Din oras

Războiul dintre părinții „cu flotant” și clujenii care nu pot folosi trotuarul din cauza mașinilor parcate:„A spune ca în zonă există 252 de copii de aceeși vârstă, mi se pare exagerat”

Scris de 573

Clujenii sunt sătui să stea în trafic sau să nu poate folosi trotuarul din cauza părinților care își aduc copiii cu mașina la școală, și blochează fie o bandă fie trotuarul. Această situație este creată în special datorită faptului că se acceptă viza de flotant pentru înscrierea copiilor în clasa zero. Astfel că foarte mulți părinți apelează la acest artificiu pentru a-și trimite copiii la o școală din zona centrală. 

Străzile pe care se află liceele Avram Iancu și Nicolae Bălcescu sunt înțesate de mașini atât dimineața cât și la prânz când părinții îi lasă sau îi iau pe cei mici de la școală. Clujenii care nu pot folosi troturaul cei municipalității să ia măsuri, deoarece introducerea autobuzelor pentru elevi nu a dat rezultate. 

„Există cumva posibilitatea de a ne spune câte din familiile cu cel puțin un copil înscris în clasa 0 la Liveul Avram Iancu sau Nicolae Bălcescu au domiciliul stabil în zona arondată și câte au “flotant”? încercăm să descongestionam traficul în acest oraș dar nu tăiem “răul de la rădăcina”. A spune că în zona arondată celor 2 licee există 252 de copii, de aceași vârstă, mi se pare exagerat. Bănuiesc că stiți că pe stradă Ghibu (liceul Avram iancu) dimineață între orele 7.30-8 .00 este un pericol pentru copii (multe porțiuni din stradă sunt fără trotuare, iar unde sunt trotuare fie acestea sunt foarte înguste fie sunt parcate mașini și copii ajung să circule pe stradă printre mașinile în mișcare). Să nu mai zic de zilele când plouă cum arată strada și cum arată copii și părinții când ajung la școală. O sugestie ar fi că strada să fie transformată în sens unic astfel putându-se construi un trotuar și pentru oameni”, sugerează un clujean. 

Un alt cetățean propune montarea de stâlpișori care să nu mai permită parcarea mașinilor pe trotuar, iar acesta să poată fi folosit de către pietonii care locuiesc în acea zonă.

„Vă rugăm să luați în calcul montarea de stâlpișori pe trotuarul strazii Onisifor Ghibu – zona Liceul Avram Iancu/Record Parc. E total absurd, veșnic sunt mașini mici/mari care sunt parcate total pe trotuar. Parcare este la nici 50 metri. Să nu mai vorbim pe orele la care vin “parinții care locuiesc în zonă” după copii la școală. Să treci cu un cărucior de copil sau 2 persoane în paralel care se plimbă…nici gând. Va rugăm să va gândiți și la persoanele care locuiesc în zonă”, potrivit unui alt cetățean.

Clujenii sunt nemulțumiți că atât Poliția Locală cât și polițiștii rutieri închid ochii și nu fac nimic pentru a rezolva această situație. Cei mai mulți sunt de părere că această atitudine este cauzată de faptul că părinții sunt bugetari, iar colegii lor nu vor să îi deranjeze. 

Citește mai mult:

Clujenii sunt nemulțumiți că Poliția Locală nu vede mașinile părinților care blochează traficul: „Locala nu se bagă că sunt părinți <>”ULTIMA ORĂ

 • Acum 8 hours Din oras
  Mașina de vot a lui Boc a fost convocată în ședință extraordinară. S-a votat, dar s-a și adoptat (și, viceversa)
 • Acum 9 hours Politica
  În următoare ședință de Consiliu Județean se prefigurează la vot scumpiri la salubritate?
 • Acum 9 hours Justitie
  SĂ APĂRĂM PLAGIATUL CU DINȚII. Ai Justiției, firește: În apărarea onoarei nereperate, Lucian Bode mai deschide un proces la București
 • Acum 9 hours Editorial
  Mult prea competentul Lucian Bode ar trebui să-și dea demisia. Dar este atâta de ratat ca om și profesie încât ”sistemul” nu poate găsi unul mai bun
 • Acum 10 hours Sanatate
  N-A PLECAT, NU S-A ASCUNS: În noul raport COVID, crește numărul de infectări și se raportează zeci de decese în doar câteva zile
 • Acum 10 hours In vizor
  Curtea de Conturi a găsit abateri financiare de peste 9 milioane lei la Primăria Cluj-Napoca. Mai pune Boc un milion de la el și-i dă la ”U” Cluj
 • Acum 11 hours Sport
  ”U” Cluj primește 10 milioane de lei, bani publici nerambursabili, de la Primărie
 • Acum 12 hours In vizor
  Cum încearcă PSD și PNL să scape de cartoful fierbinte al pensiilor nesimțite, cunoscute în ”famiglie” drept ”speciale”
 • Acum 12 hours Jos palaria
  NU ARATĂ RĂU: Muzeul de Istorie a Farmaciei se pregătește de deschidere
 • Acum 12 hours Vocea ta
  Dragoş Damian, Terapia Cluj: Headhunter-ii, târgurile de cariere şi platformele de recrutare îţi vând ceva. Astăzi este munca remote. Mâine săptămâna de patru zile. Poimâine, pensia la 45 de ani. Ai grijă ce cumperi!
 • Acum 13 hours Eveniment
  SIMULARE BAC: Elevii dau astăzi proba scrisă la Limba română
 • Acum 14 hours Politica
  Marcel Ciolacu: ”PNL nu e prea confortabil în acest moment în sondaje le opinie, dar e problema dânşilor, nu e problema noastră”
 • Acum 14 hours Din oras
  CHIRII A LA ”E FAIN LA CLUJ”: Cu buda lângă aragaz, arome ca la ”mama acasă”…
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE