Eveniment

Raed Arafat și DSU, dați în judecată de… Monitorul Oficial

Scris de 1347

Vineri, 1 aprilie 2022, Regia Autonomă Monitorul Oficial a dat în judecată, la Judecătoria Sectorului 1, Departamentul pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Potrivit unor surse judiciare, la mijloc ar fi banii pe care Departamentul condus de Raed Arafat i-ar datora regiei.

Apariția pe portalul instanțelor a procesului dintre Monitorul Oficial și DSU a ridicat semne de întrebare, acțiunea venind în contextul unui alt proces care a făcut valuri în presă. Săptămâna trecută, Curtea de Apel Alba Iulia a constatat că, din documentele depuse într-un dosar aflat pe rolul instanţei, nu rezultă că secretarul de stat Raed Arafat are calitatea de reprezentant al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

În ultimii doi ani, sute de acte emise de DSU și semnate de Raed Arafat au fost publicate în Monitorul Oficial. Ceea ce ridica suspiciuni referitoare la o eventuală manevră de acoperire a unor scăpări legale are de fapt legătură cu o altă afacere din pandemie.

„Acțiunea în constatare” se referă la afișe comandate de DSU în pandemie și tipărite la Regia Autonomă Monitorul Oficial fără a mai fi plătite. Monitorul Oficial solicită astfel instanței să constate că Departamentul condus de Raed Arafat are calitatea de debitor în afacerea afișelor din pandemie.

În ceea ce privește calitatea lui Raed Arafat de reprezentant al DSU, instanța de recurs (ÎCCJ) va stabili în mod definitiv cum stau lucrurile – dacă este o simplă scăpare a celor care au depus actele în instanță sau dacă la mijloc ar putea fi o eroare majoră a MAI care să pună în pericol stabilitea raporturilor juridice rezultate din actele semnate de Raed Arafat. Secretarul de stat a catalogat informațiile referitoare la calitatea sa de șef al DSU ca simple știri false.

content-imageULTIMA ORĂ

 • Acum 4 hours FOTOGRAFILA
  ”Numele meu e Pupu mic și v-am dat un Pupu mare, alături de Maestrul meu de Promisiuni electorale”
 • Acum 4 hours Justitie
  POZIȚIA CRINULUI. Întrebat dacă DNA se va sesiza în afacerea mașinilor BMW cumpărate de Poliție de la prietenul lui Klaus Iohannis, șeful DNA ne anunță că: ”Este posibil orice”
 • Acum 6 hours Jos palaria
  În Cluj-Napoca au fost montate 5 defibrilatoare în spații publice
 • Acum 7 hours Din oras
  OSĂ fie bine: Nu este gata ”lucrătura” de pe Kogălniceanu, dar s-a pornit șantierul de pe Universității. Studenții se vor parașuta la cursuri. Clujenii vin în Centru cu metroul
 • Acum 7 hours Politica
  Ministrul Muncii, Marius Budăi: ”Trebuie și vor fi majorate pensiile de la 1 ianuarie”
 • Acum 9 hours Editorial
  Un infractor nu recunoaște infracțiunea când se știe apărat de o gașcă de inși de același fel cu el
 • Acum 9 hours PubliNews
  ROMÂNIA: PE PODIUM LA CAMPIONATUL EUROPEAN
 • Acum 10 hours Sanatate
  Cluj: Vaccinare gratuită împotriva gripei. Cine sunt beneficiarii
 • Acum 11 hours Eveniment
  În zonele cu mai multe accidente se va plăti un RCA mai scump. Județul Cluj este pe locul trei la accidente în prima jumătate a anului 2022
 • Acum 12 hours Eveniment
  Un cerb a fost lovit cu mașina în Bonțida. Șoferul a ajuns la spital, animalul a murit
 • Acum 24 hours Eveniment
  Polițiștii au tras focuri de armă într-o localitate din Cluj, după ce un tânăr i-a tras un pumn în față unuia dintre ei
 • Acum 1 day FOTOGRAFILA
  FELICITĂRI BOC pentru o asemenea lucrare de ”dorel” cu diplomă! Pe unde se mai duc riveranii la serviciu, la cumpărături, la școală, pe unde vine Ambulanța?
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE