Anchete

Averi impresionante si soti in "sistem" la Electrica Transilvania Nord – Cluj-Napoca

Scris de 2,661

Sefii de la Sucursalei de Furnizare a Energiei Electrice Transilvania Nord-Cluj-Napoca au castigat in 2014 salarii impresionante si, ca urmare, si-au alimentat din plin depozitele bancare. Ca la orice firma de stat, se poata nonsalant angajarea sotilor si a sotiilor in cadrul companiei.

Daniel Cozmin Sasa, directorul Sucursalei de Furnizare a Energiei Electrice Transilvania Nord-Cluj-Napoca a castigat in 2014 un salariu de 150.498 lei, adica 12.541 lei pe luna. Familia sa detine o casa si un apartament in Campia Turzii si are un credit de 30.000 de euro. 

Dumitru Gheorghe, directorul Directiei Comerciale a companiei si-a deschis in 2014 si 2015 nu mai putin de 17 depozite bancare, cu sume cuprinse intre 10.147 si 40.740 lei si intre 1.684 si 5.069 euro. Salariul sau pe anul trecut a fost de 147.696 lei, deci 12.308 lei pe luna. Declaratia sa de avere mai cuprinde un apartament in Cluj-Napoca, achizitionat in 1992 si actiuni la Electrica, a caror valoare la zi era de 16.173, insa nu a precizat daca suma este in lei sau euro. 

Ambroziu Felician Pernes, director comercial adjunct in cadrul companiei a castigat in 2014 suma de 34.774 de lei, adica 3.147 lei lunar. Si sotia sa lucreaza tot aici, ca operator ghiseu, pentru un salariu de 22.761 de lei pe anul trecut. Venitul directorului adjunct a mai fost completat cu inca 2.532 de lei, pentru funtia de consilier local in localitatea Sanmihaiu Almasului. Familia sa detine un apartament in Zalau, un autoturism Renault Clio din 2003 si un Daihastu Terios 1998. De asemenea, declaratia sa de avere mai cuprinde un credit de 24.000 de euro, contractat in 2010.

Marinela Marioara Revnic, director economic al sucursalei si-a deschis in 2015 un depozit bancar de 11.600 lei, acesta adaugandu-se celorlalte trei pe care le detine, cu sume intre 17.114 si 84.906 lei. Venitul sau pe anul trecut a fost de 140.399 lei, adica 11.699 lei pe luna. Si sotul sau este angajat la Electrica, mai exact la S. Filiala de Intretinere si Servicii Energetice Transilvania Nord, pentru un salariu despre care directorul economic a scris ca este confidential. In plus, Marinela Revnic a mai obtinut 9.300 de lei din inchirierea unui apartament pe Calea Manastur. Familia sa detine un teren si o casa in Floresti, un teren si o casa in comuna Rasca, plus un apartament in Cluj-Napoca, plus un automobil Volkswagen si o Dacie, ambele din 2006. Declaratia de avere cuprinde si actiuni la Electrica, in valoare de 17.850, suma notata, de asemenea, fara precizarea unitatii de masura.

Sanda Adina Oltean, directorul Agentiei de Furnizare a Energiei Electrice Cluj din cadrul Electrica SA si-a deschis in 2015 un depozit bancar de 10.000 de lei, adaugandu-se celorlalte trei pe care le detine, cu sume intre 108 lei si 7.712 euro. Salariul sau de anul trecut a fost de 96.558 lei, adica 4.713 lei  pe luna. Familia sa detine 7 terenuri in Cluj-Napoca, Hoparta, Muntele Baisorii si Colonia Borhanci si un apartament in Cluj-Napoca. De asemenea, declaratia de avere mai cuprinde un credit de 38.257 euro si inca unul de 368 euro. 

Foto: stiridecluj.roULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours In vizor
  Mai ţineţi minte când Ziar de Cluj scria că “Pantelică de la “readepică” s-a pus pe şantajat operatorii de deşeuri cam fără frică”? Păi, pe anul 2022 a încasat de la operatorii de salubritate de peste 5 ori mai mult la Platforma temporară Pata Rât decât a plătit la CMID pentru eliminarea deșeurilor!
 • Acum 2 hours Justitie
  EDUCAȚIE CU BĂTĂTORUL DE ȘNIȚERE: Un jandarm din Brașov, trimis în judecată la Tribunalul Militar Cluj, pentru rele tratamente și violență față de propriul copil. Pe ăștia îi caută cineva la cap când îi angajează?
 • Acum 3 hours Din oras
  Cică și parcul ”Armătura” e aproape gata. Dacă și lucrătura aceasta arată a parc…
 • Acum 3 hours Din oras
  AR FI DE RÂS, DACĂ NU AR FI DE PLÂNS: Directorul Eco Garden se laudă cu ce știe să facă UNTOLD într-o noapte: ”Am terminat de decopertat vechiul gazon”
 • Acum 3 hours Politica
  Marcel Ciolacu, după negocierile cu vicepreședintele Comisiei Europene: ”Fermierii români vor primi ajutor din partea UE”
 • Acum 5 hours Eveniment
  FRAUDĂ DE 2 MILIOANE DE EURO: Ucraineni cazați doar pe hârtie. Poliția a făcut descinderi și în Cluj
 • Acum 5 hours Politica
  Ligia Deca, în contradicție cu ea însăși. A scos salariile profesorilor din proiectul legii Educației, la 20 de zile după ce a anunțat public că salarizarea profesorilor va fi în legea Educației
 • Acum 5 hours Eveniment
  Bulgaria și România au înregistrat o scădere a prețurilor la energie electrică, ambele cu -8,44%
 • Acum 5 hours Vocea ta
  Boc a băgat “metroul” cu ranga în PNRR, și acum vrea să se scoată
 • Acum 5 hours Din oras
  NICI SĂ MORI NU-I IEFTIN ÎN CLUJ-NAPOCA: Se majorează tarifele pentru înhumarea persoanelor decedate
 • Acum 6 hours Justitie
  Procesul constructorului care a surpat strada Victor Papilian fuge din instanțele clujene
 • Acum 6 hours In vizor
  Comedia lui Boc: Primăria Cluj-Napoca a lansat licitația pentru modernizarea DN 1 pe un studiu de fezabilitate incomplet, acuză USR. Completările și clarificările depășesc volumul de date din documentația propriu-zisă
 • Acum 7 hours In vizor
  Numele lui Rareş Bogdan, în dosarul privind spaţiile comerciale de la Otopeni. Reacția prim vice preşedintelui PNL: “Mâine o sa fiu acuzat că cresc găini şi mânănc copii”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE