Din oras

Recordul QR Code-ului uman din Piata Unirii nu va fi omologat

Dupa ce Ziar de Cluj a atras atentia ca recordul european cu care se lauda Federatia Share pentru QR Code-ul din Piata Unirii ar putea sa nu fie valabil , reprezentantii organizatiei spun ca “au decis sa nu omologheze recordul”. Asta dupa ce au declarat anterior ca se gandesc sa editeze fotografiile aeriene, astfel incat sa fie codul citibil de scannerele smartphone-urilor.

“20 octombrie – o zi legendara pentru Cluj! Sute de oameni s-au adunat in Piata Unirii pentru a strange fonduri pentru un adapost de animale, alaturi de doborarea unui record european. In 2015 ne vom stradui sa doboram recordul mondial, asa ca tine minte ca ai fost un pixel, care a contat”, se arata pe pagina oficiala de Facebook a organizatiei.

Din pacate evenimentul a fost un succes doar prin prisma strangerii de fonduri – s-au adunat 1.800 de lei, care vor fi donati saptamana viitoare adapostului lui Radu Termure din Cluj. In ceea ce priveste recordul, organizatorilor nu le ramane decat sa-si recunoasca esecul.

“Am decis ca anul acesta nu-l vom omologa, ci il consideram un test pentru 2015, cand dorim sa formam in Cluj un cod QR uman care se va preta unui record mondial (deci cu peste 2000 de participanti), intrunit tot pentru crowdfunding-ul unei cauze pe care o vom stabili la momentul oportun”, a explicat Alexandra Damian, reprezentant al organizatiei.

Federatia “Share Cluj-Napoca” s-a infiintat in luna martie a acestui an din 31 de ONG-uri, dupa ce orasul a castigat titlul de capitala europeana a tineretului pentru anul 2015. Federatia este responsabila cu implementarea programului “Tineret@Cluj-Napoca 2015 – Capitala Europeana a Tineretului”, pentru care au incheiat un protocol cu Primaria si care va fi derulat timp de un an de zile, fiind pregatit in prealabil in 2013-2014.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *