In vizor

Răzvan Cuc, fost ministru al Transporturilor: „Dă-o încolo de autostradă! Îți fac ție metrou. Dar mă susții!”

Scris de 457

Fostul ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc, desființează proiectul metroului din Cluj. Potrivit acestuia, Planul Național de Redresare și Reziliență a fost transformat într-unul politic. „În PNRR ar fi trebuit prevăzute proiecte mature, adică proiecte cu studiile de fezabilitate încheiate”, notează Răzvan Cuc. În schimbul proiectelor mature, în planul de relansare au fost incluse proiecte bombastice, de tipul metroului din Cluj.

„PNRR este o iluzie în mâna unor șmecheri care se pregătesc să „palmeze” banii pentru redresarea României! Iar pe ce nu pot pune ei mâna – să se aleagă praful!

[ ] Au ținut departe de ochii lumii atât planul, cât și anexele sale. Au orientat fiecare proiect către buzunarele larg deschise ale celor care îi susțin. Dintr-un plan național, au făcut unul politic. Iar după ce că l-au făcut cu dedicații, l-au făcut și prost!

[ ] Orice proiect de infrastructură are trei etape mari: studiile de fezabilitate, proiectarea și execuția. În PNRR ar fi trebuit prevăzute proiecte mature, adică proiecte cu studiile de fezabilitate încheiate. Nici vorbă de așa ceva în planul cabinetului Cîțu.

[ ] În loc să termine linia de metrou de la stația 1 Mai la Otopeni, au inclus în PNRR construcția metroului de la Cluj-Napoca. Licitația pentru linia și cele șase stații de metrou care să ducă la aeroportul Otopeni s-a desfășurat în 2019. S-au înscris mai multe companii pentru acest obiectiv de infrastructură. Nici până azi Ministerul Transporturilor nu a fost capabil să anunțe câștigătorul și să atribuie contractul! O rușine!

[ ] Moldova este o regiune care este practic abandonată! Oricâte postări pe Facebook ar face ministrul sau circarii din această coaliție toxică de la guvernare, Autostrada Unirii (Târgu Mureș – Iași – Ungheni) nu se va putea face. Proiectul acesteia a fost inclus în PNRR integral, iar încheierea studiilor de fezabilitate va mai dura cel puțin doi ani. Proiectele din PNRR trebuie finalizate integral până la sfârșitul anului 2026. Nu este suficient timp, iar gașca dlui Cîțu știa acest lucru. Dar nu-i pasă!

[ ] Când s-a făcut Masterplanul pentru transporturi, acesta a fost dezbătut în toate comisiile Parlamentului. Toată puterea și opoziția au contribuit la realizarea acestuia. Acum, guvernul a lucrat în secret, a făcut doar ceea ce a crezut de cuviință și veți vedea cum ratăm obiectivele din PNRR unul după altul doar pentru că o coaliție toxică, una care s-a suit cu genunchii pe speranțele românilor, are interese proprii, nu naționale.

[ ] PNRR nu ar fi trebuit să aibă culoare politică. Ar fi trebuit să fie un plan de redresare al societății românești în ansamblul ei. Suntem în fața unei ambiții politice a unei coaliții absurde. Suntem în fața unui guvern care nu vede în PNRR decât oportunitatea de a dirija bani spre firmele apropiate de partidele care îl compun. Din păcate, suntem în situația gravă de a rata o mare oportunitate pentru dezvoltarea României. Acest lucru se numește trădare!”, notează fostul ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc, într-o postare pe pagina sa de Facebook. ULTIMA ORĂ

 • Acum 7 hours In vizor
  Însuși El, Excelența Sa, Emil Boc, în Marea Înțelepciunea Sa s-a gândit că e frumos să se apuce de modernizări și să pună la pământ statuia lui Iuliu Maniu, fix cu câteva zile înainte de comemorarea a 70 de ani de la moartea sa în închisoarea de la Sighet
 • Acum 8 hours PORTRET
  DACĂ ȘI NEA’ CEAȘCĂ TĂIA ACCESUL GRATUIT LA ÎNVĂȚĂMÂNT (care e înscris și acum în Constituție), mai ajungea Dîncu din Runcu Salvei să se joace de-a politicianul? Vicepreședintele PSD susține privatizarea învățământului preuniversitar
 • Acum 9 hours Din oras
  Cu lucrările nerecepționate, dar trecut ca reușită a măreței administrații ”Bociene”, Parcul Tineretului – Pădurea Clujenilor, intră în renovare
 • Acum 14 hours Din oras
  Viral pe Tik Tok: O cămilă paște-n Cluj
 • Acum 14 hours Din oras
  URMEAZĂ STAȚIA OSĂ METROUL, PRELUNGIREA LICITAȚIEI cu încă o lună
 • Acum 15 hours In vizor
  NOROI ARENA. Jucătorii Rapidului: ”Un teren jalnic. Aveam noroi până la genunchi”. ”U” Cluj, o remiză jalnică
 • Acum 16 hours FOTOGRAFILA
  ”Strâmtoratul” buget al Clujului își permite aruncarea banilor pe apa Someșului navigabil
 • Acum 1 day Editorial
  Prostoii visează la anticipate. Din 1991 aud cuvântul acesta, dar n-am participat decât la ”anticipăpate”. Care ar fi șansele?
 • Acum 1 day Din oras
  BRAVO, EMIL BOC, PARTIDUL COMUNIST ROMÂN ÎȚI MULȚUMEȘTE: Statuia lui Maniu, dată jos cu excavatorul. Finanţatorul statuii, academicianul Emil Borzo: ”Sunt şocat”
 • Acum 1 day Straineze
  SLUGA MOSKOVEI, Viktor Orban, preia retorica Rusiei: ”Dacă trimiți arme Ucrainei, (…) indiferent ce spui, ești în război”
 • Acum 1 day General
  10 ani cu Ziar de Cluj
 • Acum 2 days Politica
  Ciolacu anunță politica fiscală a PSD: Companiile mari să plătească la fel ca și micile companii un impozit de cel puțin 1% din cifra de afaceri. Impozitul pe dividende e prea mic față de Germania
 • Acum 2 days Din oras
  “Încă o mizerie marca prof. Ștefan Florian” – un neurochirurg din generatia noua il face praf pe “vedeta” Spitalului Transilvania, detinuta de Abu Arif Khaled. Florian, ratatul moral al medicinei clujene
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE