Editorial

100 de poziţii liberale la angajare

Cineva din Ministerul Sănătăţii avea nevoie să-i încânte ochii şi să-i încălzească biroul cineva, o făptură caldă, plină de vibraţia tinereţii.

Sorţii au căzut pe Codruța Elena Filip, care, la doar 24 de ani, a fost angajată, fără concurs, pe funcția de consilier debutant la Direcția Monitorizare, Implementare Spitale Regionale din minister – aşa ne dezvăluie site-ul newsweek.ro.

Fata le are cu microfonul, cântând alături de viitorul soț, cântărețul de muzică populară Valentin Sanfira, care este și prezentatorul unei emisiuni TV. Prin urmare, prin vocea și talentul ei, și-a câștigat recomandarea de a obține un loc de muncă prin încredințare directă – așa cum s-a obișnuit să încredințeze orice, de la bani, la sinecuri, și acest guvern al Uniunii Stalinist Leniniste – Aripa Național Liberală.

Ca să nu existe dubii, consiliera debutant și-a trecut pe rețelele de socializare locul de muncă la Ministerul Sănătății. Iar viitorul soț i-a fotografiat coperta legitimației de serviciu și a postat-o, cu emoţionantă mândrie şi dragoste de cât e ea de deşteaptă, pe contul său de Facebook.

Ei, distracția de abia ce începe.

În ciuda dovezilor publicate de mass media, Biroul de presă al Ministerului Sănătății a vomat două afirmații în public. Cum că (citez): „Urmare a informațiilor apărute în spațiul public, Ministerul Sănătății precizează că nu există niciun angajat în cadrul instituției cu numele precizat în articol”.

În plus, purtătorul de necuvânt al ministerului a precizat că aceasta nu este angajată în instituție, nu este nici funcționar sau personal contractual. Cu toate acestea, în legătură cu interviul pentru postul de consilier la care ar fi participat Codruța Elena Filip și ar fi fost declarată admisă, acelaşi purtător de necuvânt al ministerului a precizat că „este declanșată o anchetă internă pe acest subiect”.

Anchetă internă la ce? La lipsa de angajare, sau la minciuna ordinară azvârlită în spaţiul public?

Cazul nu e singular. În doar 6 luni de guvernare, potentaţii din PNL au reuşit să-şi aducă în pita banilor publici cam 7000 de ţiitoare (indiferent de sex).

Ca să ştiţi cu ce-şi mai scaldă ochiul potentaţii PNL pe la ei prin birouri, vă mai prezint un caz. Sunt convins că nici nu v-aţi Ghindici ce i s-a pregătit Companiei Naţionale de Căi Ferate Române de Marfă!

I s-a pregătit Elena Ghindici, o specialistă, de 33 de ani, în Cooperative Agricole. Şi posesoarea unui CV impresionant: patroană a unui magazin de carne, director al unei uniuni a cooperativelor agricole de producție, angajată la Transelectrica și membru în Consiliul de Administrație al unui producător de componente de muniție.

La scurt timp după ce a ajuns consiliera consilierului de stat Virgil Guran, important lider PNL (persoană importantă care va să zică), Ghindici a fost numită de Ministerul Transporturilor şi în Consiliul de Administrație de la CFR Marfă. Recent, că e expertă în „glasul roţilor de tren” şi „trenule, maşină mică, unde l-ai dus pe Virgilică”, mandatul i-a fost prelungit de două ori – cel mai recent, până în ianuarie 2021.

Prin urmare fata suge buget salarial de la mai mulţi berbeci de-ai statului.

”Am lucrat timp de 2 ani în domeniul naval, în cadrul Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime. De aproximativ un an și jumătate lucrez la Compania Națională de Transport al Energiei Electrice, unde îmi desfășor activitatea în cadrul Departamentului de Relații Publice și Comunicare Instituțională, având atribuții și în cadrul Departamentului de Deplasări Externe. Am lucrat în domeniul privat, având experiență managerială. Sunt economist”, a declarat Ghindici referitor la experiențele care au calificat-o să ocupe posturile de la Metrom SA și CFR Marfă.

Dar e de partea bună a politicii, la Partidul Naţional Liberal, cât timp acesta este la putere şi face o politică nouă, fără angajări de ţiitoare (indiferent de sex) în sinecuri bugetare.

Ceea ce trebuie să ştiţi în acest context este faptul că CFR Marfă este într-o budă financiară enormă. Şi va intra în faliment.

Şi, pentru a-i plăti salariul şi acestei prea norocoase sconsileră de partid şi de stat, înainte de a da CFR Marfă faliment, îi vor vinde pe bucăţi cadavrul (cum au făcut şi cu alte ramuri mai mult sau mai puţin strategice ale României).

Cele mai importante active ale CFR Marfă, vânate de către toţi rechinii imobiliari sunt TERENURILE. Tot ce deţine CFR Marfă este pe aceste TERENURI.

O simplă OUG dată de Orban va putea stipula că CFR Marfă are OBLIGAŢIA să vândă orice depozit, depou şamd care nu a mai fost folosit timp de un an. Am mai avut astfel de OUG sub Năstase, vor şti şi ăştia să dea un copy-paste.

V-am mai scris și vă mai scriu, despre cum devenim complicii marilor încălcări ale legii prin acceptarea situațiilor de “lasă-mă, sa te las”, de “lanțul slăbiciunilor”, că, vorba aceea: “cunosc eu pe cineva și rezolvăm, facem să fie bine“… șamd.

V-am mai zis: grohăitul maţelor acoperă “glasul” conştiinţei.

Şi, gata!

EPILOG?

La o zi distanță și după ce ministerul a anunțat o anchetă internă, Codruța Elena Filip și-a șters de pe contul de Facebook locurile de muncă de la Ministerul Sănătății și de la ANAF.

(deci şi asta sugea bugetar salarial de la doi berbeci ai statului)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *