Eveniment

Raed Arafat și DSU, dați în judecată de… Monitorul Oficial

Scris de 1615

Vineri, 1 aprilie 2022, Regia Autonomă Monitorul Oficial a dat în judecată, la Judecătoria Sectorului 1, Departamentul pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Potrivit unor surse judiciare, la mijloc ar fi banii pe care Departamentul condus de Raed Arafat i-ar datora regiei.

Apariția pe portalul instanțelor a procesului dintre Monitorul Oficial și DSU a ridicat semne de întrebare, acțiunea venind în contextul unui alt proces care a făcut valuri în presă. Săptămâna trecută, Curtea de Apel Alba Iulia a constatat că, din documentele depuse într-un dosar aflat pe rolul instanţei, nu rezultă că secretarul de stat Raed Arafat are calitatea de reprezentant al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

În ultimii doi ani, sute de acte emise de DSU și semnate de Raed Arafat au fost publicate în Monitorul Oficial. Ceea ce ridica suspiciuni referitoare la o eventuală manevră de acoperire a unor scăpări legale are de fapt legătură cu o altă afacere din pandemie.

„Acțiunea în constatare” se referă la afișe comandate de DSU în pandemie și tipărite la Regia Autonomă Monitorul Oficial fără a mai fi plătite. Monitorul Oficial solicită astfel instanței să constate că Departamentul condus de Raed Arafat are calitatea de debitor în afacerea afișelor din pandemie.

În ceea ce privește calitatea lui Raed Arafat de reprezentant al DSU, instanța de recurs (ÎCCJ) va stabili în mod definitiv cum stau lucrurile – dacă este o simplă scăpare a celor care au depus actele în instanță sau dacă la mijloc ar putea fi o eroare majoră a MAI care să pună în pericol stabilitea raporturilor juridice rezultate din actele semnate de Raed Arafat. Secretarul de stat a catalogat informațiile referitoare la calitatea sa de șef al DSU ca simple știri false.

content-imageULTIMA ORĂ

 • Acum 3 hours Eveniment
  Facturi în rate la energie pentru români. Care sunt condițiile
 • Acum 21 hours Sport
  DACĂ TOT DĂ ACEST ”GIGI BOCALI” AL CLUJULUI 2 MILIOANE DE EURO, U Cluj a avut o prestație execrabilă la Arad
 • Acum 22 hours Eveniment
  NU, nici asta nu e glumă de 1 Aprilie: Primăria Cluj-Napoca a pierdut procesul cu Curtea de Conturi, după ce a băgat peste 3 milioane de lei din bugetul local în buzunarele unor firme de salubritate. Nici județul nu e mai prejos: Urmează tura din acest an, de 31 milioane de euro prădată în salubritate
 • Acum 23 hours In vizor
  NICIO NOUTATE: Mediul privat ține economia României în spate. Pe banii privaților se face dezmățul bugetar
 • Acum 24 hours Politica
  NU E GLUMĂ DE 1 APRILIE, că guvernanții nu glumesc când buzunăresc: Ne paște un val nou de scumpiri
 • Acum 2 days In vizor
  Rareș Bogdan invocă ”forțe oculte“ care vor să-l compromită pentru că a deranjat la Bruxelles! Totul, după ce a apărut informația că ar fi cerut și el șpagă în scandalul de corupție de la Aeroportul Otopeni
 • Acum 2 days In vizor
  Mai ţineţi minte când Ziar de Cluj scria că “Pantelică de la “readepică” s-a pus pe şantajat operatorii de deşeuri cam fără frică”? Păi, pe anul 2022 a încasat de la operatorii de salubritate de peste 5 ori mai mult la Platforma temporară Pata Rât decât a plătit la CMID pentru eliminarea deșeurilor!
 • Acum 2 days Justitie
  EDUCAȚIE CU BĂTĂTORUL DE ȘNIȚERE: Un jandarm din Brașov, trimis în judecată la Tribunalul Militar Cluj, pentru rele tratamente și violență față de propriul copil. Pe ăștia îi caută cineva la cap când îi angajează?
 • Acum 2 days Din oras
  Cică și parcul ”Armătura” e aproape gata. Dacă și lucrătura aceasta arată a parc…
 • Acum 2 days Din oras
  AR FI DE RÂS, DACĂ NU AR FI DE PLÂNS: Directorul Eco Garden se laudă cu ce știe să facă UNTOLD într-o noapte: ”Am terminat de decopertat vechiul gazon”
 • Acum 2 days Politica
  Marcel Ciolacu, după negocierile cu vicepreședintele Comisiei Europene: ”Fermierii români vor primi ajutor din partea UE”
 • Acum 2 days Eveniment
  FRAUDĂ DE 2 MILIOANE DE EURO: Ucraineni cazați doar pe hârtie. Poliția a făcut descinderi și în Cluj
 • Acum 2 days Politica
  Ligia Deca, în contradicție cu ea însăși. A scos salariile profesorilor din proiectul legii Educației, la 20 de zile după ce a anunțat public că salarizarea profesorilor va fi în legea Educației
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE