Politica

Robert Cazanciuc, PSD: A crescut de 10 ori perioada interdicției de a mai obține permis auto pentru cei care se urcă băuți, drogați sau fără carnet la volan și ucid oameni pe șosele – proiect de lege votat în Senat

Șoferii condamnați pentru ucidere din culpă pentru fapte comise sub influența alcoolului sau drogurilor vor avea interdicția de a a obține din nou dreptul de a conduce timp de 5 ani după executarea pedepsei, se arată într-un proiect de lege care modifică Codul Rutier, votat luni seară de Senat cu 105 voturi pentru, din 106 de senatori prezenți. Proiectul de lege mai trebuie să treacă și de Camera Deputaților pentru a deveni lege. Inițial, proiectul delege prevedea doar o interdicție de șase luni, însă perioada a fost mărită semnificativ în urma unui amendament propus de senatorul PSD Robert Cazanciuc.

”A crescut de 10 ori perioada interdicției de a mai obține permis auto pentru cei care se urcă băuți, drogați sau fără carnet la volan și ucid oameni pe șosele.
Am propus și colegii au fost de acord, astăzi, în Senat, votând cu 105 voturi „pentru” din 106, un amendament la un proiect legislativ de modificare a Codului Rutier, prin care persoanele condamnate pentru ucidere din culpă, comisă sub influența alcoolului sau drogurilor ori fără permis auto, să aibă interdicția de a obține din nou dreptul de a conduce timp de 5 ani după executarea pedepsei. Acesta este termenul maxim prevăzut de Codul penal pentru măsuri complementare”, a scris Cazanciuc pe Facebook.

Senatorul PSD mai scrie că acest amendament vine în continurea și în completarea proiectului legislativ cunoscut sub denumirea de Legea Anastasia, provenită de la numele unui copil ucis pe drumurile publice de o persoană care a condus fără a avea acest drept. Cazanciuc amintește că, de cinci ani încoace, România se află în continuare pe locul 1 în Europa la numărul de accidente rutiere mortale, iar multe dintre acestea fac obiectul modificărilor legislative propuse acum.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=617033956904818&set=a.302691715005712&type=3