Din oras

QR Code-ul Federatiei Share nu se poate citi

Recordul de cel mai mare QR Code european cu care se lauda Federatia Share, s-ar putea sa nu fie valabil. Asta deoarece QR Code-ul format ieri in Piata Unirii nu este citibil. Scannerele de QR Code de pe smartphone-uri nu recunosc codul.

Organizatorii recunosc problema, dar nu stiu daca asta reprezinta un impediment in omologarea recordului.

Foto: pagina de Facebook Youth@Cluj-Napoca 2015

“Intr-adevar nu se poate citi. Dat fiind faptul ca “pixelii” erau de inaltimi diferite, unele se confunda cu solul si nu se poate citi. Erau doua bucati de carton si unii s-ar putea sa fi tinut invers. Vom incerca sa editam poza, poate asa o sa functioneze. Nu stiu sa va spun daca asta inseamna ca recordul nu este valabil. Probabil maine voi avea un raspuns”, a spus Alexandra Damian, reprezentant al Federatiei Share.

Recordul mondial pentru cel mai mare QR Code uman, pe care Federatia Share vrea sa il doboare anul viitor  este detinut de angajatii unui complex de lux de spa si golf, Mission Hills, din Shenzen, China.

 

Foto: http://www.worldrecordacademy.com

2.000 de angajati au format codul tinand umbrele de diferite culori in mana. Codul se poate citi cu ajutorul aplicatiilor de pe smartphone-uri de pe fotografia aeriana realizata de la o inaltime de peste 80 de metri.

Codul de la Cluj s-a facut pentru a strange bani pentru ajutorarea cainilor din adapostul lui Radu Termure, adapost care a fostr distrus intr-un incendiu anul trecut. Fiecare “pixel” a donat cel putin doi lei pentru catei.

“Aproape 300 de persoane s-au inscris, dar au venit mult mai multi. Donatiile s-au facut la fata locului, si toti au primit chitanta. Inca nu avem suma finala adunata, mai asteptam un transfer bancar. Vom face publica suma stransa in cursul zilei de astazi”, a precizat Damian.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *