Focus

Renumitul epidemiolog Molnar Geza: Distanțarea socială este necesară până după Paști. Economia trebuie repornită

Molnar Geza, renumitul epidemiolog clujean a punctat câteva aspecte importante și interesante referitoare la criza cauzată de pandemia de coronavirus. Într-un dialog cu deputatul independent Adrian Dohotaru, epidemiologul a explicat de ce unele țări au impus anumite măsuri, iar altele au optat pentru restricții mai relaxate. De asemenea, a precizat că unele decizii la nivelul anumitor țări au fost luate sub imperiul panicii.

În ceea ce privește măsurile luate în România, Molnar Geza consideră că sunt corecte și au fost puse în aplicare din timp.

Potrivit specialistului clujean, distanțarea socială este binevenită și obligatorie, iar un alt aspect important este comportamentul individual și igiena individuală sunt esențiale. Însă, distanțarea socială nu ar trebui menținută mult timp. Iar economia ar trebui repornită.

„Distanțarea aceasta socială care încă este necesară dar nu prea mult timp, trebuie treptat relaxată, așa cum a și fost introdusă. Ar trebui menținută până la sfârșitul lunii aprilie, cel târziu primele zile din luna mai. Nu știu cum va fi cu starea de urgență și cu prelungirea stării de urgență. O a doua componentă este cea educativă, care ne place nu ne place, ne restrânge nu ne restrânge, dar este bine să ținem cont și să respectăm cele ce au fost aduse în favoarea noastră. A treia componentă este ocrotirea serviciilor sanitare și asigurarea serviciilor sanitare și a patra componentă, deși nu mă pricep, este repunerea în funcțiune a anumitor sectoare economice pentru că și așa există previziuni rezervate, ca să nu zic sumbre, să nu accentuăm și mai mult”, a afirmat Molnar Geza.

Dialogul complet dintre Adrian Dohotaru și Molnar Geza poate fi urmărit mai jos:

sursa foto: realsimple.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *