In vizor

Rețeta succesului din bani publici: o firmă din Turda și-a majorat profitul cu 500% într-un singur an

Scris de 297

În doar cinci ani, o companie din Turda a reușit să ajungă la o cifră de afaceri de 23 de milioane de lei. Firma a reușit să crească atât de spectaculos în special datorită contractelor bănoase pe care le-a încheiat cu primăriile și instituțiile publice din județ.  

Compania Awe Infra deținută de Luca Cristian și Luca Diana a fost înființată în 2015. În 2016 a declarat o cifră de afaceri netă de 313.970 lei și un profit de 219.179 de lei. În doar un an, firma și-a mărit afacerile de 12 ori ajungând la o cifră de afaceri netă de 3,95 milioane lei. Creșterea a continuat să fie spectaculoasă și în anii următori. În 2018 avea o cifră de afaceri de 10 milioane de lei și un profit de 722.239 lei, iar în 2019 cifra de afaceri a fost de 23,2 milioane de lei, o creștere de 128% și un profit de 4.3 milioane RON, o creștere de 500% a profitului.   

În 2017, Awe Infra a semnat 10 contracte publice de circa 6 milioane de lei. Rețeta succesului a continuat și în 20088, 2019 și 2020. Contractele din bani publici au continuat să curgă pentru firma din Turda. Aceasta a încheiat contracte pentru lucrări la rețeaua de apă potabilă și canalizare sau pentru lucrări de asfaltare în mai multe localități din județul Cluj.

În 2019 a mai câștigat contracte pentru extinderea rețelelor de apă și canalizare din comunele:Moldovenești – 5,2 milioane lei, Sălciua – 3,2 milioane lei, Pălatca – 439.376, Bonțida 3,4 milioane de lei, Sălicea -1 milion de lei, Sânpaul 8,7 milioane lei, Poieni 3,6 milioane de lei, Cojocna 2,2 milioane de lei.

În 2019 a câștigat un contract în valoare de 5,3 milioane de lei pentru lucrări de asfaltare în comuna Feleacu și un alt contract de 1,5 milioane de lei pentru modernizarea căminului cultural din localitatea Urca, comuna Viișoara.

Tot în 2019 a câștigat alte două contracte cu Primăria Turda în valoare de 18 milioane de lei. 

În 2020 a câștigat alte două licitații organizate de către Primăria Turda în valoare tot de 18 milioane de lei. De asemenea, a mai câștigat contracte pentru lucrări la rețelele de apă și canalizare din comunele Tritenii de Jos 3,8  milioane de lei și Ceanu Mare 1,9 milioane de lei.

Awe Infra a încheiat un alt contract important cu Compania de Apă Arieș pentru alimentare cu apă și sisteme de canalizare menajeră în comunele Luna și Viișoara în valoare de 20,5 milioane de lei. 

Dacă facem un calcul aflăm și de unde provine creșterea spectaculoasă atât a cifrei de afaceri cât și a profitului. În 2019 Awe Infra a obținut din contractele încheiate cu primăriile din județ 52,1 milioane de lei. aproximativ 10 milioane de euro. Pentru 2020 firma a încheiat deja contracte în valoare de 44,2 milioane de lei.

În timp ce zeci de firme din Cluj-Napoca au fost afectate puternic de criza provocată de pandemia de coronavirus, iată că sunt și firme care reușesc să prospere datorită contractelor importante din bani publici. Ascensiunea firmei Awe Infra demonstrează cât de ușor poți crește dacă reușești să ai acces la contractele cu statul. 

 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 38 mins Din oras
  EMIL BOC CEL DUR ŞI DREPT (când nu e cazul). Deşi INS a anunţat de o săptămână că nu vor mai fi amendaţi românii care nu s-au recenzat, “din cauze obiective sau subiective”, acesta s-a hărnicit să-i amendeze pe clujeni
 • Acum 1 hour Politica
  N-AVEAŢI DE LUCRU? VĂ DĂ GUVERNAREA BIROCRAŢIE LA TOT CARTIERUL: Noi obligaţii pentru munca part-time: Angajaţii depun declaraţii în fiecare lună
 • Acum 1 hour In vizor
  “Krónika” consemnează declaraţia protopopului reformat al “Ţării Călatei”, István M. Vincze: “La noua grădiniţă din Huedin pot veni şi copiii români, dar limba de predare este limba maghiară”
 • Acum 4 hours Eveniment
  169 de inele de peste 6.500 de ani vechime au fost găsite de arheologi pe traseul Autostrăzii A3
 • Acum 5 hours Sport
  Clubul de fotbal Universitatea Cluj își ia rămas bun de la Nea Titi
 • Acum 6 hours Din oras
  Bunic lovit pe trecerea de pietoni. Ar fi trecut pe roșu
 • Acum 19 hours General
  NESIMȚIRE BUGETARĂ: Marinela Marc și-a propus să viziteze toată Europa, fără să scoată un leu din buzunar. Limba engleză ar fi singurul impediment
 • Acum 19 hours In vizor
  VINE BOC, SAU ARE SĂ-I PUTĂ? Khetane a invitat azi întreg Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca la festival
 • Acum 21 hours Sanatate
  Criză de VACCINURI pentru copii, la Cluj. Cel HEXAVALENT lipsește cu TOTUL. DSP Cluj așteaptă dozele de la minister
 • Acum 22 hours Analiza
  10 ani, 16 miniştri şi 942 de km de autostradă. 58,875 kilometri de autostradă pe cap de ministru. 5,9 kilometri pe an. 490,625 metri pe lună. Melci să fi fost şi se târau mai mult
 • Acum 23 hours Sanatate
  Rata infectărilor cu Covid-19 a scăzut ușor la nivelul judeţului Cluj. Aşteptăm să ajungem cu datele procesata la intervalul post Untold
 • Acum 1 day Politica
  Grindeanu anunţă licitaţia pentru 20 de trenuri electrice prin PNRR. Rutele leagă Cluj-Napoca de Oradea, Brașov, Alba-Iulia – adică ce era cât pe ce să “OSĂ” avem prin promisiunile electorale ale “Alianţei Vestului”
 • Acum 1 day Rautacisme
  Octavian Berceanu, acest “Ştefan Pescăruş” al Untold, laudă organizatorii NESIMŢITOTECII că au făcut rapid curat în urma lor. Adică şi-au îndeplinit obligaţiile contractuale
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE