Editorial

România tot mai aproape de a deveni Securistan și Delațiostan: nominalizările la șefia PG și DNA poartă ștampila CTC a Cooperativei ”Ochiul și Timpanul”

Sub mandatul de șef al lui Crin Bologa, în năvodul DNA s-au agățat doar pești mici, politicieni în dizgrație sau fără susținere politică – prin urmare, lucrurile mergeau aproape perfect pentru clasa politico-mafiot-economică de cumetrie din România. Mai ales că despre activitatea Parchetului General, în ultimii ani chiar nu s-a mai auzit mare lucru.

Ce s-a întâmplat de Crin Bologa și Gabriela Scutea au să rămâie fără de ”coledzi” din cauză că ministrul ”Pierdoiu” nu i-a mai nominalizat?

Păi, dacă te uiți la ”sivicile” celor doi nominalizați să preia șefiiile PG și DNA, Florin Alex Florența și Marius Voineag, ai să te scufunzi până în DIICOT în SRI.

Că ambele propuneri au activitate în Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Crimă Organizată și Terorism, zonă în care procurorii lucrează în strânsă colaborare cu serviciile de informații, în special cu SRI. Că e vorba, prin terrorism, de zona de securitate națională, despre care știm că poate fi glisată ca interpretare în funcție de voința politică a celui/celor care butonează, în interes personal și de grup, interesul national – după cum, din păcate, știm că s-a mai întâmplat.

După cum s-au inflamat în spațiul public discuțiile despre Legile Securității Naționale care, în forma avorton-fătată de la Cotroceni, transformă România într-un Securistan și Delatoristan de primă mână, ștampila de Control Tehnic de Calitate din partea SRI se vede clar pe aceste nominalizări.

Cum, conform Ordinului de Zi pe Unitate, Scutea și Bologa, s-au specializat în a nu deranja pe nimeni de la vârful puterii, în a nu face dosare cu miză, vine întrebarea firească: ce se pregătește? S-a rescris Ordinul de Zi pe Unitate și vom asista din nou la zăngănit de cătușe la ore de maximă audiență, la descinderi în direct la care vor participa mai mulți ”telejurnaliști” decât mascați?

Sau, în sfârșit, Justiția va face justiție nu genoflexiuni în fașa Politicului?

Personal mă îndoiesc. Când e vorba de a-și satisfice pofta de putere și de voyeurism, ăștia de la Ochiul și Timpanul, mai ales în situația în care ne aflăm noi în România, unde nu sunt controlați, dar sunt infiltrați peste tot, nu prezintă nici un fel de încredere.

Și asta se vede foarte clar în ce legi încearcă să-și impună. Să nu uitați că nu aduce anul, câtă ”democraţie” ştie să ne dea Cooperativa “Ochiul și Timpanul”.

Mai ales acum când judecătorii Curții Constituționale a României au decis că este curat-constituțional ca Cooperativa ”Ochiul și Timpanul” să și se uite cum vor mușchii ei în telefon și laptop. Deh, și aceștiatot bucăți de carne sunt sub roblele lor – supuși șoaptelor despre tentații care pot deveni publice…

Anul trecut, la începutul lunii iunie, au scăpat în presă pasaje relevante din “ciornele” controversatelor proiecte ale Legilor securității naționale, care dădeau puteri enorme și imunitate serviciilor secrete. Ele cică au fost abandonate după prezentarea lor pe larg, iar SIE a recunoscut că ele au fost elaborate în colaborare cu Administrația Prezidențială.

Acestea acordau puteri semnificativ sporite serviciilor de informații, acordau imunitate ofițerilor SRI și SIE, făceau aproape imposibil de demis șefii celor două servicii. În plus, SCANDALOS, obligau cetățenii să colaboreze cu serviciile secrete la cererea acestora – a securistanezilor serviciilor, în caz contrar, cetățeanul putând fi acuzat de obstrucționarea anchetei, mama ei de democrație! SRI dorea să se adape cu atotputernicia Securității lui Nea’ Ceașcă – au murit degeaba vreo 2000 de români în Decembrie 1989!

Prin urmare, opinez că nominalizările lui Pierdoiu sunt, de fapt, nominalizările lui Hellvig și că nimeni n-a renunțat la acele legi prin care se transformă România în Securistan și Delațiostan.