In vizor

Revista Tribuna petrece pe banii CJ la Belvedere si militeaza pentru aceasta practica

Scris de 619

Un eveniment care a avut ca beneficiari doar cateva persoane, scriitori din anturajul lui Mircea Arman a avut loc in acest weekend in Sala Miorita a hotelului Belvedere sub egida Zilelor Revistei Tribuna. In mod ironic, la finalul evenimentului, s-a evidentiat “necesitatea, mai acuta decat oricand, de a fi continuata si chiar intensificata actuala practica a finantarii din fonduri publice a unor reviste culturale”. 

Zilele Revistei Tribuna au avut loc intre 18 si 20 octombrie la Hotel Belvedere si a avut in program “simpozioane, lansari de carte si dezbateri”. Majoritatea participantilor au fost alesi din cercurile de amici si sustinatori ai controversatului Mircea Arman.
La inaugurarea evenimentului care se doreste sa devina o traditie a luat parte si presedintele CJ Cluj, Horea Uioreanu. Au fost lansate volume de Nicolae Breban, Alex. Ștefănescu, Al. Boboc sau Andrei Marga.

Presa de specialitate a remarcat lipsa celor care s-au declarat impotriva sefiei lui Arman la Tribuna. Nu a fost prezenti membri ai Uniunii Scriitorilor din Romania (USR), filiala Cluj sau figuri importante ale lumii universitare clujene, dupa cum arata clujulcultural.ro.

Manifestarea a avut loc din bugetul revistei, potrivit unei surse, insa Tribuna este sustinuta financiar de Consiliului Judetean (CJ) Cluj, care numai pentru anul 2013 aloca publicatiei un buget de 620.000 de lei. Potrivit planului de management intocmit de Mircea Arman si aprobat de Consiliu pentru tiparirea celor 24 de numere din 2013 este nevoie de 265.290 lei.

Uimitor este si finalul comunicatului postat pe site-ul CJ legat de acest eveniment.

“Ca o concluzie a intregii manifestari culturale derulate pe parcursul acestor trei zile, participantii au subliniat necesitatea, mai acuta decat oricand, de a fi continuata si chiar intensificata actuala practica a finantarii din fonduri publice a unor reviste culturale, alternativa oferita de finantarea din surse private nefiind una viabila in actualul context economic global marcat de numeroase probleme si subfinantari cronice”, subliniaza oficialii clujeni.

Mircea Arman nu a putut fi contactat.ULTIMA ORĂ

 • Acum 22 mins Rautacisme
  Eh, Marcel Bonţidean, zis şi “Nicolaie”… a semnat cu Securitatea, dar măcar n-a turnat
 • Acum 35 mins In vizor
  Pe Boc îl lasă nervii din ce în ce mai des. Clujenii care-l critică sunt “isterici”, “iubitori de noroi”… Acum l-a numit “idiot” pe cel care a avut “tupeul” să-i numească “centura de Diamant” “un eşec”
 • Acum 1 hour Din oras
  Primăria Cluj-Napoca susţine: “Lucrările de modernizare a străzii Iuliu Maniu, finalizate la timp”. Colegii de la Gazeta de Cluj au descoperit în teren contrariul. Şi cum nu zice municipalitatea nimic despre mizeria de pe Bolyai
 • Acum 3 hours In vizor
  Autostrada Transilvania se conectează prin drum expres, aflat în grafic de execuţie, dar NU cu Centura Clujului (care NU există), ci cu cea a Oradiei (care există)
 • Acum 3 hours Politica
  Falimentul Euroins: ASF a retras proiectul de plafonare a prețurilor la RCA. Guvernul urma să îl discute astăzi. Vezi cu ce explicații vin cei de la ASF
 • Acum 4 hours In vizor
  O VESTE RECONFORTANTĂ: PUZ nou pentru reglementarea urbanistică a ariei protejate Cheile Turzii
 • Acum 5 hours Din oras
  Reabilitarea clădirii fostului Hotel Melody, investiție de peste 1 milion de euro, cu sprijin de la Budapesta
 • Acum 6 hours Din oras
  TRAGEDIE la Pata Rât: O locuință și alte anexe improvizate au fost cuprinse de flăcări. Un bărbat a murit
 • Acum 15 hours Politica
  O ȚARĂ CU NERVII PE MOAȚE
 • Acum 20 hours PubliNews
  Femeia anteprenor și inspirație pentru noi începuturi
 • Acum 21 hours PubliNews
  Grupul IULIUS a montat panouri fotovoltaice pe toate proprietăţile din portofoliu, inclusiv pe Iulius Mall Cluj, care vor produce 5.500 MWh anual, la nivel de grup
 • Acum 21 hours Politica
  Marcel Ciolacu vrea să accelereze reforma pensiilor speciale, în ciuda opoziției puternice a lui Nicolae Ciucă
 • Acum 21 hours Straineze
  Deși UEFA le-a spus să-și vadă de treaba lor, Federația Maghiară de Fotbal insistă cu harta Ungariei Mari. De ce? Că bancherașul lui Viktor Orban, un oligarh conectat la afaceri cu Rusia, trebuie să-și facă numărul revizionist
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE