Rautacisme

Radio Cluj poate fi ascultat și prin apel telefonic! Se vor prăbuși afaceri, vor apărea grave probleme sociale!

Scris de 486

„Începând cu data de 16 august 2016, Radio Cluj poate fi ascultat și de pe telefonul mobil, dacă suni la numărul 031 504 0456, apel cu tarif normal”, ne informează postul public regional de radio, sucursală a Radio Reșița, pe site-ul oficial. Știrea e veche, dar, ardelenește, noi abia acum am aflat. O tratăm ca pe un subiect nou, fiind siguri că 99,99% dintre clujeni încă nu au auzit de această ultimă găselniță pe bani publici.

„Pentru acest număr de telefon nu se percep taxe suplimentare dacă abonatul beneficiază de minute naționale incluse în abonamentul de telefonie mobilă.

Astfel, persoanele care doresc să asculte Radio Cluj, dar nu au alături un aparat de radio și nu sunt conectați la o rețea de date mobile, formează numărul de telefon 031 504 0456 și pot asculta programele noastre direct pe aparatul de telefonie mobilă”, se mai precizează în articolul care anunță festiv această nouă minune a tehnicii moderne, implementată de postul – vârf de lance al radiofoniei de la Cluj.

Ce au uitat să precizeze reprezentanții Radio Cluj este tocmai de ce ar face cineva așa ceva, să asculte radio, sunând la un număr de telefon?!

În prezent, majoritatea avem telefoane mobile, iar în cazul în care nu avem alături un aparat de radio sau dacă nu avem acces la o rețea de date  putem accesa orice post de radio, chiar din aplicația de radio preinstalată a telefonului, la o calitate audio cu mult superioară sunetului distorsionat recepționat prin intermediul unui apel telefonic. 

Ce l-a determinat pe managerul postului, Bogdan Roșca, să adere la un asemenea sistem, care sunt costurile pe care le presupune și câți ascultători a avut Radio Cluj prin telefon sunt întrebări pe care le-am adresat pe cale oficială conducerii Radio Cluj. Noi bănuim că apelul nostru telefonic, inițiat astăzi, în scop de documentare, a reprezentat o premieră pentru Radio Cluj, pentru că sunt șanse mari să fim primii (și, cel mai probabil, ultimii) care am făcut asta.

Pentru că audiența postului este, de ani de zile, într-o continuă prăbușire, poate că managerul Radio Cluj, prin această inițiativă halucinantă, a sperat să crească numărul de ascultători, uitând faptul că audiența se construiește prin emisiuni interesante și nu prin asemenea artificii tehnice elucubrante.

Oricum, în urma acestui material, publicat în Ziar de Cluj, un ziar cu numeroși cititori, s-ar putea ca rețelele de telefonie mobilă din județ să pice ca de Revelion, după ce toți clujenii vor începe să sune la numărul 031 504 0456, pentru a asculta la telefon Radio Cluj. Ne cerem scuze pe această cale patronilor care nu vor mai putea vorbi cu angajații pentru că numărul salariaților lor va suna de acum înainte mereu ocupat, mamelor care nu vor mai putea comunica cu copiii, și, în general, tuturor, pentru că, de acum înainte, odată cu popularizarea acestei facilități, nu se va mai putea înțelege telefonic clujean cu clujean, pentru că aparatele telefonice ale tuturor vor fi conectate în permanență doar la Radio Cluj. 

Foto: radiocluj.roULTIMA ORĂ

 • Acum 7 hours In vizor
  Însuși El, Excelența Sa, Emil Boc, în Marea Înțelepciunea Sa s-a gândit că e frumos să se apuce de modernizări și să pună la pământ statuia lui Iuliu Maniu, fix cu câteva zile înainte de comemorarea a 70 de ani de la moartea sa în închisoarea de la Sighet
 • Acum 9 hours PORTRET
  DACĂ ȘI NEA’ CEAȘCĂ TĂIA ACCESUL GRATUIT LA ÎNVĂȚĂMÂNT (care e înscris și acum în Constituție), mai ajungea Dîncu din Runcu Salvei să se joace de-a politicianul? Vicepreședintele PSD susține privatizarea învățământului preuniversitar
 • Acum 9 hours Din oras
  Cu lucrările nerecepționate, dar trecut ca reușită a măreței administrații ”Bociene”, Parcul Tineretului – Pădurea Clujenilor, intră în renovare
 • Acum 14 hours Din oras
  Viral pe Tik Tok: O cămilă paște-n Cluj
 • Acum 15 hours Din oras
  URMEAZĂ STAȚIA OSĂ METROUL, PRELUNGIREA LICITAȚIEI cu încă o lună
 • Acum 15 hours In vizor
  NOROI ARENA. Jucătorii Rapidului: ”Un teren jalnic. Aveam noroi până la genunchi”. ”U” Cluj, o remiză jalnică
 • Acum 17 hours FOTOGRAFILA
  ”Strâmtoratul” buget al Clujului își permite aruncarea banilor pe apa Someșului navigabil
 • Acum 1 day Editorial
  Prostoii visează la anticipate. Din 1991 aud cuvântul acesta, dar n-am participat decât la ”anticipăpate”. Care ar fi șansele?
 • Acum 1 day Din oras
  BRAVO, EMIL BOC, PARTIDUL COMUNIST ROMÂN ÎȚI MULȚUMEȘTE: Statuia lui Maniu, dată jos cu excavatorul. Finanţatorul statuii, academicianul Emil Borzo: ”Sunt şocat”
 • Acum 1 day Straineze
  SLUGA MOSKOVEI, Viktor Orban, preia retorica Rusiei: ”Dacă trimiți arme Ucrainei, (…) indiferent ce spui, ești în război”
 • Acum 1 day General
  10 ani cu Ziar de Cluj
 • Acum 2 days Politica
  Ciolacu anunță politica fiscală a PSD: Companiile mari să plătească la fel ca și micile companii un impozit de cel puțin 1% din cifra de afaceri. Impozitul pe dividende e prea mic față de Germania
 • Acum 2 days Din oras
  “Încă o mizerie marca prof. Ștefan Florian” – un neurochirurg din generatia noua il face praf pe “vedeta” Spitalului Transilvania, detinuta de Abu Arif Khaled. Florian, ratatul moral al medicinei clujene
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE