Sex

Reincarcarea sexuala

Conceptul de tensiune sexuala poate fi util, dar poate sa si induca in eroare, dat fiind ca are mai degraba canotatii negative. Un termen mai nimerit este del al terapeutilor bioenergeticieni – idea de “incarcatura” fizica acumulata in corp, cumva asemanatoare electricitatii statice.

O persoana tensionata poate, de fapt, sa aib foarte putina “incarcatura”. Ea poate obosi usor. Va avea nevoie de o stimulare sexuala puternica pentru a se simti excitata si se va dezexcita rapid, odata ce orgasmul a fost atins.

In schimb, un trup relaxat, “deschis” va fi mult mai receptiv la stimuli subtili si diversi, se va incarca in etape si va putea mentine placerea perioade mai lungi. Descarcarea va fi mai puternica, va dura mai mult si va cuprinde zone mai extinse din corp.

Specialistii bioterapeuti sugereaza un exercitiu foarte simplu, numit Henderson (dupa cea care l-a lansat, Julie Henderson) pentru cei care doresc sa-si extinda capacitatea de a se “incarca” si, prin urmare, de a se bucura de placerea sexuala: practica stimularii sexuale, singuri sau cu ajutorul partenerului, pana ajung in pragul orgasmului. In acest punct se vor opri si vor astepta un timp pentru ca trupul lor sa se relaxeze complet. Pe urma pot, vreme de o ora, sa faca diverse treburi prin casa ori sa se odihneasca, inainte de a incheia actul sexual prin orgasm, daca doresc, singuri sau cu partenerul.

Incearca! Secretul este relaxarea, faptul ca, in mod deliberat, lasi loc pentru un grad si mai mare de excitatie. Vei descoperi, incetul cu incetul, ca poti “duce” incarcaturi din ce in ce mai mari, devenind tot mai “energizat(a)” nu doar sexual, ci si in alte zone ale vietii. Aceasta abilitate fizica, desprinsa prin exercitiu, poate fi practicata in cursul actului sexual pentru a te ajuta sa scapi de impulsul de a te elibera, concentrandu-te, pur si simplu, asupra senzatiilor pe care le traiesti in loc sa vrei mai mult.

Pentru inceput, asteapta clipa magica, momentul in care stii ca urmeaza orgasmul. Atunci relaxeaza-ti corpul complet, mai ales muschii coapselor, feselor si picioarelor. Majoritatea barbatilor au declarat ca, incercand acest exercitiu, au o senzatie mult mai profunda de eliberare, ce le cuprinde intregul corp.

Dupa o vreme , incepe sa activezi acest tip de relaxare, sau abandonare de sine, mai devreme in cursul actului sexual. Nu urma un program anume – pur si simplu experimenteaza atunci cand ai chef. E important sa stii sa primesti; cand faci dragoste, e important sa simti dragostea in tine, nu doar s-o faci mecanic.

In punctul culminant al actului sexual, s-ar putea sa descoperiti ca, daca va relaxati si va retineti impulsul de a va misca, dorinta fizica devine pur si simplu placere de a fi contopit cu celalalt, iar ciclul miscarilor ritmice si cel al senzatiei pure pot alterna.

Barbatii preocupati de durata actului sexual vor descoperi ca aceasta problema nu mai exista. In loc sa incerci sa te controlezi, trebuie, dimpotriva, sa te relaxezi. Relaxarea poate fi la randul ei energica, viguroasa, dar e intotdeauna eliberatoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *