Sanatate

Remedii naturiste pentru tratarea gonoreei

Gonoreea, la fel ca si sifilisul, este o boala venerica Aproape fara exceptie transmisa prin contact sexual (BTS). Este provocata de o bacterie, Neisseria gonorrhoeae, care determina aparitia uretritelor la barbati si femei. Bacteria poate sa infecteze si gatul, ochii, rectul, vaginul si articulatiile.

 

Ca urmare a introducerii in tratament a antibioticelor, numarul cazurilor de gonoree a scazut considerabil pana in perioada anilor ’60-’79 cand a avut loc “revolutia sexuala”. Din acel moment se remarca o recrudescenta a acestei afectiuni precum si a tuturor celorlate boli venerice.

 

Gonoreea este mult mai frecventa decat sifilisul si, in prezent, in statistici este boala infectioasa cea mai raspandita in Statele Unite, de exemplu, cu 1-2 milioane de cazuri raportate anual. Combaterea acestei boli este dificila deoarece aproximativ 50 % dintre femeile si 10 % dintre barbatii care au gonoree nu prezinta simptome, putand insa sa infecteze alte persoane.

 

Simptome

Semnele bolii apar, de obicei, la 2-7 zile dupa contactul sexual. Organele genitale se inflameaza si apare o scurgere galbuie pe uretra si o senzatie de durere si usturime la urinat.

 

Complicatiile gonoreei la barbati, ca de exemplu strangulariele uretrei si prostatita, care odinioara erau destul de raspandite, se intalnesc rareori astazi. La femei, cea mai grava complicatie o constituie infectarea trompelor (salpingita) care poate duce la sterilitate. Riscul de sterilitate creste cu fiecare nou episod de gonoree astfel incat, dupa 3-4 episoade, incidenta sterilitatii se apropie de 75 %.

 

Salpingita apare la circa 15 % dintre femeile cu gonoree. In absenta unui tratament, simptomele pot persista 2-3 luni, iar procentul complicatiilor este mult mai mare.

 

Tratamente naturiste

Cel mai utilizat tratament astazi consta in administrarea unui antibiotic adecvat. Vindecarea survine in scurt timp la aproape toti pacientii si reduce semnificativ complicatiile atat la barbati cat si la femei.

 

Daca nu sunt disponibile antibioticele sau daca se considera ca este mai bine sa nu fie folosite, se poate urma schema de tratament prezentata in continuare. Durata bolii poate fi mult redusa daca persoana infectata sta imediat la pat. O dieta de curatire bazata pe sucuri de fructe trebuie adaptata pe loc. Nu trebuie consumat nimic din ceea ce ar putea avea cel mai mic efect iritativ.

 

Se fac 2 clisme in colon zilnic, de preferat clisme cu plante. O spalatura excelenta pentru femei se poate prepara din parti egale de frunze de zmeur rosu si frunze de hamemelis. Se obtin rezultate bune daca spalaturile cu acest ceai se fac dupa fiecare urinare. Infuzati, timp de 20 de minute, o lingura din amestecul de frunze intr-un litru de sapa clocotita. Se foloseste calda. Solutia e foarte buna si pentru spalarea organelor genitale atat la barbati cat si la femei.

 

Daca exista rani si ulceratii, se recomanda o solutie dintr-un sfert de lingurita de aloe pudra, o lingurita de Hydrastis canadensis si o lingurita de smirna pudra. Lasati sa infuzeze intr-o jumatate de litru de apa clocotita timp de o jumatate de ora. Spalati bine ranile cu aceasta solutie; presarati apoi deasupra parti egale de pudra de Hidrastis canadensis si smirna.

 

Zilnic, trebuie sa se bea cel putin o jumatate de litru de ceai de ulm rosu. Se poate amesteca cu sucuri de fructe sau se bea simplu. Beti cel putin 8 pahare pe zi.

 

Daca pacientul sta la pat, camera trebuie sa fie in permanenta bine aerisita. Baile de sezut, fierbinti, facute de 2-3 ori pe zi, calmeaza durerea. Pentru dureri in picioare sau orice alta parte a corpului, se recomanda aplicarea de comprese fierbinti sau frectionarea energica cu linimentul din plante impotriva durerilor.

 

Salcia neagra, fructele de palmier pitic si gura-lupului sunt extrem de benefice pentru cazurile acute de gonoree. Lasati sa infuzeze o lingurita cu varf de plante intr-o ceasca de apa clocotita timp de o jumatate de ora. Se iau cate 2 linguri de 6 ori pe zi.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *