In vizor

Relația cu clujenii a parlavramentarilor PNL Cluj este asimptotic către zero. Cam care e și activitatea din Șparlamentul de unde iau bani degeaba. Dar, dintre toți, Cristina Burciu cu 14 minute vorbite în trei ani, chiar iese în evidență

Scris de 573

Gazeta de Cluj a prezentat activitatea tuturor consilierilor locali,județeni și deputați și modul în care păstrează legătura cu cei care i-a votat. De atunci și până astăzi, lucrurile nu s-au prea schimbat. Din contră, unii chiar au uitat cu desăvârșire să iasă din zona de confort și să spună cetățenilor ceea ce au făcut. E mult mai simplu să distribui ceea ce „șeful mare” vrea să fie distribuit. Căci prlavramentarii PNL Cluj, ca restul cărătorilor de geantă și șoșonarilor din acest partid de iobagi, își știu ierarhia și se ascund în spatele lui Boc, Buda și restul din haiticul de alfa și semialfaai partidului care căpușează municipiul și județul de prea mulți ani.

Deputații liberali clujeni care sunt în Parlavramentarul României încă din 2020: Burciu Cristina, Moisin Radu-Marin, Moldovan Sorin-Dan și Sărmaș Ioan-Sabin, iau bani degeaba. Doar că mobilează scaunele prin Șparlamentul României. Vorbesc puțn către deloc. Când o fac, o fac în bula lor de Facebook și extrem de rar cu cetățenii.

Din 20 decembrie 2020 și până în prezent, cei patru demnitari au avut luări de cuvânt ce însumează un total de două ore.

Atât au știut parlamentarii liberali clujeni să-și reprezinte votanții.

Burciu Cristina este deputatul „cel mai silențios”, cu doar 14 minute vorbite în aproape trei ani, urmată de Moldovan Sorin, Sărmaș Sabin și Moisin Radu.

Trecem peste această nereușită și privim puțin spre mediul online, unde, la fel ca în Parlament, prezența lor este aproape invizibilă, excepție fiind distribuirile la comandă a postărilor lui Emil Boc sau a paginii oficiale a PNL.

Odată văzuți cu sacii în căruță, puțini sunt cei care își mai fac timp pentru omul de rând. În ceea ce privește o posibilă audiență la cei patru parlamentari, clujenii se vor trezi cu o surpriză, în condițiile în care nu există, la niciunul dintre parlamentarii liberali clujeni, un program clar.

La finalul anului trecut, reporterii de la Gazeta de Cluj au încercat să meargă la biroul parlamentarului Burciu Cristina care, surpriză, exista pe hârtie nu și în realitate.

Nici Sorin Moldovan, pupilul lui Vasile Blaga, impus filialei Cluj, nu face excepție când vine vorba de invizibilitate față de clujeni.

În octombrie 2021, deputatul PNL a cerut să fie lăsat în pace, în momentul în care un simplu cetățean l-a rugat să-i asculte argumentele și să voteze împotriva impunerii Certificatului Verde și a vaccinării obligatorii.

Evident, parlamentarul i-a tăiat-o din prima, precizând că va vota după cum îi poftește inima, spunându-i cetățeanului să nu-i mai trimită mesaje.

Cu toate acestea, de când războiul din Ucraina a început, deputatul clujean, care este membru în delegația Parlamentului României la Adunarea Parlamentară  a NATO, a început să posteze constant pe pagina sa oficială de Facebook despre activitățile sale. Mai mult, el este și vicepreședinte la comisia pentru apărare, ordine publică și siguranță națională.

Ultima sa vizită în Cluj-Napoca a fost la începutul lunii ianuarie, când a avut o întâlnire cu doamna Marinela Marc – Inspector Școlar General Cluj, o adevărată susținătoare a lui Boc și PNL.

Moisin Radu-Marin, deputatul care este președintele grupului parlamentar de prietenie cu Republica Franceză – Adunarea Naţională a avut o ultimă zi de audiențe cu cetățenii clujeni într-o zi de toamnă, la sfârșitul lunii noiembrie 2022. De atunci și până astăzi, parlamentarul clujean nu și-a mai făcut timp pentru o astfel de întâlnire.

Având 40 de minute vorbite de la pupitrul Parlamentului, deputatul clujean este, totodată, foarte selectiv când vine vorba cu cine să vorbească.

De multe ori, încercând să aflăm un punct de vedere de la dânsul, răspunsurile ni le-am dat tot noi, în condițiile în care eram mereu puși în așteptare.

Poate printre cel mai mare „fan” al lui Emil Boc, parlamentarul clujean nu ratează momentul să distribuie orice postare a edilului de la Cluj-Napoca.

De curând, Moisin s-a fotografiat alături de ceilalți deputați clujeni, cu ocazia ceremoniei dedicate comemorării Revoluției Române din decembrie 1989 și Ziua Culturii Române.

Discret, din când în când, Moisin Radu mai comentează unele evenimente care se petrec în politica internă.

Sărmaș Sabin este președintele comisiei pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor, iar anul trecut a prezidat cel mai important eveniment internațional care a avut loc vreodată în țara noastră. Activitatea sa în mediul online este destul de prezentă, având în vedere că a fost invitat la numeroase podcasturi, iar evenimentele la care participă sunt postate pe pagina sa oficială de Facebook. Deputatul clujean, care consideră că partidele politice ar trebui să se transforme în comunități deschise, în locuri de dezbatere pentru orice cetățean. Cu toate acestea, clujenii îl văd rar, către deloc, la cabinetul său parlamentar fiind, în mare parte, doar secretara.

Una peste alta, cu doar 34 de minute vorbite în Parlament, pentru Sabin Sărmaș, anul 2022 a fost cel mai complex și provocator din domeniul administrativ.

 

Sursa: Gazeta de ClujULTIMA ORĂ

 • Acum 3 hours Anchete
  Prințul Alin “ÎNTR-O ZI” Tișe și regele Emil OSĂ Boc nu numai că au pierdut cloudul regional, dar n-au fost în stare să aducă la Cluj nici măcar o fracțiune din cloud-ul mare guvernamental de 500 de milioane de euro
 • Acum 4 hours Eveniment
  SĂ TRĂIASCĂ ANTIDERAPANTUL, CĂ MI-A PUS ÎN ȘANȚ BĂRBATUL! De la atâtat deszăpezire pe drumurile județene din Cluj, o mașină cu 4 pasageri s-a răsturnat în decor
 • Acum 6 hours In vizor
  70 de ani de la moartea lui Iuliu Maniu în închisoarea de la Sighet și 10 zile de la smulgerea din soclu a statuii sale de către ”doreii” angajați de Boc să ”reabiliteze” zona. Tot o ucidere. A memoriei
 • Acum 16 hours Analiza
  Marțafoii Clujului, Alin Tișe și Emil Boc, au trimis la STS o adresă smiorcăită, de ciudă că Clujul a pierdut Cloud-ul Regional. Sunt Tișe și Boc izolați de PNL?
 • Acum 20 hours FOTOGRAFILA
  VIDEO/FOTO: Cluj-Napoca, ca un patinoar. N-a făcut ”OSĂ” Boc patinoar pe lacul din Parcul Central, a făcut iarna în tot orașul
 • Acum 1 day Politica
  De la semnarea Proiectului în valoare de 60 de milioane de euro pentru digitalizare în regiunea de Nord-Vest a României a lipsit președintele CJ Cluj
 • Acum 1 day Politica
  Rafila, reacție la dosarele de șpagă din sistemul medical: ”E inacceptabil ca personalul să primească bunuri materiale în schimbul serviciilor pe care le oferă. Recunoştinţa poate fi exprimată prin flori sau bomboane”
 • Acum 1 day Din oras
  MAI UȘOR CU ANUNȚUL DE ANGAJARE PE SCĂRI! LEGAL, discriminarea în cuprinsul unui anunţ de angajare, pe criteriul genului şi al aspectului fizic ESTE INTERZISĂ
 • Acum 2 days Sport
  BUN SABĂU, BUNI JUCĂTORII U CLUJ! FC U Craiova – U Cluj 5-0, în etapa a 24-a din Superliga. Mai bine antrena Șurubaru, și așa ia bani degeaba
 • Acum 2 days In vizor
  FELICITĂRI, FAINE LUCRĂRI! ”Dottore” Bode a fost bun și ca ministru al Transporturilor
 • Acum 2 days PubliNews
  TeraPlast, cel mai mare producător român de materiale de construcții, a încheiat 2022 cu afaceri de 711 milioane lei, dar profitul a scăzut cu 64%
 • Acum 2 days Justitie
  CUM SĂ-ȚI PASEZI RESPONSABILITATEA, ROMÂNEȘTE: CA Cluj dă vina pe parchet pentru că violatorul din Cășeiu a fost eliberat: ”Judecătorul, sesizat cu 54 de minute înainte să expire reținerea”
 • Acum 2 days General
  Bărbatul care a violat o minoră în Cășeiu și nu a mai fost arestat că judecătorul a întârziat la serviciu, a fost prins de polițiști
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE