Eveniment

Rămași în urmă cu lucrările la cei 24 de kilometri din autostrada Sebeș-Turda, unde contractul a fost semnat în 2014, grecii de la Aktor au blocat conturile CNAIR pentru un contract de reabilitare de DN încheiat în 2011

Prostie și delăsare marca CNAIR: Grecii de la Aktor cer să le fie plătite despăgubiri de 146 mil. lei pentru o lucrare din 2011. Asta că n-au fost capabili să-și onoreze contractul încheiat ăn 2014 pentru 24 de kilometri din autostrada Sebeș-Turda. Dacă se târau, în 6 ani ar fi trebuit să realizeze lucrarea – dar nimeni de la CNAIR nu a reacționat.

Potrivit informațiilor obținute de G4Media, grecii de la Aktor au blocat conturile Companiei de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Firma elenă forțează astfel încasarea unor despăgubiri câștigate încă din primăvară la Curtea de Arbitraj de la Paris pentru un contract de reabilitare a 41 de kilometri din DN6, între Domașnea și Caransebeș, care s-a derulat în perioada 2005-2011 și unde finanțarea a fost asigurată prin fonduri ISPA pre-aderare.

Decizia instanței de arbitraj a fost atacată cu acțiune în anulare de CNAIR la Curtea de Apel București. Firma greacă nu a mai avut răbdare până la decizia instanței și a decis să pună poprire pe conturile Companiei de Drumuri.

Între timp, grecii s-ar putea trezi ei datori către CNAIR în condițiile în care de mai bine de cinci ani tot tărăgănează lucrările la lotul 2 al autostrăzii Sebeș-Turda, între Sântimbru și Aiud, ceea ce ar da dreptul CNAIR să le aplice penalități de până la 15% din valoarea contractului. Grecii au realizat până acum doar 72,8% din lucrări și, potrivit CNAIR, ar trebui să închidă șantierul la început de decembrie, un termen greu de respectat.

Autostrada Sebeș-Turda lotul 2:

Lungime: 24,25 km
Valoare contract: 549,33 milioane lei, fără TVA
Începerea lucrărilor: decembrie 2014
Data estimată de finalizare: 2 decembrie 2020

Grecii se mișcă greu și pe lotul 3 al Autostrăzii de Centură Sud (A0). Au fost deja penalizați de către CNAIR cu un million de lei, deoarece au întârziat cu predarea proiectului tehnic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *