Politica

Repetentul domn Ciucă o ține gaia-mațu că părinții și copiii ar fi ”victimele” grevei profesorilor. Nu, Educația este victima unui grup de impostori și falsificatori de CV care conduce de peste trei decenii România în interes personal!

Scris de 396

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, miercuri, că problemele cadrelor didactice sunt îndreptățite și că este convins că prin dialog se va ajunge la ”un rezultat astfel încât copiii și părinții să nu fie victimele acestui demers”. Premierul a spus însă că nu se poate face acum o intervenție pentru creșterea salariilor va trebui apoi corectată prin legea salarizării.

”Liberalii nu s-au speriat niciodată de greutăți, și le-au asumat cu responsabilitate, cu înțelepciune și au demonstrat că acestea pot fi rezolvate. Și astăzi PNL are ca obiectiv rezolvarea problemelor ridicate de sindicatele din educație și îmi asum ceea ce voi declara acum, și anume că am avut un dialog deschis, îl vom avea în continuare și considerăm că problemele cadrelor didactice sunt îndreptățițe, dar împreună, așa cum am procedat zilele trecute, inclusiv ieri și sunt convins că și azi, prin dialog deschis, prin înțelegerea contextului și a pașilor pe care îi avem de făcut în continuare pentru a asigura guvernarea și stabilitatea țării vom ajunge la un rezultat astfel încât copiii și părinții să nu fie victimele acestui demers”, a afirmat premierul Ciucă în discursul rostit la Vila Florica din Ștefănești, Argeș, unde PNL a marcat împlinirea a 148 de ani de la înființare.

Nicolae Ciucă a precizat că ”este absolut inacceptabil ca un profesor să își înceapă cariera de la un salariu net de 2.500 lei”.

”Orice intervenție a noastră acum va trebui corectată apoi prin legea salarizării pentru care am convenit de la 15 iulie să se intre în dialog, iar până la 1 septembrie să finalizăm ca să intrăm cu legea în Parlament”, a adăugat însă șeful Guvernului.

Toată această poliloghie se face în timp ce sindicatele anunță că greva profesorilor continuă și organizează joi un miting în București. ”Cred că va fi o grevă de durată, săptămâni întregi” – a declarat Anton Hadăr.

Liderii marilor sindicate din educație au anunțat marți, la finalul unei discuții la guvern, că greva continuă, iar propunerile guvernului sunt inacceptabile. Ei au cerut creșterea rapidă a salariilor profesorilor.

”Greva continuă deocamdată, poate mâine decidenții vor veni cu o soluție acceptabilă. Am cerut un act normativ pentru creșterea salariilor, nu mai așteptăm până la noua lege a salarizării”, a spus Simion Hăncescu, liderul FSLI.

Liderii sindicatelor au mai anunțat că pregătesc un miting joi în București.

”Ne-au spus că nu sunt bani, că e deficit, dar nu au venit cu o propunere care să ne mulțumească. Propunerile pe termen lung, precum legea salarizării, trenează și ele. În acest ritm cred că va fi o grevă de durată, câteva săptămâni”, a spus Anton Hadăr, liderul sindicatului Alma Mater.

Liderii sindicali au spus că soluția bonusurilor de 1.000 de lei pe an pentru profesorii debutanți, propusă de guvern, este inacceptabilă pentru că e o sumă mică și pentru că această soluție i-ar nemulțumi pe cei cu salariile puțin peste ale debutanților.

”Ne-au spus că nu sunt bani” – normal, din ce să-și mai plătească politicienii curvele (indiferent de sex), dacă dau banii conveniți prin Lege la Educație?ULTIMA ORĂ

 • Acum 11 hours Politica
  ARUNCAREA ÎN DERIZORIU A ÎNVĂȚĂMÂNTULUI: Examenele orale de la Bacalaureat se echivalează cu notele din timpul liceului – prevede un proiect de Ordonanță de Urgență publicat de Ministerul Educației, în contextul celor mai mari proteste ale profesorilor în ultimii 18 ani
 • Acum 12 hours Justitie
  ROMÂNIA EȘUATĂ: O femeie al cărei copil de 12 ani a fost ucis la Revoluția din 1989 și-a dat foc în Poiana Brașov în semn de protest față de tergiversarea dosarului Revoluției. Poliția și procuratura au tăcut două săptămâni
 • Acum 14 hours Politica
  SOLDĂŢEL DISCIPLINAT AL PARTIDULUI: Boc îi ceartă pe profesorii greviști și ia partea puterii, care se dovedește zilnic incapabilă: ”Nu putem sacrifica aceste generații”. E, să fi fost altcineva la guvernare, ce discurs fulminant ar fi avut Maestrul!
 • Acum 14 hours PubliNews
  Educație și distracție la Iulius Mall Cluj: workshopuri pentru părinți și copii cu mentori de la școala Solis
 • Acum 15 hours Eveniment
  Ce vor solicita sindicatele din educație la Guvern: ”Îi transmitem și lui Iohannis că noi rezistăm”
 • Acum 15 hours Politica
  Președintele Iohannis ar fi avut o întâlnire ”decisivă” cu Ciucă și Ciolacu: Rotativa se face săptămâna viitoare pentru a evita criza de timp
 • Acum 15 hours Rautacisme
  Pe unde, Maestre, printre gropile de la metrou, OSĂ se facă culoar de transport public din Mănăștur până în Mărăști?
 • Acum 16 hours Rautacisme
  Emil Boc, primarul care le știe pe toate, numai administrație nu prea: De la ”Ioan Sabău nu pleacă nicăieri”, la ”felicitări noului antrenor”
 • Acum 16 hours In vizor
  Poliția Locală folosește semnalele acustice și luminoase în mod ilegal. ”Poliţia Locală încearcă din păcate să copieze Poliţia Română şi nu este de bun augur pentru că se ajunge la confuzii”
 • Acum 17 hours Eveniment
  A 12-a zi de grevă a profesorilor, nu e al 12-lea ceas și pentru Guvern și locatarul de la Cotroceni: Un nou miting de protest al profesorilor, la Guvern și la Cotroceni
 • Acum 18 hours Eveniment
  Grav accident de circulație pe DN1 E60, în Izvoru Crișului, județul Cluj. Un bărbat a rămas încarcerat, minoră consultată de echipajul SMURD
 • Acum 19 hours In vizor
  Pentru cine ar fi dispusă Ligia Deca, ministrul Educației, să facă pârnaie? Conform Legii Dialogului social, nr 367/2022, art 159. alin 2. ”Angajatorul nu poate încadra personal care să îi înlocuiască pe cei aflați în grevă”. Prin urmare, situația școlară la disciplina profesorilor aflați în grevă, NU POATE FI ÎNCHEIATĂ, decât ILEGAL
 • Acum 19 hours Din oras
  DONEAZĂ pentru Centrul Comunitar KHETANE de la Pata Rât! Împreună putem șterge pata de pe obrazul Clujului!
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE