Sport

România-Spania se va juca pe hard în Cupa Davis. Rafael Nadal a vorbit despre şansele echipei sale şi despre prezenţa sa la Cluj

Meciul de Cupa Davis dintre România şi Spania, programat peste două luni în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, se va juca pe hard, aşa cum era de aşteptat.

Chiar dacă încă nu a făcut anunţul oficial, Federaţia Română de Tenis (FRT) a luat deja această decizie, care nu era deloc una surprinzătoare, mai ales că un meci pe zgură era complet scos din calcul. Astfel, şansele „tricolorilor” la o calificare istorică cresc uşor, asta chiar dacă tot spaniolii rămân favoriţi, ibericii având 13 jucători în Top 100 mondial în acest moment, în timp ce Marius Copil, cel mai bine clasat tenismen român la simplu, se află abia pe locul 175 ATP.

Potrivit CJSport.ro, pentru suporterii români care vor veni la acest meci cel mai important pare a fi şansa de a-l vedea pe viu pe fostul numărul 1 mondial, Rafael Nadal, cel care este obligat să fie în lotul Spaniei pentru a putea participa la Jocurile Olimpice. Spaniolul a vorbit despre jocul cu România din luna iulie, însă a refuzat să spună, deocamdată, dacă îşi va ajuta din teren ţara.

„Mai sunt multe săptămâni până atunci și, de aceea, e dificil să ne imaginăm acum ce se poate întâmpla. E o partidă importantă pentru noi, pentru că ne poate ajuta să revenim în Grupa Mondială, care e obiectivul nostru. E o întâlnire complicată, dar sperăm să fim la înălțime și să ne impunem în România”, a spus Nadal, pentru Digisport, spaniolul ajungând acum pe locul 5 ATP.

Meciul dintre România şi Spania contează pentru turul 2 al Grupei I din zona Euro-Africană şi va avea loc în perioada 15-17 iulie. Câştigătoarea acestui joc urmează să joace barajul pentru promovarea în Grupa Mondială.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *