In vizor

ROMATSA: Semnalul de urgenta trebuia decriptat la Moscova. Rusii nu au raspuns

Potrivit unui raport preliminar al Administratiei Romane a Serviciilor de Trafic Aerian (ROMATSA), publicat de Sursa Zilei,  sistemul de transmisie a unui semnal de urgenta al aeronavei prabusite ieri in Muntii Apuseni era functional. Datele transmise prin satelit trebuiau decriptate de Centrul International de la Moscova, unde este afiliata ROMATSA. Cu toate acestea nu s-a primit niciun raspuns din partea rusilor.

„Au existat informatii de la aeronavele in zbor despre emisia statiei ELT a aeronavei YRBNP, dar nu a existat informare de la centrul COSPAS-SARSAT, prin centrul alocat de la Moscova (MCC), fiind ulterior contactat MCC de catre ROMATSA (telefonic si e-mail), fara niciun rezultat”, se arata in raport.

Pe de alta parte, reprezentantii Centrului COSPAS din Moscova au declarat, pentru Digi24, ca nu au primit niciun semnal de urgenta din spatiul aerian romanesc si nicio informatie din Romania in 20 ianuarie.
Expertii de la Moscova au precizat pentru sursa citata ca, in caz de accident aviatic, nu primesc informatii de la aeronavele aflate in zbor, ci chiar de la avionul prabusit, prin intermediul unui satelit.

Foto: sursazilei.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *