Rautacisme

ROMPETROL pregateste o licitatie de 70 de milioane de euro pentru ecologizarea Vega pe care vrea sa o dea prin trafic de influenta misteriosului pacalitor Cornel "CONNIE" Varvara!

Bucurestiul colcaie de pacalici ardeleni care cauta sa rupa din banutul statului sau al marilor multinationale. Unul dintre ei, un „albanez” pe nume Cornel Varvara, detine firma UNI Recycling SRL, care se ocupa cu decontaminarea solurilor și refacerea ecologică a terenurilor poluate cu substanțe petroliere. De-a lungul anilor, Cornel Varvara, caruia ii place sa se alinte drept „Connie” (ca e mai monegasca abordarea decat provincialul Cornel), s-a lipit in mod straniu de toate combinatiile din domeniu indiferent de asociatii sai: a luat cascaval de la OMV Petrom, pentru procesarea șlamurilor și eliminarea apelor uzate, a fost firma care a incasat bani din lucrarile intreprinse la descarcarea navei Flaminia.

Asa, de felul lui, „Connie” se crede foarte smecher si e foarte sigur pe el. Cand apare in presa mondena, ii place sa fie numit „misteriosul milionar Connie Varvara”, muahahaha, atata doar ca nu stim de unde i-ar putea veni milioanele, caci ele par o duma de marketing de cafenea, cata vreme societatea pe care o conduce e slaba rau la venituri:

Dupa cum observati, anul trecut, „misteriosul Connie” abia a facut de o ciorba, caci business-ul lui depinde maxim de pilele politice sau corporate pe care le poate activa ca sa ia licitatii, altfel e neica nimeni.

Pentru Connie Varvara, zilele urmatoare sunt esentiale. Romeptrol urmeaza sa scoata la licitatie inca o etapa din proiectul de ecologizare a batalelor istorice din cadrul rafinăriei Vega, un proiect complex și unul din cele mai ample proiecte de mediu realizate în România.

În aceste batale, au fost depozitate gudroane acide și reziduuri petroliere colectate în proporţie covârşitoare în perioada anterioară privatizării rafinăriei Vega Ploieşti (1905-1999). De exemplu, în anii 1980, Vega era singurul producător și furnizor de catalizatori pentru industria internă de rafinare, respectiv pentru alte 10 rafinării în funcțiune la acea vreme.

Ei bine, Connie vrea si el o halca din aia 70 de milioane de euro. E atata presiune pe banii astia incat, in ciuda pilelor pe care le are, Varvara a trebui sa accepte impartirea licitatiei in doua, ca sa ia si Costel Casuneanu si consortiul sau putin din ciolan.

Varvara se lauda prin cafenelele Bucurestiului ca are pile direct la top management, adica la Alexey Golovin – Chief Officer Legal And Corporate Affairs, KMG International.

Cu Golovin a vorbit Kenes Rakhisev, unul dintre cei mai influenti si bogati oameni din Kazahstan, care a fost rugat la randul lui sa sustina proiectul lui Varvara de un misterios om de afaceri din Viena. 

Si aici incepe showul. Astia de la Rompetrol, plus misteriosul om de afaceri roman din Viena, n-au invatat nimic din scandalul declansat de DIICOT in noiembrie 2018, cand procurorii DIICOT au prajit un grup infractional organizat care facea evaziune fiscala de rang inalt, grup condus de Dmitriy Grigoryev (fost vicepreşedinte şi Chief Financial Officer al Rompetrol Group), in dosar fiind audiat ca suspect si Cristi Borcea, care la acea vreme a platit o jumatate de miion de euro cautiune ca sa fie pus in control judiciar.

Foamea de bani e atat de mare pentru cei ce s-au infruptat mereu din Rompetrol si ciolanul de acolo atat de ispititor, incat nici azi nu se potolesc „pretendentii”, desi stiu ca isi risca hoitul. Foarte ciudat, cata vreme adevaratul misterios om de afaceri roman din Viena nu ar fi trebuit sa uite de scandal, de vreme ce i-a oferit lui Dmitriy Grigoryev sprijin sa se mute in Austria, ascunzandu-l la Viena.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *