Din oras

Războiul dintre părinții „cu flotant” și clujenii care nu pot folosi trotuarul din cauza mașinilor parcate:„A spune ca în zonă există 252 de copii de aceeși vârstă, mi se pare exagerat”

Clujenii sunt sătui să stea în trafic sau să nu poate folosi trotuarul din cauza părinților care își aduc copiii cu mașina la școală, și blochează fie o bandă fie trotuarul. Această situație este creată în special datorită faptului că se acceptă viza de flotant pentru înscrierea copiilor în clasa zero. Astfel că foarte mulți părinți apelează la acest artificiu pentru a-și trimite copiii la o școală din zona centrală. 

Străzile pe care se află liceele Avram Iancu și Nicolae Bălcescu sunt înțesate de mașini atât dimineața cât și la prânz când părinții îi lasă sau îi iau pe cei mici de la școală. Clujenii care nu pot folosi troturaul cei municipalității să ia măsuri, deoarece introducerea autobuzelor pentru elevi nu a dat rezultate. 

„Există cumva posibilitatea de a ne spune câte din familiile cu cel puțin un copil înscris în clasa 0 la Liveul Avram Iancu sau Nicolae Bălcescu au domiciliul stabil în zona arondată și câte au „flotant”? încercăm să descongestionam traficul în acest oraș dar nu tăiem „răul de la rădăcina”. A spune că în zona arondată celor 2 licee există 252 de copii, de aceași vârstă, mi se pare exagerat. Bănuiesc că stiți că pe stradă Ghibu (liceul Avram iancu) dimineață între orele 7.30-8 .00 este un pericol pentru copii (multe porțiuni din stradă sunt fără trotuare, iar unde sunt trotuare fie acestea sunt foarte înguste fie sunt parcate mașini și copii ajung să circule pe stradă printre mașinile în mișcare). Să nu mai zic de zilele când plouă cum arată strada și cum arată copii și părinții când ajung la școală. O sugestie ar fi că strada să fie transformată în sens unic astfel putându-se construi un trotuar și pentru oameni”, sugerează un clujean. 

Un alt cetățean propune montarea de stâlpișori care să nu mai permită parcarea mașinilor pe trotuar, iar acesta să poată fi folosit de către pietonii care locuiesc în acea zonă.

„Vă rugăm să luați în calcul montarea de stâlpișori pe trotuarul strazii Onisifor Ghibu – zona Liceul Avram Iancu/Record Parc. E total absurd, veșnic sunt mașini mici/mari care sunt parcate total pe trotuar. Parcare este la nici 50 metri. Să nu mai vorbim pe orele la care vin „parinții care locuiesc în zonă” după copii la școală. Să treci cu un cărucior de copil sau 2 persoane în paralel care se plimbă…nici gând. Va rugăm să va gândiți și la persoanele care locuiesc în zonă”, potrivit unui alt cetățean.

Clujenii sunt nemulțumiți că atât Poliția Locală cât și polițiștii rutieri închid ochii și nu fac nimic pentru a rezolva această situație. Cei mai mulți sunt de părere că această atitudine este cauzată de faptul că părinții sunt bugetari, iar colegii lor nu vor să îi deranjeze. 

Citește mai mult:

Clujenii sunt nemulțumiți că Poliția Locală nu vede mașinile părinților care blochează traficul: „Locala nu se bagă că sunt părinți <>”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *