Vocea ta

Romii de pe Bulevardul Muncii încă fac legea în cartier. Autoritățile, incapabile să rezolve o problemă veche de mulți ani – FOTO

În ultimii cinci Ziar de Cluj a tot semnalat autorităților locale situația romilor care locuiesc pe Bulevardul Muncii. Aceștia și-au ridicat case, iar în curți cresc cai și porci, animalele find ținute în condiții insalubre. Clujenii care le sunt vecini au făcut și ei numeroase sesizări, fiind deranjați de mizeria pe care aceștia o au în curți, un adevărat focar de infecție. Mai mult, în Clujul european de cinci stele aceștia lasă adesea caii să se plimbe pe Bulevard sau ies cu căruțele pe stradă.

Citește și:

Situaţia de pe Bulevardul Muncii scapă de sub control. Poliţiştii locali se fac că nu văd mizeria, porcii şi caii

În tot acest timp au fost aplicate amenzi, care însă nu au rezolvat această problemă. Amenzile nu îi descurajează pe acești oameni să trăiască în continuare după bunul lor plac. Animalele sunt ținute în condiții improprii, dar nimeni nu a luat nicio măsură în acest sens.

Oamenii se plang ca se confruntă cu aceste probleme de mulți ani, însă autoritățile nu sunt capabile sa pună piciorul în prag. Ziar de Cluj a mai atras atenția de nenumărate ori asupra nemulțumirilor clujenilor din zonă: prezența unor cai cu atelaje pe stradă, adăpostiți in spații insalubre sau purtați de stăpânii lor pe trotuar este un spectacol cotidian pe Bulevardul Muncii. Cazurile au fost reclamate în numeroase rânduri de către localnici, au apîrut in zeci de articole în presa locala, dar situația nu s-a schimbat deloc de-a lungul anilor.4

Citește și:

Romii fac legea de ani de zile pe Bulevardul Muncii, sub ochii autorităților incapabile să ia măsuri eficiente pentru eradicarea focarelor de mizerie și criminalitate

De-a lungul timpului, clujenii au fost și victimele furturilor și agresiunii acestor persoane. Răspunsul Poliției Locale a fost mereu că se fac periodic verificări, se aplică amenzi, însă este evident că aceste măsuri nu sunt eficiente. Autoritățile trebuie să găsească soluții pentru a elimina acest focar de infecție și această sursă de infracțiuni. Este de neconceput ca zeci de alte persoane să fie nevoite să suporte zilnic modul de trai al comunității de romi. 

Un clujean care locuiește pe Muncii ne-a transmis noi poze cu animalele ținute într-un spațiu mic și murdar, acesta fiind nemulțumit că autoritățile nu sunt capabile să găsească soluții pentru această problemă, în ciuda numeroaselor solicitări venite din partea vecinilor.

”Locuitorii de pe B-dul Muncii sunt terorizati de mizeria făcută de țiganii de la nr 51 care au în curte 7-8 cai , 4-5 porci și altele. În urma mai multor sesizări la Primăria Cluj, ANSVSA, Sanipid nu sa luat nici o masură”, ne-a transmis clujeanul. 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *