Din oras

Radu Ratiu: “Cluj Arena nu isi va permite niciodata sa plateasca un asemenea impozit. Ar insemna sa triplam tarifele”

Scris de 889

Directorul SC Cluj Arena, societatea care administreaza stadionul clujean, a anuntat ieri ca din cauza neplatii impozitului pe imobil din 2011 incoace conturile acesteia au fost blocate. Acum, Radu Ratiu, impreuna cu cei din conducerea Consiliului Judetean, cauta solutii pentru a iesi din aceasta situatie. Una dintre variante ar fi majorarea de capital al societatii, asa cum a procedat Primaria cu Sala Polivalenta, arata Ratiu.

”A fost un control de la Curtea de Conturi si ne-au impus sa platim 14 milioane de lei impozit pe stadionul Cluj Arena. Primaria Cluj-Napoca a trecut la punerea in aplicare a acestei decizii si ne-am trezit luni dimineata cu conturile blocate”, a explicat Ratiu pentru stiridecluj.ro.

Intrebat de Ziar de Cluj daca putea sa prevada situatia aceasta, Ratiu a spus ca nu pentru ca “la baza asocierii intre Consiliul Judetean si Cluj Arena este un contract in participatiune in care Consiliul Judetean vine cu bunul, iar Cluj Arena ca si societate la care actionar majoritar este Consiliul Judetean vine cu exploatarea, iar bunul ramane in folosinta si administrarea Consiliului Judetean, atunci nu trebuia platit impozit. Curtea de Conturi in schimb a spus ca administrarea propriu-zisa este la Cluj Arena. Maine vom avea o sedinta mai ampla la Consiliul Judetean, o sa analizam toate variantele din punct de vedere legal. Una dintre variante, deja viabila, ar fi cea pe care a folosit-o si Primaria cu Sala Polivalenta, adica s-au acordat bani sub forma de majorare de capital ca sa plateasca impozitul”, a subliniat Ratiu.

Mai mult, acesta arata ca societatea nu incaseaza suficienti bani pentru a putea plati un impozit anual de o asemenea anvergura. Cele 14 milioane reprezinta impozitul neplatit din 2011 pana acum.

“Cluj Arena nu va putea niciodata sa plateasca acest impozit pentru ca ar insemna sa triplam tarifele pentru activitatile sportive sau sa nu mai facem atatea activitati sportive, sa facem mai multe evenimente private. Trebuie cumva sa gasim un echilibru intre activitatile sportive si celelalte activitati private, socio-culturale. Pana la urma stadionul este si pentru sport construit, in principal pentru sport construit”, arata Ratiu.

Pentru Sala Polivalenta impozitul platit anul trecut, fiind inaugurat in toamna, s-a ridicat la 75.000 de lei, in timp ce impozitul anual pentru acest imobil este de 900.000 de lei.

In cazul Cluj Arena blocarea conturilor nu va insemna neplata salariilor angajatilor, in schimb pot aparea dificultati in plata utilitatilor, ceea ce ar duce la imposibilitatea functionarii.

“Fata de salarii blocarea conturilor nu e neaparat o problema pentru ca legea permite plata salariilor. Este o problema in plata utilitatilor pentru cautilitatile trebuie sa le platesti si aceasta problema trebuie rezolvata in timp util ca toti cei care au spatii inchiriate sau isi desfasoara activitatea pe stadion, avem peste 1.000 de oameni care alearga zilnic aici, sa aiba acces la energie electrica, gaz, apa. Daca ne este oprita energia electrica avem alte probleme, nu pot functiona pompele care scot apa din parcare. Parcarea este sub nivelul Somesului si acele pompe trebuie sa functioneze, nu ne permitem sa ramanem fara utilitati”, mai arata Radu Ratiu.

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 3 hours FOTOGRAFILA
  ”Numele meu e Pupu mic și v-am dat un Pupu mare, alături de Maestrul meu de Promisiuni electorale”
 • Acum 3 hours Justitie
  POZIȚIA CRINULUI. Întrebat dacă DNA se va sesiza în afacerea mașinilor BMW cumpărate de Poliție de la prietenul lui Klaus Iohannis, șeful DNA ne anunță că: ”Este posibil orice”
 • Acum 5 hours Jos palaria
  În Cluj-Napoca au fost montate 5 defibrilatoare în spații publice
 • Acum 6 hours Din oras
  OSĂ fie bine: Nu este gata ”lucrătura” de pe Kogălniceanu, dar s-a pornit șantierul de pe Universității. Studenții se vor parașuta la cursuri. Clujenii vin în Centru cu metroul
 • Acum 6 hours Politica
  Ministrul Muncii, Marius Budăi: ”Trebuie și vor fi majorate pensiile de la 1 ianuarie”
 • Acum 8 hours Editorial
  Un infractor nu recunoaște infracțiunea când se știe apărat de o gașcă de inși de același fel cu el
 • Acum 8 hours PubliNews
  ROMÂNIA: PE PODIUM LA CAMPIONATUL EUROPEAN
 • Acum 9 hours Sanatate
  Cluj: Vaccinare gratuită împotriva gripei. Cine sunt beneficiarii
 • Acum 10 hours Eveniment
  În zonele cu mai multe accidente se va plăti un RCA mai scump. Județul Cluj este pe locul trei la accidente în prima jumătate a anului 2022
 • Acum 11 hours Eveniment
  Un cerb a fost lovit cu mașina în Bonțida. Șoferul a ajuns la spital, animalul a murit
 • Acum 23 hours Eveniment
  Polițiștii au tras focuri de armă într-o localitate din Cluj, după ce un tânăr i-a tras un pumn în față unuia dintre ei
 • Acum 24 hours FOTOGRAFILA
  FELICITĂRI BOC pentru o asemenea lucrare de ”dorel” cu diplomă! Pe unde se mai duc riveranii la serviciu, la cumpărături, la școală, pe unde vine Ambulanța?
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE