Din oras

Reputatul profesor emerit Nicolae Hâncu a primit medalia „Iuliu Hațieganu”, la aniversarea venerabilei vârste de 80 de ani

Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca l-a omagiat pe profesorul și diabetologul Nicolae Hâncu cu medalia „Iuliu Hațieganu”, pentru contribuțiile remarcabile la dezvoltarea și prestigiul învățământului universitar clujean și românesc.

Distincția a fost oferită într-un cadru restrâns, chiar în ziua în care profesorul a împlinit venerabila vârstă de 80 de ani. 

„Am fost extrem de impresionat de faptul că în aceste zile atât de dificile din punct de vedere al adunăilor publice, Universitatea a găsit posibilitatea de a ne întruni într-un mediu extrem de restrâns și să mi se înmâneze ceea ce votase Senatul cu câteva zile înainte și anume, medalia „Iuiu Hațieganu”. Când primești o medalie cu numele fondatorului școlii de medicină din CLuj și cel care a dat și numele universității, atunci ești mândru.” a declarat pentru Ziar de Cluj profesorul.

Evenimentul s-a desfășurat în amfiteatrul Ion Aleman al Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu”, iar ceremonia a fost prezidată de rectorul universității, doamna prof. dr. Anca Dana Buzoianu și de prorectorul universității, domnul profesor dr. Daniel Mureșan. În cadrul evenimentului, prof. dr. Nicolae Hâncu a declarat:

 „Datoria profesiei mele este să ajute știința în drumul spre sănătatea omului și pe el să-l călăuzească spre sănătate. Realizările, succesele și pozițiile în ierarhiile profesiei le datorez Universității mele. Azi, Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” este o mândrie a Clujului și a României, cu o admirabilă vizibilitate națională și internațională, având o impunătoare prestanță și un prestigiu consolidat an de an.”

Deși ajuns la al 8-lea deceniu de existență, domnul profesor își dorește ca și anii ce vor urma să îi aducă la fel de multă activitate.

„La 80 de ani se pot spune multe. Nu vreau să mă mai uit la ce a fost, ci la noul deceniu în care am intrat de o zi și pe care îl doresc plin de activitate. Adică să pun în continuare în practică cea mai nobilă parte a profesiei noastre, și anume, să pot să fac bine.” a mai declarat pentru Ziar de Cluj, prof. dr. Nicolae Hâncu.

De-a lungul carierei sale, prof. dr. Nicolae Hâncu a contribuit la înființarea mai multor asociații de diabet, ateroscleroză, nutriție și boli metabolice. Este Membru de Onoare al Academiei Române, Membru titular al Academiei de Știinte Medicale din România și Președintele de Onoare al Federatiei Române de Diabet, Nutritie și Boli Metabolice.

Susține Ziar de Cluj!

Timp de aproape 10 ani, ți-am oferit gratis articolele noastre. A venit timpul să devenim parteneri. Ziar de Cluj va implementa în curând abonamentul de 10 lei pe lună pentru toți cititorii. Pentru toți cititorii care ne respectă curajul și experiența.

 

sursa foto: transilvaniareporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *