In vizor

Recensământ: Doi din cinci români nu au reușit să termine nici măcar liceul. Dar zilele trecute ni se spunea că suntem mai educați ca în urmă cu 10 ani. ”Educați” cu de-alde ”dottore”

Datele de la Recensământ arată că că 40% dintre români nu au nici măcar studii medii, în timp ce doar 16% au studii superioare.

  • Noi suntem uimiți de faptul că în 30 decembrie, la modul triumfalist ni se spunea că suntem mai educați ca în 2011, mai școlarizați și mai bine blindați cu hârțoage inutile, majoritatea obținute prin furt intelectual – mai ales când vine vorba despre politicienii noștri.

CITEȘTE: INS, REZULTATELE PREVIZIBILE ALE UNUI RECENSĂMÂNT PROST REALIZAT: Sclaveții unui stat mafioat, acaparat de găști politice de interese sunt mai puțini cu 1,1 milioane. Procesul de îmbătrânire se accelerează. Scade ponderea minorității maghiare, dar se menține peste 1 milion de persoane. Cică crește nivelul de educație… Da, e plin de ”dottore” și ”masteri” de copy-paste în politică!

Îngrijorător, în ceea ce privește datele prezentate, este structura populației din punct de vedere al instruirii, așa cum rezultă din datele culese la recensământ.

  • Populație cu studii superioare, respectiv cu diplomă de studii superioare: 16 %.
  • La recensământul anterior au fost 13 %, deci ”dottorii” din ultimii 10 ani sunt doar trei puncte procentuale în total populație.
  • A crescut și ponderea populației cu studii medii, de la 40 la 43 %, deci tot cu trei puncte procentuale, dar în continuare avem 40 % populație care se oprește la nivel gimnazial, din punct de vedere al educației.

Chiar dacă România se laudă cu mulți olimpici, aceștia sunt vârfuri apărute ca prin minune. Marea pătură a populației țării noastre este slab instruită, o explicație a poziției pe care o ocupă țara noastră în Uniunea Europeană, ca putere economică.

Mai mult de atât, o bună parte din populație este analfabetă funcțional, adică nu reușește să înțeleagă un text pe care îl poate citi. Această categorie nu putea fi scoasă în evidență de recensământ, dar înseamnă încă un procent care trage în jos economia țării, potrivit specialiștilor.

Cam asta a reușit în imediat 10 ani de mandat Prim Voiajorul Patriei, președintele Klaus Iohannis cu ”România lui educată”! Vorbe și atât.