Din oras

Reabilitarea Turnului Pompierilor are un nou termen de finalizare, 5 septembrie 2022, cu aproape 2 ani de întârziere față de termenul inițial

Scris de 89

Reabilitarea Turnului Pompierilor din buricul Clujului are un nou termen de finalizare: 5 septembrie, anul de grație 2022. Asta, cu toate că proiectul se află la loc de cinste, printre primele obiective de investiții „cu finalizare” enunțate pe lista cu „Prioritățile Primăriei Cluj-Napoca pentru anul 2022”.

Contractul inițial pentru reabilitarea Turnului Pompierilor a fost semnat în noiembrie 2018, termenul de finalizare fiind fixat pentru decembrie 2020.

Tardiv, primarul Emil Boc a decis, anul trecut, în luna septembrie, să rezilieze contractul de reabilitare al Turnului Pompierilor cu constructorul Research Consorzio Stabile Societate Consortile ARL, care realizase numai 70% din lucrări, și acelea cu mare întârziere.

A fost organizată o nouă licitație, iar în 10 noiembrie 2021 am aflat că trei firme și subcontractanții lor au depus oferte în cadrul licitației de finalizare a lucrărilor, că pentru efectuarea „restului” de 30% vom mai scoate de la buget circa 4 milioane de lei și că șantierul va mai dura încă 8 luni. Într-o primă etapă, lucrările neterminate au fost „conservate” „în regim de urgență”, „premergător perioadei de timp friguros”.

În 21 decembrie, viceprimarul Dan Tarcea a anunțat că Decorint este firma desemnată câștigătoare, depunând o ofertă de 4 milioane de lei, pentru terminarea reabilitărilor (Decorint – leader; Valcris Ascensoare Comerț, Timbermatrix, Skyline Engineering – subcontractanți).

Noul termen „sperat” pentru finalizarea lucrărilor, în ciuda „priorității” proiectului, este întârziat cu aproape 2 ani față de termenul inițial. 2 ani în care strada Tipografiei a devenit, în dreptul acestui șantier, buda Clujului.

Citiți și:

Buda publică și ghena de gunoi din dreptul Turnului Pompierilor au trecut cu bine în anul de grație 2022

„Turnul Pompierilor – 5 septembrie este termenul contractual de finalizare. Știți bine, am reziliat, am reluat licitația, avem un cîștigător, avem un nou termen, sperăm că de data aceasta va fi serios și vom avea Turnul Pompierilor finalizat”, a declarat primarul Emil Boc, cu ocazia prezentării festiv-electorale a propunerii de buget local al municipiului Cluj-Napoca – 2022.ULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours Rautacisme
  Emiluț, reacție de curtea din dos a grădiniței la declarațiile lui Drulă: ”Trebuie ţinut departe de Cluj”
 • Acum 7 hours Politica
  Drulă s-a dezlănţuit la adresa primarului Emil Boc numindu-l mincinos, incompetent și paralel cu proiectele mari de infrastructură. Cum va da Boc de gard metroul și centura metropolitană?
 • Acum 7 hours Rautacisme
  Clujul devine și mai ”smart” prin amplasarea a 4 toalete inteligente „în zonele turistice intens frecventate și în spațiile de agrement” din Piața 1 Mai, str. Bucium, Piața Mărăști și Parcul Detunata
 • Acum 9 hours Politica
  ”DOSARUL CU ȘINĂ” PRIMEȘTE O LOVITURĂ: Documentele financiar-contabile nu vor mai trebui arhivate 50 de ani, ci doar 5 ani. Legea a fost promulgată
 • Acum 9 hours Justitie
  Cică abia se descurcă cu banii, dar a preluat afacerea de milioane de la fostul consilier judeţean Traian Florinel Cuc, judecat pentru evaziune
 • Acum 10 hours Sanatate
  Clujul, din nou, în topul COVID
 • Acum 10 hours Sanatate
  Numărul cazurilor COVID crește alarmant. Anunțul ministrului Sănătății: “Numărul de decese, din fericire, rămâne mic” (…) “Estimăm o creștere a infectărilor”
 • Acum 11 hours Politica
  Noroc cu Daniel Buda că mâncăm porcul “ieftin şi bun”: “Fără subvenții, un kg de carne de porc ar costa 60 de euro”. Şi cât ar fi costat dacă clasa politică nu ar fi distrus întreaga Agricultură, din România?
 • Acum 11 hours Cooltura
  Cea mai recentă premieră a Naționalului clujean: teatru pe tonalități de alarmă antiaeriană cântată la saxofon
 • Acum 13 hours Editorial
  În maximum 30 de zile Rareş Bogdan nu va accepta ceva. Orice, numai să fie într-o zi de marţi. Ca să „scârţi-scarţi”!
 • Acum 14 hours Din oras
  IPOCRIZIILE LUI EMIL BOC: Una fumăm în spaţiul public, alta în scris, oficial. Nu a reuşit să ia Băile Someşeni? Băile Someşeni pot să piară!
 • Acum 16 hours Sport
  U Cluj a fost ciuca bătăilor în stagiul de pregătire din Austria
 • Acum 1 day General
  Gazeta de Cluj a câștigat procesul intentat de un contabil cercetat pentru evaziune
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE