Politica

România iese pe 8 martie din STAREA DE ALERTĂ. Klaus Iohannis: „Am hotărât să nu mai prelungim starea de alertă”

Klaus Iohannis a declarat, vineri, că starea de alertă nu va fi prelungită după data de 8 martie 2022, ca urmare a scăderii numărului de îmbolnăviri cu COVID-19. Odată cu ridicarea stării de alertă, unele restricții vor fi de asemenea eliminate.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat vineri, într-o declarație de presă la Palatul Cotroceni, că starea de alertă nu va mai fi prelungită după data de 8 martie. Această decizie a fost luată după o ședință la Cotroceni cu cei responsabili de gestionarea pandemiei.

”Epidemia de COVID-19 se află pe o pantă accelarat descendentă, iar valul 5 este aproape de a se încheia. Este momentul, deci, să luăm noi decizii legate de gestionarea aceste situaţii, decizii cu un impact major pentru viitor. Am convocat astăzi o şedinţă de evaluare cu toţi responsabilii din domeniu, în urma căreia am hotărât să nu mai prelungim dincolo de 8 martie starea de alertă instituită în România. Ministerul Sănătății va gestiona evoluția epidemiei, care sperăm că se aproapie de final. Odată cu ridicarea stării de alertă vor fi eliminate și o serie de măsuri care au fost în vigoare până acum. Măsurile complete vor fi explicate în perioada următoare de autoritățile abilitate”, a declarat şeful statului la Palatul Cotroceni.