnie O’Sullivan, neinteresant pentru clujeni, iar Europeanul de snooker va fi mutat la Bucureşti: “Sunt multe argumente în acest sens”

Snooker Titans Trophy, evenimentul care a reunit în weekend, la Sala Polivalentă din Cluj, patru campioni mondiali, în frunte cu Ronnie O’Sullivan, a fost un eşec din punct de vedere al biletelor vândute.

Doar câteva sute de fani au fost prezenţi în fiecare zi din cele două ale turneului demonstrativ, organizatorii aşteptându-se la peste 5.000 de spectatori în total. Acest lucru va duce, cel mai probabil, la pierderea Campionatului European de către Cluj, care ar fi trebuit să se desfăşoare în luna octombrie tot la Sala Polivalentă, Bucureştiul având cele mai mari şanse să-l găzduiască.

Contactat de CJSport.ro, Adrian Thiess, cel care i-a adus în capitala Transilvaniei pe Ronnie O’Sullivan, Mark Selby, Steve Davis şi Reanne Evans, nu şi-a ascuns supărarea legată de numărul mic de fani prezenţi la Snooker Titans Trophy şi a spus că există destule argumente legate de mutarea Campionatului European.

“Dezamăgit nu sunt, sunt mâhnit de faptul că nu au venit mai mulţi spectatori, mă dezamăgesc mai mult alte lucruri decât faptul că nu au venit câţi oameni ne aşteptam pe măsura evenimentului pe care l-am oferit. O să analizăm nişte lucruri, o să tragem concluzii şi o să le anunţăm la momentul potrivit. Evident că se ia în calcul şi mutarea Campionatului European de la Cluj, sunt multe argumente în acest sens şi sunt legate de potenţialul pe care acest sport îl are în Cluj sau care e limitat la un număr mic de oameni, ce nu justifică din punct de vedere economic un eveniment de o asemenea anvergură. Preţurile la bilete nu au avut de ce să îi sperie pe oameni, ele au fost extrem de adaptate realităţii. Noi nu suntem o societate de caritate, funcţionăm pe principii capitaliste cel puţin până la momentul acoperirii cheltuielilor, ceea ce nu se pune problema în cazul de faţă”, a declarat Adrian Thiess.

În patrulaterul de la Cluj, actualul campion mondial, Mark Selby, l-a învins pe Ronnie O’Sullivan în finala de duminică, disputată în faţa a aproximativ 700 de spectatori. Cel mai ieftin bilet pe zi a costat 97 de lei, în ultima săptămână organizatorii oferind, insa, si pachete cu reducere pentru fiecare categorie în parte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *