Locuitorii din Turda și Câmpia Turzii riscă să moară în cazul unor urgențe majore deoarece în zonă operează doar o singură ambulanță ce dispune și de unitate de terapie intensivă.
”Ambulanța dotată cu terapie intensivă lucrează 24 de ore din 24. Doamne ferește dacă pică, trebuie să trimitem noi de la Cluj”, explică dr. Doru Irimia, directorul medical al Serviciului de Ambulanță Cluj.
O soluție ar fi aceea ca municipalitățile din Turda și Câmpia Turzii să cumpere o nouă ambulanță cu terapie intensivă. Edilii cheltuie însă banii publici cu focuri de artificii și spectacole, înainte de a asigura condițiile optime pentru sănătatea populației, scrie infoaries.ro.
Salina Turda este vizitată anual de aproape 690.000 de turiști, adică o medie de aproape 2000 de turiști pe zi. În cazul unor accidente cu multiple victime, serviciile de urgență din proximitate ar fi efectiv copleșite.
În zona Turda-Câmpia Turzii operează doar o singură ambulanță de tip C, cu unitate de terapie intensivă mobilă. În cazul unui accident cu victime multiple doar un singur pacient critic are șansa să trăiască. Medicii de urgență explică că nu e nevoie mereu de o ambulanță cu terapie intensivă dar că existența a două ambulanțe de acest tip crește șansa de supraviețuire a unor bolnavi aflați în stare critică.
Ambulanțele de tip C operează exclusiv cu medic cu competențe în medicina de urgență, dar angajarea unui medic în plus nu e complicată, explică dr. Doru Irimia. Că să existe un medic, e nevoie însă de ambulanță.