Rautacisme

Republica Autonomă Cluj militează pentru continuitate la șefia Direcției Naționale Anticorupție Structura Teritorială Cluj: Anca Mărincean candidează de una singură la propria șefie

UPDATE: Într-un comentariu la materialul difuzat pe Facebook, fostul președinte al CJ Cluj, Mihai Seplecan, susține că procurorul Anca Mărincean ar fi fost considerată de-a lor de către fostul șef al SRI Cluj, Simion Cecan, care i-ar fi cerut să nu pornescă cu pâra la București pentru dosarele nefinalizate de la Cluj, până când aceasta nu va fi numită în funcție.

“Declar public că in toamna anului 2015 când mă răzvrateam împotriva sistemului am fost chemat in biroul directorului SRI Cluj Simion Cecan. In prezența adjunctului său am fost rugat de catre domnul Cecan Simion să nu merg la București să fac scandal la DNA până ce doamna Anca Mărincean nu o să fie numită pe funcție. Spunându-mi și asigurându-mă “ că este de-a lor și că o să facă treabă bună”. Treaba bună a făcut căci au arestat buticari, secretari de comune, directori de cămine culturale dar in schimb a “ reușit “ performață să claseze două dosare grele cel cu deșeurile și cel de la IC-Ponor. Felicitari sistemului, sănătate domnului Cecan și multă, multă ….. doamnei Mărincean.” – susține Mihai Seplecan.

Procurorul Anca Mărincean, care ocupă postul de șef al DNA Cluj încă din decembrie 2014, când a înlocuit-o în funcție pe Elena Botezan, care s-a transferat ca judecător la Curtea de Apel Cluj, este singura “amabilă” să conducă în continuare DNA Cluj, după expirarea termenului de depunere a candidaturilor pentru șefia structurii teritoriale, conform actualdecluj.ro. De altfel este singurul candidat înscris pe acest post – probabil pentru continuitatea lipsei de reacție a celor care veghează la buna cheltuire a banului public.

Reamintim faptul că Mărincean a fost numită pe actualul post în septembrie 2015 și, până la organizarea unui concurs; CSM i-a tot prelungit mandatul. Numirea pe funcția de procuror șef de serviciu se face pe o perioadă de trei ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată, de către CSM, la propunerea șefului DNA. Conform legii, propunerea de numire în funcție se face de procurorul-șef al DNA, către Consiliul Superior al Magistraturii, în fața căruia candidații susțin un interviu. Prin urmare, toate candidaturile ar urma să fie discutate luni, 10 septembrie, în Colegiul de conducere. Acesa emite un aviz consultativ cu referire la candidații eligibili, pe baza căruia procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție înaintează propunerea de numire în funcțiile de conducere vacante Consiliului Superior al Magistraturii.

Pentru Republica Autonomă Cluj, Secția pentru procurori a CSM a hotărât deja în ședința din 4 septembrie, înainte de expirarea termenului pentru depunerea candidaturilor, că Mărincean va rămâne în cadrul DNA Cluj după ce îi expiră mandatul în funcția de procuror-șef al DNA Cluj, din 9 septembrie. Urmează doar să fie validată în funcție. Sperăm să nu îi fie greu având în vedere că este unicul candidat.

Lista candidaților pentru șefia structurilor teritoriale ale DNA:

Procuror șef al S.T. Alba Iulia: Aurelia Danusia Boicean;

Procuror șef al S.T. Bacău: Maria Cornelia Hrincescu;

Procuror șef al S.T. Constanța: Andrei Bodean;

Procuror șef al S.T. Cluj: Anca Gabriela Mărincean;

Procuror șef al B.T. Baia Mare: Ioan Pop;

Procuror șef al S.T. Pitești: Daniela Lupu;

Procuror șef al S.T. Tg. Mureș: Tiberiu Nicolae Onea

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *