Cuvântul ”rapt” nu poate acoperi ca definiție magnitudinea violenței cu care peneliștii fomiști abia ajunși la guvernare aspiră banii publici în aceste săptămâni, punându-și în față scutul stării de urgență care le dă voie celor din guvern, edililor si sefilor de spitale să nu mai facă licitații.
Sute de milioane de euro au spart administrațiile județene, locale în frunte cu Guvernul României pentru achiziții de medicamente, dezinfectanți, aparatură medicală, ingrasand firme obscure cu bani dati pe produse hipersupraevaluate.
Aceasta este doar plevușca profitoare, o constelație de firme-săgeată ale unor politicieni ce văd în COVID-19 o oportunitate unică și de scurta durata.
În sistemul sanitar există însă un Zeu care privește cu calm peste haos, acționând structurat împreună cu servantul său. Zeul este Raed Arafat, tăticul medicinei de urgență, iar partenerul său de junglă este prietenul de o viață și de facultate, Dan Gorgan, patronul Deltamed, un Sebastian Ghiță al ambulanțelor și autospecialelor din România.
Cei doi, privesc cu calm tumultul și disperarea cu care politicienii caută câte o ciozvârtă din banul public. Raed Arafat și Dan Gorgan nu umblă după mize mici, vor să mănânce și să se îndestuleze și după criză, iar pentru asta au pus la cale un plan diabolic pentru a controla toate achizițiile din sistemul național de urgență.
Un email de la niște bugetari care lucrează vineri după-masa
În 24 aprilie 2020, într-o zi de vineri, la ora 4 după-masa, „echipa SEAP” – Servicii Electronice Asistenta Profesionisti – adică entitatea care controlează din partea statului român site-ul e-licitatie.ro trimitea tuturor utilizatorilor cu profil medical un e-mail aparent banal, o solicitare din partea ONAC – Oficiul National de Achizitii Publice, de a completa un chestionar care conținea întrebări cu privire la caracteristicile și ”situația comercializării unora dintre produsele aflate în portofoliul companiei dumneavoastră”.
Nu e un e-mail oarecare. De câte ori ați văzut ca SEAP să se implice activ în sondarea companiilor înscrise în sistemul public de licitații?
Trecem de normele GDPR vizavi de acest spam, ca să observăm cum nu o dată, ci ce două ori, ”echipa SEAP” îi încurajează pe proprietarii companiilor de profil medical să răspundă la chestionarul online.
În e-mail se pomenește ca și scuză pentru Spam și de un proiect al Oficiului Național pentru Achiziții Publice, celebrul ONAC, și Departamentul pentru Situații de Urgență din MAI, al carui sef este Raed Arafat, intitulat:
”Dezvoltarea și implementarea unor mecanisme electronice integrate pentru desfășurarea si monitorizarea achizițiilor centralizate”,
specificându-se în mod abrupt și insinuant că proiectul beneficiază de ”sprijinul” Băncii Mondiale.
Ce prevede proiectul?
Potrivit precizărilor lui Raed Arafat, că el e în acest moment șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, e-mailul trimis de SEAP către companiile înregistrate în sistem indică faptul că proiectul prevede ”activități pentru pregătirea și derularea unor proceduri de achiziții publice centralizate pentru anumite produse utilizate în serviciile medicale de urgență”.
Cel mai periculos lucru care arată premeditarea planului pe care urmează să vi-l dezvăluim, un plan marca Raed Arafat și Dan Gorgan, e ca, în emailul de la SEAP, apare informatia pretioasa potrivit careia ”în luna martie 2020, a fost finalizată lista produselor selectate a fi achiziționate centralizat prin acorduri cadru. În perioada următoare vor fi realizate studii de piață privind produsele respective care vor contribui la elaborarea specificațiilor tehnice și a caietelor de sarcini”.
Datele cerute de SEAP au fost colectate prin intermediul unui link al unui domeniu ce aparține unei firme de apartament, înființate abia in 2019, condusa de Diana Pirjol, unic angajat al firmei, fără date financiare depuse pe 2019. Diana Pirjol este o băgătoare de seamă piloasă, susținută de securisti, fără nicio experiență în studii de piață, fără studii de sociologie. In nemernicia ei profesională, si-a gresit si mobilul de contact pus în email, asa că cine o fi vrut sa o sune pentru detalii, nu a putut. Noi am luat numărul ei bun de la o sursă și am sunat-o pentru câteva intrebări, dar nu a binevoit să răspundă.
Poate că vi se pare puțin cam plictisitor ce ați citit până acum. Asta e și ideea când vrei să dai un tun, să învălui în ceață și în argumente superficiale adevărata manevră.
Studiul de piată profesionist creat de Diana Pirjol începe minunat cu produsul ace de „siringa”, care oglindește gradul academic de cunoștinte al Pîrjoalei:
Acest chestionar care insinuează în mod fals un studiu de piață este de fapt o hârtie cu lipici de muște, în care toate insectele, aici companiile, care au bâzâit în ultimele 15 ani în sistemul medical de urgență, unele vânzând aparatură medicală, altele vânzând piese de schimb, reactivi, ace brice și carice, sunt chemate să-și pună singure ștreangul de gât răspunzând „voluntar” la acest chestionar.
Dacă vă uitați cu atenție la acest chestionar, care vine cu scuza nevoii de achiziții centralizate, o să observați că lista de produse (am pus toată enumerarea de produse la finele anchetei, ca să nu vă plictisim) acoperă tot ceea ce vinde concurența companiei Deltamed în România.
