In vizor

Anunțată anul trecut, licitația pentru colectarea și transportul deșeurilor de la CMID la stațiile de transfer se prelungește încă șapte luni

După deschiderea primei celule a Centrului de Management Integrat al Deșeurilor, funcționarea și administrarea temporară vor intra în sarcina Regiei Autonome a Domeniului Public. Până la finalizarea licitației pentru colectarea și transportul deșeurilor la stațiile de transfer, aceste servicii intră tot în sarcina RADP, care a primit, în acest sens, anul trecut, două contracte în valoare de 22 milioane euro. Deși licitația pentru colectare și transport a fost lansată în toamna anului trecut, nici acum nu a fost desemnat un câștigător și nici nu se poate estima un termen de finalizare.

„Este în interesul județului Cluj și al municipiului Cluj-Napoca să înceapă cât mai curând funcționarea centrului județean de gestionare integrată a deșeurilor, cu atât mai mult cu cât mai multe așezări ale județului Cluj sunt obligate să transporte gunoiul acumulat la Târgu Mureș și Oradea. A trebuit să găsim o soluție temporară pentru transferul serviciului de operare printr-o concesiune până la încheierea licitației. În conformitate cu decizia adoptată pe 13 martie, vom transfera operațiunea la RADP. RADP poate încheia contractul numai după începerea centrului județean de gestionare integrată a deșeurilor. Companiile de colectare a gunoiului vor contracta cu Asociația de Dezvoltare Comunitară Eco-Metropolitană (ADI)”, a declarat Vakar Istvan, vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, pentru transindex.ro.

Licitația pentru colectare și transport al deșeurilor este organizată de Asociația pentru Dezvoltare Comunitară Eco-Metropolitană. Din cauza situației de urgență, procedurile au fost suspendate până în 13 aprilie. Termenele estimate ar fi undeva la șapte luni.

„Funcționarea și administrarea temporară a centrului județean de gestionare integrată a deșeurilor vor fi preluate de RADP. Transportul va continua să fie efectuat de operatorii actuali de deșeuri până la anunțarea câștigătorilor noii oferte. De asemenea, este în curs de desfășurare o procedură de licitație pentru serviciul de colectare a deșeurilor prin intermediul unei concesiuni, anunțată de Asociația pentru Dezvoltare Comunitară Eco-Metropolitană. În prezent, procedurile sunt suspendate până la 13 aprilie. Cererile de clarificare, depunerea ofertelor și evaluarea acestora vor avea loc ulterior. Acest proces este estimat la șapte luni”, a mai spus Vakar Istvan.

Consiliul Județean Cluj va solicita Prefecturii să reducă termenul pentru dezbaterea publică a licitației de la 30 de zile, ceea ce ar însemna o reducere a termenului cu 15 zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *