Politica

Rafila: Spitalele regionale ar trebui să fie gata până la sfârşitul lui 2026 – 2027

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, joi, că spitalele regionale ar trebui să fie gata până la finalul lui 2026 – 2027, menţionând că este important că a început proiectarea pentru două dintre ele, de la Cluj şi Iaşi, relatează Agerpres.

„Spitalele regionale ar trebui să fie gata până la sfârşitul anului 2026 – 2027. Important este că proiectele pentru două dintre ele au început, proiectarea a început. Am avut o întâlnire cu proiectanţii zilele trecute pentru Spitalul regional Iaşi şi Spitalul regional Cluj. După discuţiile cu ei, chiar încearcă să reducă, dacă se poate, termenul de execuţie al proiectului, încât în trimestrul doi al anului 2023 să avem proiectele gata şi să se poată organiza licitaţia pentru construcţia efectivă a celor două spitale”, a afirmat Rafila, după şedinţa de Guvern, întrebat când ar trebui să fie gata construcţia spitalelor regionale.

El a precizat că, pentru Spitalul regional Craiova, licitaţia privind proiectarea se va finaliza în lunile de vară, probabil iulie sau august.

„Construcţiile încep după ce se termină proiectarea. Am spus că proiectele se termină anul viitor. Deci, nu poate să înceapă construcţia anul acesta, din moment ce proiectele se termină anul viitor”, a mai spus Rafila.