Rautacisme

Radio Cluj poate fi ascultat și prin apel telefonic! Se vor prăbuși afaceri, vor apărea grave probleme sociale!

„Începând cu data de 16 august 2016, Radio Cluj poate fi ascultat și de pe telefonul mobil, dacă suni la numărul 031 504 0456, apel cu tarif normal”, ne informează postul public regional de radio, sucursală a Radio Reșița, pe site-ul oficial. Știrea e veche, dar, ardelenește, noi abia acum am aflat. O tratăm ca pe un subiect nou, fiind siguri că 99,99% dintre clujeni încă nu au auzit de această ultimă găselniță pe bani publici.

„Pentru acest număr de telefon nu se percep taxe suplimentare dacă abonatul beneficiază de minute naționale incluse în abonamentul de telefonie mobilă.

Astfel, persoanele care doresc să asculte Radio Cluj, dar nu au alături un aparat de radio și nu sunt conectați la o rețea de date mobile, formează numărul de telefon 031 504 0456 și pot asculta programele noastre direct pe aparatul de telefonie mobilă”, se mai precizează în articolul care anunță festiv această nouă minune a tehnicii moderne, implementată de postul – vârf de lance al radiofoniei de la Cluj.

Ce au uitat să precizeze reprezentanții Radio Cluj este tocmai de ce ar face cineva așa ceva, să asculte radio, sunând la un număr de telefon?!

În prezent, majoritatea avem telefoane mobile, iar în cazul în care nu avem alături un aparat de radio sau dacă nu avem acces la o rețea de date  putem accesa orice post de radio, chiar din aplicația de radio preinstalată a telefonului, la o calitate audio cu mult superioară sunetului distorsionat recepționat prin intermediul unui apel telefonic. 

Ce l-a determinat pe managerul postului, Bogdan Roșca, să adere la un asemenea sistem, care sunt costurile pe care le presupune și câți ascultători a avut Radio Cluj prin telefon sunt întrebări pe care le-am adresat pe cale oficială conducerii Radio Cluj. Noi bănuim că apelul nostru telefonic, inițiat astăzi, în scop de documentare, a reprezentat o premieră pentru Radio Cluj, pentru că sunt șanse mari să fim primii (și, cel mai probabil, ultimii) care am făcut asta.

Pentru că audiența postului este, de ani de zile, într-o continuă prăbușire, poate că managerul Radio Cluj, prin această inițiativă halucinantă, a sperat să crească numărul de ascultători, uitând faptul că audiența se construiește prin emisiuni interesante și nu prin asemenea artificii tehnice elucubrante.

Oricum, în urma acestui material, publicat în Ziar de Cluj, un ziar cu numeroși cititori, s-ar putea ca rețelele de telefonie mobilă din județ să pice ca de Revelion, după ce toți clujenii vor începe să sune la numărul 031 504 0456, pentru a asculta la telefon Radio Cluj. Ne cerem scuze pe această cale patronilor care nu vor mai putea vorbi cu angajații pentru că numărul salariaților lor va suna de acum înainte mereu ocupat, mamelor care nu vor mai putea comunica cu copiii, și, în general, tuturor, pentru că, de acum înainte, odată cu popularizarea acestei facilități, nu se va mai putea înțelege telefonic clujean cu clujean, pentru că aparatele telefonice ale tuturor vor fi conectate în permanență doar la Radio Cluj. 

Foto: radiocluj.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *