Politica

Repetentul domn Ciucă o ține gaia-mațu că părinții și copiii ar fi ”victimele” grevei profesorilor. Nu, Educația este victima unui grup de impostori și falsificatori de CV care conduce de peste trei decenii România în interes personal!

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, miercuri, că problemele cadrelor didactice sunt îndreptățite și că este convins că prin dialog se va ajunge la ”un rezultat astfel încât copiii și părinții să nu fie victimele acestui demers”. Premierul a spus însă că nu se poate face acum o intervenție pentru creșterea salariilor va trebui apoi corectată prin legea salarizării.

”Liberalii nu s-au speriat niciodată de greutăți, și le-au asumat cu responsabilitate, cu înțelepciune și au demonstrat că acestea pot fi rezolvate. Și astăzi PNL are ca obiectiv rezolvarea problemelor ridicate de sindicatele din educație și îmi asum ceea ce voi declara acum, și anume că am avut un dialog deschis, îl vom avea în continuare și considerăm că problemele cadrelor didactice sunt îndreptățițe, dar împreună, așa cum am procedat zilele trecute, inclusiv ieri și sunt convins că și azi, prin dialog deschis, prin înțelegerea contextului și a pașilor pe care îi avem de făcut în continuare pentru a asigura guvernarea și stabilitatea țării vom ajunge la un rezultat astfel încât copiii și părinții să nu fie victimele acestui demers”, a afirmat premierul Ciucă în discursul rostit la Vila Florica din Ștefănești, Argeș, unde PNL a marcat împlinirea a 148 de ani de la înființare.

Nicolae Ciucă a precizat că ”este absolut inacceptabil ca un profesor să își înceapă cariera de la un salariu net de 2.500 lei”.

”Orice intervenție a noastră acum va trebui corectată apoi prin legea salarizării pentru care am convenit de la 15 iulie să se intre în dialog, iar până la 1 septembrie să finalizăm ca să intrăm cu legea în Parlament”, a adăugat însă șeful Guvernului.

Toată această poliloghie se face în timp ce sindicatele anunță că greva profesorilor continuă și organizează joi un miting în București. ”Cred că va fi o grevă de durată, săptămâni întregi” – a declarat Anton Hadăr.

Liderii marilor sindicate din educație au anunțat marți, la finalul unei discuții la guvern, că greva continuă, iar propunerile guvernului sunt inacceptabile. Ei au cerut creșterea rapidă a salariilor profesorilor.

”Greva continuă deocamdată, poate mâine decidenții vor veni cu o soluție acceptabilă. Am cerut un act normativ pentru creșterea salariilor, nu mai așteptăm până la noua lege a salarizării”, a spus Simion Hăncescu, liderul FSLI.

Liderii sindicatelor au mai anunțat că pregătesc un miting joi în București.

”Ne-au spus că nu sunt bani, că e deficit, dar nu au venit cu o propunere care să ne mulțumească. Propunerile pe termen lung, precum legea salarizării, trenează și ele. În acest ritm cred că va fi o grevă de durată, câteva săptămâni”, a spus Anton Hadăr, liderul sindicatului Alma Mater.

Liderii sindicali au spus că soluția bonusurilor de 1.000 de lei pe an pentru profesorii debutanți, propusă de guvern, este inacceptabilă pentru că e o sumă mică și pentru că această soluție i-ar nemulțumi pe cei cu salariile puțin peste ale debutanților.

”Ne-au spus că nu sunt bani” – normal, din ce să-și mai plătească politicienii curvele (indiferent de sex), dacă dau banii conveniți prin Lege la Educație?