De cartier

Transformarea atelierului fostului Colegiu Tehnic „Edmond Nicolau” în creșă de cartier cu 90 de locuri costă aproape 3,5 MILIOANE de EURO

Scris de 246

Atelierul școlar al fostului Colegiu Tehnic „Edmond Nicolau” din cartierul Mănăștur ar putea fi transformat în viitor în creșă de cartier. În prezent, există o nevoie crescută de locuri în creșele de stat din Cluj-Napoca, iar consilierii locali vor aproba un proiect de hotărâre cu o valoare de peste 17.000.000 lei ce va permite schimbarea de destinație din atelier pentru școală în creșă de cartier. 

Valoarea totală a investiției se ridică la suma de 17.219.073,71 lei cu TVA/ cca 3.489.057,10 euro

Surse de finanțare: bugetul local. 

Durata de execuție: 1 an și 6 luni. 

Amplasament: Aleea Negoiu nr 9 B

Proiectant general: Imosteel SRL. Proiectant de specialitate: Vertum Studio SRL 

Suprafața terenului este de 2565 mp

Imobilul a făcut parte din baza materială de învățământ aferentă Colegiului Tehnic „Edmond Nicolau”, desființat în prezent. 

Încă din toamna anului trecut, Centrul Bugetar de Administrare Creșe adresa o solicitare către administrația locală privind terenul de 2565 mp, unde este amplasat atelierul școlii, pentru conversia acestuia în creșă de cartier și prin care arăta că „se confruntă cu o nevoie stringentă de locuri în creșe în această zonă a cartierului Mănăștur”. 

În septembrie 2020, Inspectoratul Școlar Cluj aproba solicitarea pentru înființarea unei creșe în clădirea în care a funcționat atelierul-școală al Colegiului Tehnic „Edmond Nicolau”, unitate desființată și al cărei patrimoniu a fost preluat de Școala Gimnazială „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca. 

Prin Planul Urbanistic de Detaliu, ce urmează să fie aprobat în ședința de Consiliu local, se propune extinderea, etajarea parțială și schimbarea de destinație a imobilului din atelier pentru școală în creșă și funcțiuni aferente, amenajări exterioare, împrejmuire incintă. 

De asemenea, un alt proiect de hotărâre ce va fi adoptat de consilierii locali prevede aprobarea indicatorilor tehnico-economici, ceea ce presupune valoarea investiției și termenul de execuție a lucrărilor.

În prezent, imobilul existent are regimul de înălțime P+1E. Se propune realizarea unui etaj parțial din structură metalică ușoară care să nu încarce suplimentar structura. 

În privința extinderii propuse, regimul de înălțime este unul variabil de la D+P la P+E+R.

Se propune păstrarea structurii de rezistență a clădirii existente. 

Noua creșă ar putea include 6 grupe a câte 15 copii fiecare, adică un total de 90 de locuri. De asemenea, urmează să fie amenajate și un cabinet medical, birouri, vestiare, depozit aprovizionare și oficiu distribuire mâncare, precum și spații de joacă în interior și exterior. 

CITEȘTE ȘI: Atelierul fostului Colegiu Tehnic „Edmond Nicolau” urmează să fie transformat în creșă de cartier

În acest an aproximativ 61% dintre copiii înscriși nu au obținut un loc în creșă, însemnând că au rămas pe dinafară 996 de copii. Situația din acest an, la fel ca cea de anul trecut, este mult mai gravă întrucât din cauza pandemiei numărul locurilor a fost redus. Astfel, pentru anul 2021-2022 au fost disponibile doar 637 de locuri din totalul de 806 rămase libere.

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 4 hours In vizor
  Însuși El, Excelența Sa, Emil Boc, în Marea Înțelepciunea Sa s-a gândit că e frumos să se apuce de modernizări și să pună la pământ statuia lui Iuliu Maniu, fix cu câteva zile înainte de comemorarea a 70 de ani de la moartea sa în închisoarea de la Sighet
 • Acum 6 hours PORTRET
  DACĂ ȘI NEA’ CEAȘCĂ TĂIA ACCESUL GRATUIT LA ÎNVĂȚĂMÂNT (care e înscris și acum în Constituție), mai ajungea Dîncu din Runcu Salvei să se joace de-a politicianul? Vicepreședintele PSD susține privatizarea învățământului preuniversitar
 • Acum 6 hours Din oras
  Cu lucrările nerecepționate, dar trecut ca reușită a măreței administrații ”Bociene”, Parcul Tineretului – Pădurea Clujenilor, intră în renovare
 • Acum 12 hours Din oras
  Viral pe Tik Tok: O cămilă paște-n Cluj
 • Acum 12 hours Din oras
  URMEAZĂ STAȚIA OSĂ METROUL, PRELUNGIREA LICITAȚIEI cu încă o lună
 • Acum 13 hours In vizor
  NOROI ARENA. Jucătorii Rapidului: ”Un teren jalnic. Aveam noroi până la genunchi”. ”U” Cluj, o remiză jalnică
 • Acum 14 hours FOTOGRAFILA
  ”Strâmtoratul” buget al Clujului își permite aruncarea banilor pe apa Someșului navigabil
 • Acum 1 day Editorial
  Prostoii visează la anticipate. Din 1991 aud cuvântul acesta, dar n-am participat decât la ”anticipăpate”. Care ar fi șansele?
 • Acum 1 day Din oras
  BRAVO, EMIL BOC, PARTIDUL COMUNIST ROMÂN ÎȚI MULȚUMEȘTE: Statuia lui Maniu, dată jos cu excavatorul. Finanţatorul statuii, academicianul Emil Borzo: ”Sunt şocat”
 • Acum 1 day Straineze
  SLUGA MOSKOVEI, Viktor Orban, preia retorica Rusiei: ”Dacă trimiți arme Ucrainei, (…) indiferent ce spui, ești în război”
 • Acum 1 day General
  10 ani cu Ziar de Cluj
 • Acum 1 day Politica
  Ciolacu anunță politica fiscală a PSD: Companiile mari să plătească la fel ca și micile companii un impozit de cel puțin 1% din cifra de afaceri. Impozitul pe dividende e prea mic față de Germania
 • Acum 1 day Din oras
  “Încă o mizerie marca prof. Ștefan Florian” – un neurochirurg din generatia noua il face praf pe “vedeta” Spitalului Transilvania, detinuta de Abu Arif Khaled. Florian, ratatul moral al medicinei clujene
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE