Din oras

Rectificare de buget la județ. Unde merg cei mai mulți bani

În ședința de Consiliu Județean de joi, 28 octombrie va fi supusă votului consilierilor rectificarea bugetului județului pe anul 2021. Potrivit proiectului de hotărâre, este necesară rectificarea ca urmare a solicitărilor venite din partea mai multor regii și instituții aflate în subordinea forului județean. Sumele cerute sunt considerabile, de ordinul milioanelor de lei.

„Prin această rectificare de buget se asigură în principal fondurile necesare pentru finanțarea spitalelor în vederea combaterii și răspândirii noului virus COVID- 19, fondurile necesare pentru finanțarea instituțiilor publice de spectacole și concerte de sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, precum și fondurile necesare întreținerii drumurilor județene”, scrie în proiectul de hotărâre.

Direcția de Administrare a Domeniului Public și Privat al Județului Cluj solicită pentru pregătirea drumurilor județene pentru perioada de iarnă, derularea contractelor subsecvente pentru prestarea serviciilor de deszăpezire pe timp de iarnă pe cele 5 loturi suma de 4,5 milioane lei, precum și pentru achiziționarea de accesorii utilaje (tocător crengi) pentru o mai bună desfășurare a activității de întreținere și intervenție pe drumurile județene (150 mii lei).

Pentru Filarmonica de Stat Transilvania se vor aloca aproape 9,8 milioane lei, iar pentru Teatrul de Păpuși Puck aproape 2 milioane euro. Filarmonica a solicitat suplimentarea bugetului de venituri și cheltuieli aferent anului 2021 cu suma de 700 mii lei.

Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Leon Daniello a solicitat suplimentarea bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2021 cu suma de 271 mii lei, Spitalul Clinic de Boli Infectioase Cluj-Napoca a solicitat aprobarea suplimentării bugetului pe anul 2021 cu suma totală de 875,80 mii lei din venituri proprii. Spitalul Clinic de Recuperare Cluj a solicitat majorarea bugetului pe anul 2021 cu suma de 332 mii lei din venituri proprii. Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca a solicitat suplimentarea bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2021 din venituri proprii cu suma de 710 mii lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *