In vizor

REPUBLICA CUMĂTROCRATĂ ROMÂNIA: Cine este milionara sprijinită de Rareș Bogdan să dreagă busuiocul la cabinetul ministrului Burduja și să facă parte din CA Distribuție Energie Electrică Cluj?

Ministrul energiei Sebastian Burduja este ajutat în activitatea de zi cu zi, la cabinetul său, de o echipă formată din opt consilieri, potrivit informațiilor transmise de Ministerul Energiei la solicitarea HotNews.ro. Această echipă este remunerată, fiind diferită față de Consiliul Consultativ format din 32 de consilieri cu titlu onorific, care ar urma să elaboreze analize și rapoarte în mod gratuit, la cererea ministrului.

Potrivit Ministerului Energiei, cei opt sunt: Dragoș Ștefan Roibu, Andrei Nicolae Popa, Constantin-Alexandru Manda, Oana Babagianu, Nicolae Niculăiță, Ana-Maria Andone, Alexandru Rusu și Lia Ruxandra Ruscea.

Oana Babagianu, fiica subprefectului de Ialomița, Gheorghe Babagianu, protejată a lui Rareș Bogdan. Colaborarea dintre Burduja și diva din Spania, fostă soție de fotbalist, a început de când liberalul era Ministrul al Digitalizării. Tânăra, ajunsă deja milionară, a fost numită consilier. Ca o adevărată pupilă, îl urmează pe Burduja chiar și la deplasările din afara țării.

Fosta ”cumnata” a Elenei Economu, Oana Babagianu, se tine scai de ministrul Burduja!

Oana Babagianu are o relație foarte bună cu europarlamentarul PNL, Rareș Bogdan, același care a și convins-o să se întoarcă în țara natală. Europarlamentarul Rareș Bogdan nu s-a ascuns și a recunoscut că a ajutat-o pe Oana Babagianu să vină în țară și să se angajeze în Guvern.

Fosta ”cumnata” a Elenei Economu, Oana Babagianu, se tine scai de ministrul Burduja!Oana Babagianu, în perioada în care activa drept consilier în cadrul Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării

„Faptul că are avere arată că se poate descurca oriunde și că nu a venit în România pentru bani”, a declarat Rareș Bogdan, la momentul respectiv.

Potrivit profilului de LinkedIn, Oana Babagianu și-a finalizat studiile la The Geneva School of Diplomacy & International Relations, unde taxa de școlarizare pentru un singur an se ridică la suma de 179.433 de lei. Așa o educație aleasă… nu și-o permite oricine!

Oana Babagianu a mai lucrat cu Sebastian Burduja și la Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, în funcția de consilier superior.

Mai deține și funcția de membru în Consiliul de Administrație la Distribuție Energie Electrică Cluj, potrivit declarației de interese.

Are o avere impresionantă, fiind asociată în cinci firme, una dintre ele deținând un coafor la Londra, promovat în țară de către Ana-Maria Prodan, nașa sa, scria PressHub în august 2022.

Oana Babagianu are, potrivit declarației de avere, o avere impresionantă. Printre altele, ea deține 11 locuințe, dintre care două în Spania. Astfel, are împreună cu soțul său o casă la Madrid de 840 de metri pătrați și o casă de vacanță la Denia-Spania, de 250 de metri pătrați, la care este unic proprietar. Apartamentele din București au în total o suprafață de 570 de metri pătrați, la care se adaugă apartamente din Voluntari și Dudu-Ilfov. Deține un teren în Madrid în suprafață de 2.772 metri pătrați, un autoturism Range Rover, mai multe conturi, dividende de 856.286 de lei, dar și datorii. Cel mai mare credit este de 686.000 euro, la Caixa Bank. Soțul său, Viorel Babagianu (a luat numele de familie al soției), a fost director la o companie din Ialomița și la una din Londra.

A locuit 15 ani în străinătate, este secretar general adjunct al PNL Diaspora, organizație condusă de europarlamentarul Rareș Bogdan, și fiica unui lider local liberal, tatăl său fiind subprefect al județului Ialomița.

A fost angajată în aprilie la la Ministerul Energiei pe funcția de consilier.

După doar două săptămâni, s-a mutat la Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, în funcția de consilier superior. Anunțul revenirii în țară și al angajării la guvern a fost făcut chiar de Oana Babagianu într-o postare pe rețelele de socializare, în care i-a mulțumit lui Rareș Bogdan pentru sprijinul său.

Oana Babagianu a intrat în atenția publicului în urmă cu ai mulți ani, atunci când s-a căsătorit pentru prima oară cu fotbalistul Hristu Chiacu, nepotul latifundiarului Gigi Becali. Nunta a avut loc în anul 2011, iar petrecerea a fost una de basm, ținând în 3 zile.

Fosta ”cumnata” a Elenei Economu, Oana Babagianu, se tine scai de ministrul Burduja!

Imagini de la nunta Oanei Babagianu cu fotbalistul Hristu Chiacu

Aceasta a început la Urziceni, cu nunta miresei, apoi, nunta mirelui, la Palatul Știrbey, iar ultima seară a fost nunta prospeților însurăței, care a avut loc tot la Urziceni, De la petrecerea de la Palatul Ştirbey, la care au fost aproximativ 500 de invitaţi, nu au lipsit oameni importanți din fotbal. Programul artistic a fost asigurat de Andra, Elena Gheorghe, trupa Machedonia, dar şi de Gigi Becali, care a cântat și a dansat pe muzică machedonească. O altă figură remarcabilă a fost Anamaria Prodan.

Oana a reușit să treacă peste despărțirea de nepotul lui Becali și și-a refăcut viața cu un prosper om de afaceri cu care are în prezent și 3 copii. În 2015, Anamaria Prodan şi Laurenţiu Reghecampf au botezat-o pe Kira, primul copil al Oanei, la Londra.