Focus

Renumitul epidemiolog Molnar Geza: Distanțarea socială este necesară până după Paști. Economia trebuie repornită

Scris de 2,557

Molnar Geza, renumitul epidemiolog clujean a punctat câteva aspecte importante și interesante referitoare la criza cauzată de pandemia de coronavirus. Într-un dialog cu deputatul independent Adrian Dohotaru, epidemiologul a explicat de ce unele țări au impus anumite măsuri, iar altele au optat pentru restricții mai relaxate. De asemenea, a precizat că unele decizii la nivelul anumitor țări au fost luate sub imperiul panicii.

În ceea ce privește măsurile luate în România, Molnar Geza consideră că sunt corecte și au fost puse în aplicare din timp.

Potrivit specialistului clujean, distanțarea socială este binevenită și obligatorie, iar un alt aspect important este comportamentul individual și igiena individuală sunt esențiale. Însă, distanțarea socială nu ar trebui menținută mult timp. Iar economia ar trebui repornită.

„Distanțarea aceasta socială care încă este necesară dar nu prea mult timp, trebuie treptat relaxată, așa cum a și fost introdusă. Ar trebui menținută până la sfârșitul lunii aprilie, cel târziu primele zile din luna mai. Nu știu cum va fi cu starea de urgență și cu prelungirea stării de urgență. O a doua componentă este cea educativă, care ne place nu ne place, ne restrânge nu ne restrânge, dar este bine să ținem cont și să respectăm cele ce au fost aduse în favoarea noastră. A treia componentă este ocrotirea serviciilor sanitare și asigurarea serviciilor sanitare și a patra componentă, deși nu mă pricep, este repunerea în funcțiune a anumitor sectoare economice pentru că și așa există previziuni rezervate, ca să nu zic sumbre, să nu accentuăm și mai mult”, a afirmat Molnar Geza.

Dialogul complet dintre Adrian Dohotaru și Molnar Geza poate fi urmărit mai jos:

sursa foto: realsimple.comULTIMA ORĂ

 • Acum 15 mins In vizor
  NE ÎNCADRĂM, DIN NOU, ÎN TERMENE: Podul Porțelanului care trebuia să fie gata la data de 26 noiembrie 2022 OSĂ fie gata undeva în 2023. Acum, de la ultima vizită de lucru a lui Emil Boc, a săltat la ”gata în proporție de 90%”
 • Acum 52 mins Politica
  Ciolacu: Opoziția nedreaptă a Austriei este un cadou gratuit de Crăciun pentru Vladimir Putin. Cu siguranță, vor exista consecințe pentru Austria în urma acestui vot absurd!
 • Acum 2 hours In vizor
  NI SE ȘOPTEȘTE ÎN CASCĂ: Constructorii de la Parcul Feroviarilor încep să-și scoată gunoaiele pe care le-au îngropat de dimineață. E bună și mult hulita mass media la ceva
 • Acum 2 hours General
  MAI E DE MULS DE LA SCLAVII EUROPEI! Austria și Olanda au votat împotriva aderării României și Bulgariei la Schengen. Olanda s-a opus de fapt Bulgariei, care este însă la pachet cu România. Croația intră în Schengen de la 1 ianuarie 2023. Plus: elefantul pe care nu vea nimeni să-l vadă
 • Acum 3 hours In vizor
  ALO, GARDA DE MEDIU CLUJ, aţi fost sesizaţi, de ce nu verificaţi de ce se îngroapă deşeuri în şantierul Parcul Feroviarilor! Că şi primăria Cluj-Napoca a fost sesizată, dar se tace asurzitor!
 • Acum 3 hours Sanatate
  În plin sezon de viroze, Ministerul Sănătăţii “dă”, numai la “Cliuuj”, “că-i fain”, câte 4 – 6 ore de aşteptare părinţilor şi copiilor bolnavi în UPU. “Â-mi cer scuze la domni pacenţi!”
 • Acum 4 hours FOTOGRAFILA
  Protest în faţa Curţii de Apel Cluj: “Tişe, Vakar, județul Cluj nu l-ați primit moștenire”
 • Acum 5 hours PubliNews
  În luna sărbătorilor, Iulius Christmas Market din Iulius Parc îi poartă pe vizitatori în lumea de basm a Crăciunului
 • Acum 6 hours Eveniment
  Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, primește la Cluj-Napoca premiul unei asociații pentru cultură democratică europeană
 • Acum 6 hours In vizor
  Firma ONCOS nu e vinovată pentru minciunile unei mămici mitomane! Presa locală e varză!
 • Acum 7 hours In vizor
  Emil Boc: Construcția pasajulului de la Tăietura Turcului OSĂ înceapă anul viitor. Tot printr-o “randare” pe laptop, Maestre?
 • Acum 8 hours Vocea ta
  Dragoş Damian, Terapia Cluj: Strategia naţională de sănătate 2022-2030 a Ministrului Alexandru Rafila. Şi figura 38 de la pagină 24, o poză care te pune pe gânduri
 • Acum 9 hours Politica
  După ce guvernele lui şi-au bătut joc de Constituţie timp de doi ani, încălcând drepturile şi libertăţile civile, Klaus Iohannis şi-a slăbit niţel legăturile de la clăpari să ne vorbească despre “cărticică”: “Constituţia este cea mai importantă armă pe care o avem”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE