Din oras

Regulamentul pentru parcări ajunge în Consiliul Local. Ce modificări sunt propuse

Noul regulament pentru locurile de parcare pentru autoturisme și biciclete va fi supus, mâine, votului consilierilor locali, după ce a fost o perioadă în dezbatere publică. În urma unei dezbateri care a avut loc în urmă cu câteva zile, au fost propuse câteva modificări.

Una dintre modificări se referă la faptul că pentru parcările închise cu barieră și parkinguri, cu regim de plată orară, nu sunt valabile niciun tip de abonament/contract.

Locurile de parcare pentru biciclete vor fi atribuite pe bază de abonament anual, cu prioritate persoanelor fizice care au domiciliul stabil/reședința în apropiere (în cartier) și care au în proprietate o bicicletă, în ordinea depunerii cererii. Pentru anul 2020 taxa de parcare pentru biciclete este de 50 lei pe an.

Articolul 43 care interzicea accesul minorilor sub 14 ani neînsoțiți a fost eliminat, considerându-se că este o discriminare la adresa acestora, care trebuie să aibă acces în parking fără alte limitări, la fel ca circulația pe stradă.

Locurile de parcare vacante din parcările publice, construite din fonduri publice, vor fi atribuite pe bază de abonament, în următoarea ordine: persoane cu handicap care au domiciliul în apropiere (imobilele adiacente parcajului) și un autoturism în proprietate sau în folosință, fiind menționat în certificatul de înmatriculare în calitate de utilizator, persoanelor fizice care au domiciliul stabil în apropiere (imobilele adiacente parcajului) și au un autoturism în proprietate, persoanelor fizice cu reședința în apropiere și au un autoturism în proprietate, persoanelor juridice care au sediul social sau punct de lucru în apropierea parcajului și un autoturism în proprietate, persoanelor fizice sau juridice care au domiciliul/reședința, respectiv sediul social/punctul de lucru în apropiere (imobile adiacente parcajului) care au în folosință un autoturism, fiind menționat în certificatul de înmatriculare în calitate de utilizator.

Prin dispozițiile prezentului regulament se poate acorda un singur loc de parcare pentru o persoană fizică sau juridică și maxim două locuri de parcare pentru aceeași unitate locativă/sediu social/punct de lucru.

Subînchierea sau folosirea locurilor de parcare de către alte persoane, cu consimțământul abonaților, este interzisă. Nerespectarea acestei prevederi conduce la retragerea unilaterală a abonamentului pe perioada derulării acestuia, cu restituirea sumelor plătite în avans, urmând ca locul de parcare devenit vacant să fie realocat în condițiile prezentului regulament.

În cazul în care Primăria decide desființarea unor garaje pentru crearea de locuri de parcare, proprietarul are obligația de a desființa voluntar garajul, pe cheltuiala lor, fără despăgubiri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *