Rautacisme

Radio Cluj poate fi ascultat și prin apel telefonic! Se vor prăbuși afaceri, vor apărea grave probleme sociale!

Scris de 486

„Începând cu data de 16 august 2016, Radio Cluj poate fi ascultat și de pe telefonul mobil, dacă suni la numărul 031 504 0456, apel cu tarif normal”, ne informează postul public regional de radio, sucursală a Radio Reșița, pe site-ul oficial. Știrea e veche, dar, ardelenește, noi abia acum am aflat. O tratăm ca pe un subiect nou, fiind siguri că 99,99% dintre clujeni încă nu au auzit de această ultimă găselniță pe bani publici.

„Pentru acest număr de telefon nu se percep taxe suplimentare dacă abonatul beneficiază de minute naționale incluse în abonamentul de telefonie mobilă.

Astfel, persoanele care doresc să asculte Radio Cluj, dar nu au alături un aparat de radio și nu sunt conectați la o rețea de date mobile, formează numărul de telefon 031 504 0456 și pot asculta programele noastre direct pe aparatul de telefonie mobilă”, se mai precizează în articolul care anunță festiv această nouă minune a tehnicii moderne, implementată de postul – vârf de lance al radiofoniei de la Cluj.

Ce au uitat să precizeze reprezentanții Radio Cluj este tocmai de ce ar face cineva așa ceva, să asculte radio, sunând la un număr de telefon?!

În prezent, majoritatea avem telefoane mobile, iar în cazul în care nu avem alături un aparat de radio sau dacă nu avem acces la o rețea de date  putem accesa orice post de radio, chiar din aplicația de radio preinstalată a telefonului, la o calitate audio cu mult superioară sunetului distorsionat recepționat prin intermediul unui apel telefonic. 

Ce l-a determinat pe managerul postului, Bogdan Roșca, să adere la un asemenea sistem, care sunt costurile pe care le presupune și câți ascultători a avut Radio Cluj prin telefon sunt întrebări pe care le-am adresat pe cale oficială conducerii Radio Cluj. Noi bănuim că apelul nostru telefonic, inițiat astăzi, în scop de documentare, a reprezentat o premieră pentru Radio Cluj, pentru că sunt șanse mari să fim primii (și, cel mai probabil, ultimii) care am făcut asta.

Pentru că audiența postului este, de ani de zile, într-o continuă prăbușire, poate că managerul Radio Cluj, prin această inițiativă halucinantă, a sperat să crească numărul de ascultători, uitând faptul că audiența se construiește prin emisiuni interesante și nu prin asemenea artificii tehnice elucubrante.

Oricum, în urma acestui material, publicat în Ziar de Cluj, un ziar cu numeroși cititori, s-ar putea ca rețelele de telefonie mobilă din județ să pice ca de Revelion, după ce toți clujenii vor începe să sune la numărul 031 504 0456, pentru a asculta la telefon Radio Cluj. Ne cerem scuze pe această cale patronilor care nu vor mai putea vorbi cu angajații pentru că numărul salariaților lor va suna de acum înainte mereu ocupat, mamelor care nu vor mai putea comunica cu copiii, și, în general, tuturor, pentru că, de acum înainte, odată cu popularizarea acestei facilități, nu se va mai putea înțelege telefonic clujean cu clujean, pentru că aparatele telefonice ale tuturor vor fi conectate în permanență doar la Radio Cluj. 

Foto: radiocluj.roULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours Politica
  Ce n-avea Autoritatea Electorală Permanentă și acuma are? O greblă. Toni Greblă
 • Acum 2 hours Politica
  PSD anunță că nu votează proiectul PNL care înăsprește sancțiunile la proteste
 • Acum 3 hours In vizor
  Cică: ”lucrări neconforme pe malul Someșului” și ”constructorul reface lucrarea pe banii săi”, că ”n-a respectat granulația la beton”. ”Căcare” beton, că tot malul Someșului e betonat, departe de planul inițial aprobat?
 • Acum 3 hours FOTOGRAFILA
  MODERNIZATU-SA! Administrația locală a aruncat trei roabe de asfalt măcinat peste fostele terenuri de zgură de lângă Cluj Arena și acum se laudă Boc că a ”modernizat” locul de piață volantă și că ”respecte”
 • Acum 5 hours Din oras
  GARAJELE S-AU DAT JOS, ASFALTUL N-A MAI VENIT: Pe Aleea Padin din Oraşul Comoară se strâng bani ca să se acopere gropile din drumul care trece prin fața blocului
 • Acum 5 hours Politica
  Comisiile din Senat au adoptat modificări la proiectul de reformă a pensiilor speciale: Impozitare progresivă, care va ajunge până la 15%. Interzis la cumulul mai multor pensii speciale. Nicio pensie nu va depăși venitul din perioada de activitate
 • Acum 5 hours General
  Pot să zică cei de la agenţiile de rating ce vor, INS nu vine cu veşti prea bune: Managerii firmelor românești estimează că urmează o creștere accentuată a prețurilor în comerțul cu amănuntul și construcții
 • Acum 5 hours Din oras
  După mai bine de trei ani de la izbucnirea pandemiei, numărul cazurilor active de infecție cu coronavirus se apropie de o mie în Cluj-Napoca
 • Acum 6 hours FOTOGRAFILA
  Acum 5 ani ni se promitea o digitalizare de n-o s-o putem duce. Azi întrebăm: “Holograma, unde-i holograma”?
 • Acum 6 hours Eveniment
  ÎN DEZBATERE PUBLICĂ: Plafonarea polițelor RCA
 • Acum 6 hours Eveniment
  COJOCUL BABEI DOCHIA: Răcire accentuată a vremii, în toată ţara, până joi dimineaţa. Temperaturile vor scădea până la minus 10 grade
 • Acum 6 hours Politica
  Președintele Iohannis a promulgat legea avertizorului de integritate
 • Acum 7 hours Eveniment
  PATRU MILIOANE DE LEI PREJUDICII: Înşelăciune cu mobilă la Cluj
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE