Din oras

Radu Ratiu: “Cluj Arena nu isi va permite niciodata sa plateasca un asemenea impozit. Ar insemna sa triplam tarifele”

Scris de 889

Directorul SC Cluj Arena, societatea care administreaza stadionul clujean, a anuntat ieri ca din cauza neplatii impozitului pe imobil din 2011 incoace conturile acesteia au fost blocate. Acum, Radu Ratiu, impreuna cu cei din conducerea Consiliului Judetean, cauta solutii pentru a iesi din aceasta situatie. Una dintre variante ar fi majorarea de capital al societatii, asa cum a procedat Primaria cu Sala Polivalenta, arata Ratiu.

”A fost un control de la Curtea de Conturi si ne-au impus sa platim 14 milioane de lei impozit pe stadionul Cluj Arena. Primaria Cluj-Napoca a trecut la punerea in aplicare a acestei decizii si ne-am trezit luni dimineata cu conturile blocate”, a explicat Ratiu pentru stiridecluj.ro.

Intrebat de Ziar de Cluj daca putea sa prevada situatia aceasta, Ratiu a spus ca nu pentru ca “la baza asocierii intre Consiliul Judetean si Cluj Arena este un contract in participatiune in care Consiliul Judetean vine cu bunul, iar Cluj Arena ca si societate la care actionar majoritar este Consiliul Judetean vine cu exploatarea, iar bunul ramane in folosinta si administrarea Consiliului Judetean, atunci nu trebuia platit impozit. Curtea de Conturi in schimb a spus ca administrarea propriu-zisa este la Cluj Arena. Maine vom avea o sedinta mai ampla la Consiliul Judetean, o sa analizam toate variantele din punct de vedere legal. Una dintre variante, deja viabila, ar fi cea pe care a folosit-o si Primaria cu Sala Polivalenta, adica s-au acordat bani sub forma de majorare de capital ca sa plateasca impozitul”, a subliniat Ratiu.

Mai mult, acesta arata ca societatea nu incaseaza suficienti bani pentru a putea plati un impozit anual de o asemenea anvergura. Cele 14 milioane reprezinta impozitul neplatit din 2011 pana acum.

“Cluj Arena nu va putea niciodata sa plateasca acest impozit pentru ca ar insemna sa triplam tarifele pentru activitatile sportive sau sa nu mai facem atatea activitati sportive, sa facem mai multe evenimente private. Trebuie cumva sa gasim un echilibru intre activitatile sportive si celelalte activitati private, socio-culturale. Pana la urma stadionul este si pentru sport construit, in principal pentru sport construit”, arata Ratiu.

Pentru Sala Polivalenta impozitul platit anul trecut, fiind inaugurat in toamna, s-a ridicat la 75.000 de lei, in timp ce impozitul anual pentru acest imobil este de 900.000 de lei.

In cazul Cluj Arena blocarea conturilor nu va insemna neplata salariilor angajatilor, in schimb pot aparea dificultati in plata utilitatilor, ceea ce ar duce la imposibilitatea functionarii.

“Fata de salarii blocarea conturilor nu e neaparat o problema pentru ca legea permite plata salariilor. Este o problema in plata utilitatilor pentru cautilitatile trebuie sa le platesti si aceasta problema trebuie rezolvata in timp util ca toti cei care au spatii inchiriate sau isi desfasoara activitatea pe stadion, avem peste 1.000 de oameni care alearga zilnic aici, sa aiba acces la energie electrica, gaz, apa. Daca ne este oprita energia electrica avem alte probleme, nu pot functiona pompele care scot apa din parcare. Parcarea este sub nivelul Somesului si acele pompe trebuie sa functioneze, nu ne permitem sa ramanem fara utilitati”, mai arata Radu Ratiu.

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 20 hours Sport
  DACĂ TOT DĂ ACEST ”GIGI BOCALI” AL CLUJULUI 2 MILIOANE DE EURO, U Cluj a avut o prestație execrabilă la Arad
 • Acum 21 hours Eveniment
  NU, nici asta nu e glumă de 1 Aprilie: Primăria Cluj-Napoca a pierdut procesul cu Curtea de Conturi, după ce a băgat peste 3 milioane de lei din bugetul local în buzunarele unor firme de salubritate. Nici județul nu e mai prejos: Urmează tura din acest an, de 31 milioane de euro prădată în salubritate
 • Acum 22 hours In vizor
  NICIO NOUTATE: Mediul privat ține economia României în spate. Pe banii privaților se face dezmățul bugetar
 • Acum 23 hours Politica
  NU E GLUMĂ DE 1 APRILIE, că guvernanții nu glumesc când buzunăresc: Ne paște un val nou de scumpiri
 • Acum 2 days In vizor
  Rareș Bogdan invocă ”forțe oculte“ care vor să-l compromită pentru că a deranjat la Bruxelles! Totul, după ce a apărut informația că ar fi cerut și el șpagă în scandalul de corupție de la Aeroportul Otopeni
 • Acum 2 days In vizor
  Mai ţineţi minte când Ziar de Cluj scria că “Pantelică de la “readepică” s-a pus pe şantajat operatorii de deşeuri cam fără frică”? Păi, pe anul 2022 a încasat de la operatorii de salubritate de peste 5 ori mai mult la Platforma temporară Pata Rât decât a plătit la CMID pentru eliminarea deșeurilor!
 • Acum 2 days Justitie
  EDUCAȚIE CU BĂTĂTORUL DE ȘNIȚERE: Un jandarm din Brașov, trimis în judecată la Tribunalul Militar Cluj, pentru rele tratamente și violență față de propriul copil. Pe ăștia îi caută cineva la cap când îi angajează?
 • Acum 2 days Din oras
  Cică și parcul ”Armătura” e aproape gata. Dacă și lucrătura aceasta arată a parc…
 • Acum 2 days Din oras
  AR FI DE RÂS, DACĂ NU AR FI DE PLÂNS: Directorul Eco Garden se laudă cu ce știe să facă UNTOLD într-o noapte: ”Am terminat de decopertat vechiul gazon”
 • Acum 2 days Politica
  Marcel Ciolacu, după negocierile cu vicepreședintele Comisiei Europene: ”Fermierii români vor primi ajutor din partea UE”
 • Acum 2 days Eveniment
  FRAUDĂ DE 2 MILIOANE DE EURO: Ucraineni cazați doar pe hârtie. Poliția a făcut descinderi și în Cluj
 • Acum 2 days Politica
  Ligia Deca, în contradicție cu ea însăși. A scos salariile profesorilor din proiectul legii Educației, la 20 de zile după ce a anunțat public că salarizarea profesorilor va fi în legea Educației
 • Acum 2 days Eveniment
  Bulgaria și România au înregistrat o scădere a prețurilor la energie electrică, ambele cu -8,44%
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE