Sanatate

REZULTATUL PROSTIEI ŞI INDOLENŢEI: Cel puțin 27 de pacienți și angajați de la Institutul Oncologic Cluj-Napoca, infectați cu coronavirus

Poate aţi uitat cum pacienţii Institutului de Oncologie din Cluj-Napoca au fost lăsaţi să se înghesuie la începutul lunii în faţa instituţiei pentru reţete? Ei, bine, acum se culeg „roadele”: cel puțin 27 de pacienți și angajați de la Institutul Oncologic Cluj-Napoca au fost depistaţi ca fiind infectați cu coronavirus. Institutul Oncologic Cluj-Napoca a testat până marți 1.500 de persoane pentru determinarea coronavirusului, angajaţi şi pacienţi, iar 27 dintre acestea au fost depistate pozitiv, toţi cei infectaţi fiind asimptomatici.

Prefectul judeţului Cluj, Mircea Abrudean, a anunţat, marţi, că s-au luat măsurile de decontaminare a spaţiilor iar Institutul Oncologic îşi continuă activitatea.

„Institutul Oncologic a realizat în total 1.500 de teste, fiind depistate 27 de persoane pozitive, din care 21 pacienţi şi șase cadre medicale – trei asistente, o infirmieră, un psiholog şi un medic. Toţi cei 27 sunt asimptomatici iar cadrele medicale şi pacienţii care nu necesită îngrijiri oncologice speciale au fost internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase şi la Spitalul de Pneumoftziologie. Restul pacienţilor cu îngrijiri oncologice au fost izolaţi pe o secţie a institutului. S-au luat măsurile de decontaminare a spaţiilor iar institutul îşi continuă activitatea”, a spus Abrudean.

Prefectul a precizat că Institutul Oncologic Cluj-Napoca a decis că vor fi testaţi toţi pacienţii care se internează, chiar daca la triaj nu prezintă simptome de COVID-19.

Mircea Abrudean a susţinut că, având în vedere faptul că majoritatea pacienţilor Institutului nu sunt din judeţul Cluj, ancheta epidemiologică durează mai mult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *