In vizor

Rafila aruncă în 2027 posibila finalizare a Spitalului Regional de Urgență Cluj. OSĂ fie fix 20 de ani de la prima minciună electorală cu privire la această investiție

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat, la Prima TV, că primul spital regional va fi inaugurat cel mai probabil în 2027, fiind vorba despre cel din Iași. Ulterior, va urma cel din Floreşti, judeţul Cluj, iar ultimul va fi cel din Craiova.

CITEȘTE ȘI: În ceea ce privește trista poveste a Spitalului Regional de Urgență Cluj, aceasta continuă, cu personajul principal pe jumătate în mă-sa, nehotărât dacă să iasă, sau să se retragă, să moară

”Când am venit la minister, erau în stadiile de stand-by, în luna noiembrie 2021, şi aveam doar studiile de fezabilitate făcute. Aici, la studii de fezabilitate, stăm bine, avem o istorie lungă cu studii de fezabilitate. Am terminat cu studiile de fezabilitate şi am reuşit să finalizăm licitaţiile pentru proiectul tehnic, e deja mult mai complex decât studiul de fezabilitate. (…)

La Iaşi am terminat, urmează în curând Cluj, se face la Floreşti, lângă Cluj spitalul regional. Iar cel de-al treilea, care se la finaliza în acest an proiectul tehnic, durata de realizare este de un an de zile prevăzută pentru proiectele tehnice, la Craiova”, a declarat Alexandru Rafila la Prima TV.

Întrebat care va fi gata primul, ministrul a răspuns:

”Părerea mea este că primul dintre ele va fi gata în 2027. Probabil cel de la Iaşi, urmat în scurt timp de cel de la Cluj. (…) Nu cred că o să fiu ministru la momentul când aceste spitale vor fi finalizate”.

OBSERVĂM CĂ ȘI RAFILA, CA ORICE NENOROCIT DE POLITICIAN ROMÂN, UITĂ CE S-A MINȚIT RECENT: NU LA CLUJ, CI LA CRAIOVA, începe construcția unui spital regional în România

CITEȘTE ȘI: LA CRAIOVA, CU BANI, LA CLUJ, PE HÂRTIE: ”OSĂ” avem proiectare la Spitalul Regional de Urgență. Rafila: ”Au promis că până la începutul anului viitor, aceste proiecte vor fi finalizate”

Spitalul Regional de Urgență, promis de politicieni încă din 2007, pe vremea mandatului lui Marius Nicoara, ex președinte al Consiliului Județean, bate pasul pe loc de 16 ani. Dar, din când în când mai e umflat din vorbele și promisiunile politicienilor și se mai aruncă niște bani publici în studii de fezabilitate de sertar. Aceasta este de fapt adevărata afacere a oricărei investiții care OSĂ se facă: aruncatul de bani publici în studii de fezabilitate cu valoare de ținut la sertar.

CITEȘTE ȘI: MERSUL PITICULUI. Din 2007 se tot aşteaptă autorizaţia de construire pentru Spitalul Regional Cluj. Primăria Floreşti “cotcodăceşte” că i s-a transmis de la Ministerul Sănătăţii că trebuie să mai “ouă” nişte hârtii

La sfârșitul lunii iunie a fost prezentată la Cluj o machetă cu viitoarea unitate sanitară. Spitalul va fi enorm, puțin mai mic decât Casa Poporului, anunță echipa din Ministerul Sănătății, care se ocupă de acest proiect. Unitatea va avea 849 de paturi, care pot fi extinse până la 1600, în cazul unor pandemii.

CITEȘTE ȘI: E CAM MOARTĂ PURCICA-N COTEȚ în ceea ce privește Spitalul Regional Cluj. Până și Alin Tișe e pesimist: ”O să vedeți că și peste un an vom fi cu el tot neînceput”