Iar visul de omorî această concurență și de a controla toate achizițiile într-un singur sens, spre Deltamed, este un vis foarte vechi și neîmplinit a lui Raed Rafat și al prietenului său de o viață, Dan Gorgan, patronul Deltamed.
Golăneală în numele ONAC, SEAP și MAI
Orice firmă care a completat sondajul trebuie să ofere detalii despre produsul vândut, preț, specificații tehnice, țară și producător de origine, certificate de calitate.
Astfel încât, fiindcă vă spunem data limită de completare a chestionarului a fost ieri, Raed Arafat să aibă în gheruțele sale ipocrite tot ecosistemul de companii mici și medii care bâzâie de ani de zile și vând lucruri în cadrul Sistemului de Urgență Național sau in sistemul de urgenta al fiecărui județ făcând profituri fără girul lui Arafat.
Practic, după ce se va face sinteza tuturor companiilor și a prețurilor, Raed Arafat va putea să îi spună prietenului Gorgan, așa cum i-a spus și în cazul ambulanțelor, cum să își ajusteze preturile astfel încât să îi omoare pe cei mai mulți dintre actorii din piață, reducând variația unui produs la un singur model pe care, bineînțeles doar Deltamed îl va avea.
Nu mă credeți? Interesați-vă, cum m-am interesat eu la sursele mele avizate ca să aflați că România lui Arafat e singura țară din Europa care are în sistemul de urgență un singur model de defibrilator. Se numește Corpuls și în România este distribuit exclusiv de… Deltamed Cluj.
Degeaba au făcut scandal firme de renume care fac defibrilatoare cum este Phisio Control din SUA, Deltamed e cea mai specială firmă din lume.
După ce va avea în gheare tot paletarul de produse ce se vând acum în sistemul medical de urgență cu prețurile reale cu care s-au dat singuri în gât furnizorii, Raed Arafat va influența descalificarea celor foarte ieftini pe motiv că au produse neconforme, iar apoi va decide achiziția unui singur produs indiferent dacă e cel mai bun sau nu. S-a mai intamplat, nu de alta.
Și având în vedere că Raed Arafat vrea să facă achiziții CENTRALIZATE adică pe o tonă de bani, va impune și garanții însemnate de participare la licitație.
O firmă micuță, care aduce de exemplu pentru spitale și universități un produs de nișă, dar foarte necesar, nu va putea să participe la o licitație de 100 de milioane de euro fiindcă nu va avea de unde să pună între 2 și 5 milioane de euro garanție. Astfel încât, firmele mici și medii pot să îsi adio în următorul an de la afacerile lor.
Gorgan va avea cu totul intamplator specificațiile produselor înainte de a se face caietele de sarcini ca să se poată face dedicațiile adevărate așa cum s-au făcut în trecut pentru toate ambulanțele si autospecialele, cumpărate de Statul Român doar de la Gorgan și Deltamed.
Așa s-a întâmplat la Corpuls, așa se va întâmpla și la tărgi și de aceea au ei nevoie de exemplu de prețurile și brandurile tuturor furnizorilor de tărgi, ca să poată închide caietul și să nu apară cineva tam nisam la licitație cu o targă de jumătate de preț ca să le omoare șmenul.
În piață se vorbește că procurorii au primit ordin să nici să nu îndrăznească să se uite la Arafat din perspectivă penală, deși la achiziția aia de 680 de milioane ambulanțele ar fi cam supraevaluate dacă e să le comparăm cu achiziția făcută de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și Ministerul Sănătății acum trei-patru ani.
Puteam să scriem ieri despre această mizerie pusă la cale de Arafat prin intermediul SEAP dar nu am vrut sa speriem fazanii, am vrut să se încheie cercul premeditării lor.
Cine poate spune STOP?
Tema achizițiilor centralizate este una veche, un vis dureros a lui Raed Arafat și Dan Gorgan pentru care Raed Arafat și-a mai luat bătăiță la fund la nivel înalt european când a încercat să o mai facă.
Planul e altul și e teribil și ar trebui oprit fie de Ludovic Orban, premierul României, fie de presă prin această dezvăluire, fie de un procuror curajos. Planul e ca toate caietele de sarcini pentru toate produsele ce se vor achiziționa centralizat în Sistemul național de Urgență să fie bătute în cuie până în 15 mai, pentru a nu fi contestate. De ce?
Fiindcă e stare de urgență și poți să violezi Legea în numele Legii, mai ales ca acum Raed Arafat poate să facă toate aceste lucruri, așa cum am dovedit, prin intermediul paravanului ONAC.
Deltamed Monopol SRL
Dacă scenariul imaginat de Raed Arafat și Dan Gorgan va fi pus în aplicare în ciuda dezvăluirilor noastre de acum, Deltamed va deveni aproape monopol pe tot ce înseamnă această mare halcă de sute de milioane de euro din bani publici. Orbiți de admirația pentru Raed Arafat, românii nu vor fi atenți la asemenea detalii, iar Raed Arafat știe că în acest moment este aproape sanctificabil, cu cota de incredere mai mare ca a lui Iohannis, așa că va apăsa cu un tupeu tipic lui, pe care doar connaisseur-ii i-l știu, pe pedala de accelerație pentru a deveni cu adevărat DUMNEZEUL sistemului de urgență, prin acapararea, prin intermediul Deltamed, a ultimei felii din Sistemul național de Urgență pe care nu avea control total: partea financiară.