Din oras

Romanii plecati in strainatate, principalii clienti ai firmelor de inchiriat masini

Majoritatea clientilor societatilor care ofera servicii de inchirieri masini sunt romanii care lucreaza in strainatate si se reintorc in tara pentru a-si petrece concediul. Masinile preferate sunt cele din clasa economic, dar cei pe care ii tine buzunarul pot inchiria si masini de lux.

Spre exemplu printre cele mai scumpe masini care se pot inchiria de la PHP Rent a Car se numara Mercedes CLS 500, BMW 645 CI cabrio individual – decapotabila sau Porsche Cayenne S – 119 euro pe zi. Cu cat scade perioada de inchiriere cu atat cresc preturile, putand sa ajunga pana la 179 de euro pe zi.

“Cele mai cerute sunt din clasa economic, adica Dacia Logan, Sandero, Ford Fiesta, Renault Symbol, dar avem si Mercedes sau BMW. Preturile sunt de la 15 euro pana la 119 euro pe zi, asta pentru o perioada mai mare de 20 de zile. Masina se preda curata, cu plinul facut si se returneaza la fel. In perioada sarbatorilor si pe timpul verii majoritatea clientilor sunt romani plecati in strainatate, care vin acasa in vizita. In restul anului sunt straini, mai multi, care inchiriaza”, a explicat Darius Pop, responsabilul biroului de la Aeroport a companiei PHP.

PHP Company le apartine lui Miclea Ioan si Loredana si are in parcul auto peste 100 de automobile. In 2012 societatea a avut o cifra de afaceri de 5,5 milioane de lei si un profit de peste 700.000 de lei.

Si in cazul BDV Bestauto majoritatea clientilor sunt romani plecati peste hotare, care revin in Cluj in vizita sau in vacanta.

“Perioada medie de inchiriere este cam de o saptamana. Cele mai cautate modele sunt Dacia Logan si Ford Focus, iar preturile variaza intre 17 si 25 de euro pe zi. 80% din clientii nostri sunt romani care vin acasa in concediu, iar restul de 20% straini, oameni de afaceri, angajati care lucreaza in Cluj pentru o perioada determinata”, a explicat Ioana Matean, responsabil birou al BDV Bestauto.

Societatea a fost infiintata in 2007 si ii apartine lui Darius Boca. In 2012 a avut o cifra de afaceri de peste 200.000 de lei si un profit de 336 de lei.

“Cele mai solicitate sunt modelele de masini clasa medie, gen Ford Focus, Renault Megane, Opel Astra, fiind masini economice, cu kilometri putini si spatioase. Solicitate sunt si masinile Volvo S80 fiind cele mai sigure masini, comfortabile, spatioase dar si economice”, explica si Iosif Tosa, reprezentant al APW Rentacar.

Aici preturile incep la 15 euro pe zi si pot ajunge pana la 100 euro pe zi. Societatea are peste 50 de masini in parc si isi ofera serviciile de inchiriere in Cluj-Napoca, Bistrita si Bucuresti.

De regula clientii firmelor de inchiriere masini trebuie sa achite si o garantie, care le este returnata in momentul in care masina ajunge inapoi nevatamata. Suma poate sa inceapa de la 100 de euro si poate depasi si 200 de euro, in functie de model. De asemenea soferul trebuie sa aiba permis de cel putin un an.

Foto: phprentacar.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *