Sport

Record european de asistenţă la meciul de baschet feminin România-Turcia

Sala Polivalentă din Cluj a bătut un nou record de audienţă sâmbătă seară la jocul România-Turcia, din preliminariile Campionatului European de Baschet Feminin din 2017. Deşi Sala Polivalentă nu a fost arhiplină, audienţa s-a apropiat de 7.000 de spectatori, potrivit organizatorilor, cel mai mare număr de fani care au luat parte la un meci de baschet, feminin sau masculin, în noua Polivalentă din Cluj.

Capacitatea totală pentru meciurile de baschet este de peste 7.220 de spectatori. Audienţa de sâmbătă seară reprezintă şi un record la nivel european pentru un meci de calificare la Eurobasket 2017. Numărul de spectatori de la precedentul joc, cu Bosnia-Herţegovina, de 5.000 de fani, a stabilit de asemenea un record european.

„A fost o atmosferă foarte bună, cu foarte mulţi spectatori, care s-au comportat minunat, ne-am simţit foarte bine”, a declarat antrenorul Turciei, Aziz Akkaya.

Cei prezenţi la jocul de la Cluj, între care numeroase familii cu copii, şi-au încurajat entuziast echipa favorită pe tot parcursul meciului, informează CJSport.ro. Atmosfera a fost întreţinută şi de crainicul meciului, cunoscutul comentator Cosmin Cernat, care a avut intervenţii atât între sferturi cât şi în alte momente, îndemnând oamenii să fie alături de formaţi tricoloră.

Dacă fetele antrenate de Miroslav Popov au avut parte doar de încurajări, în schimb suporterii au huiduit de câteva ori jucătoarele oaspete, după faze controversate, pe fazele de atac ale Turciei şi momentele când adversarele tricolorelor se pregăteau să execute aruncările libere.

Banner de susţinere pentru „U”

La meci au fost prezenţi şi de data aceasta mai mulţi suporteri ai Universităţii Cluj. Ei au afişat un banner prin care au îndemnat spectatorii să participe la mitingul de susţinere pentru Universitatea Cluj. „Nu e vorba de fotbal, de vorba de ‘U’. Apărăm simbolul oraşului. Vino şi tu: 10.03, Piaţa Unirii”, a fost scris pe banner.

Suporterii Universităţii Cluj au decis să organizeze în 10 martie 2016, de la ora 17, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, un miting de protest în care vor să atragă atenţia asupra situaţiei în care se află echipa lor de suflet. Protestul va avea loc în aceeaşi zi în care vor fi judecate cererile de intrare în faliment a clubului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *