In vizor

Punctul SMURD Floresti, realizat de o firma abonata la contractele cu statul

Scris de 575

Reprezentantii Primariei Floresti, cea mai mare comuna din Romania, au semnat astazi contractul pentru realizarea unui Punct SMURD. Firma care a castigat licitatia este Canion Impex SRL, aceeasi care a incasat bani de la Primaria Municipiului Cluj-Napoca pentru lucrari pe care de fapt nu le-a efectuat.

Contractul pentru realizarea unei remize de Prevenire si Stingere a Incendiilor (PSI)/ Punct SMURD a fost atribuit in urma licitatiei organizate in vara. La momentul respectiv au depus oferte pentru realizarea proiectului doua societati: SC Tompsa Impex SRL – 1.196.114,5 lei fara TVA, respectiv SC Canion Impex SRL – 1.195.052 lei fara TVA, ambele din Cluj-Napoca.

Castigatoare a fost desemnata oferta celor de la Canion Impex SRL. Asa cum Ziar de Cluj a semnalat inca de la inceputul acestui an, numele acestei societati este mentionat in raportul Curtii de Conturi din 2012 care a scos la iveala faptul ca a incasat bani de la Primaria Municipiului Cluj-Napoca pentru lucrari pe care de fapt nu le-a efectuat. Sumele au fost ulterior returnate, ca urmare a masurilor impuse de Curtea de Conturi.

Este vorba de Contractul de executie de lucrari nr. 245037/30.08.2011 in care este prevazuta “vizarea de catre dirigintele de santier, acceptarea, plata si decontarea efectivă de catre primarie, in a unor situatii de plata intocmite de S.C. Canion Impex SRL Cluj – Napoca pe luna mai 2012, majorate nelegal cu suma totala de 8.909,40 lei, reprezentand lucrari neexecutate si bunuri nelivrate, in cadrul contractului”. Valoarea estimativa a operatiunilor care constituie abateri este de 8.909,40 lei, reprezentand materiale si manopera aferenta, care nu au fost regasite in teren cu ocazia inspectiei efectuate, la care se adauga o dobanda de 471,94 de lei.

In 2011, firma se afla in topul favoritilor pentru reabilitarea gradinitelor din stat din Cluj. Oferta depusa pentru lucrarile de extindere a lucrarilor la gradinita Licurici de pe strada Arinilor a fost de  1.140.347  lei. Numai in 2003 SC Canion Impex SRL a primit de la primaria clujeana 13,4 miliarde de lei vechi. 

In 2013, firma a mai primit si contractul de fatadizare a Liceului Teoretic “Avram Iancu”. Contractul a inclus si lucrari de reparatii, executate de SC Servinstal SRL, iar suma totala atribuita a fost de 604.204 lei.  

Tot in cursul anului trecut, SC Canion Impex SRL a semnat alaturi de Rombianca Prestcom, Servinstal Import Export, Novas Construct Consulting si Constructii SRL contractul cu primaria pentru reparatiile traditionale de vara la scolile si gradinitele din oras. Astfel, municipalitatea a estimat contractul la 11,2 milioane de lei, dar, in urma licitatiei, valoarea s-a redus la jumatate – contractul fiind incheiat in la finalul lunii iunie la valoarea de 6,1 milioane de lei. 

Canion Impex SRL este administrate de Kiss Gellert, Vincze Attila Adrian si Kiss Mihaly. Cei trei mai sunt asociati si in societatile Dedal Construc SRL, Ganeli Prodexim SRL si Samid Construct SRL. Toate au ca obiect de activitate lucrari de constructii a cladirilor rezidentiale si nerezidentiale.

Remiza P.S.I. – Punct SMURD din Floresti urmeaza sa fie pe strada Eroilor, in apropierea chioscului de bilete CTP. Termenul de executie este de 12 luni de la data semnarii contractului. Regimul de inaltime al constructiei este P+1, iar suprafata totala este de 458 mp.ULTIMA ORĂ

 • Acum 15 hours Sport
  DACĂ TOT DĂ ACEST ”GIGI BOCALI” AL CLUJULUI 2 MILIOANE DE EURO, U Cluj a avut o prestație execrabilă la Arad
 • Acum 15 hours Eveniment
  NU, nici asta nu e glumă de 1 Aprilie: Primăria Cluj-Napoca a pierdut procesul cu Curtea de Conturi, după ce a băgat peste 3 milioane de lei din bugetul local în buzunarele unor firme de salubritate. Nici județul nu e mai prejos: Urmează tura din acest an, de 31 milioane de euro prădată în salubritate
 • Acum 17 hours In vizor
  NICIO NOUTATE: Mediul privat ține economia României în spate. Pe banii privaților se face dezmățul bugetar
 • Acum 18 hours Politica
  NU E GLUMĂ DE 1 APRILIE, că guvernanții nu glumesc când buzunăresc: Ne paște un val nou de scumpiri
 • Acum 1 day In vizor
  Rareș Bogdan invocă ”forțe oculte“ care vor să-l compromită pentru că a deranjat la Bruxelles! Totul, după ce a apărut informația că ar fi cerut și el șpagă în scandalul de corupție de la Aeroportul Otopeni
 • Acum 2 days In vizor
  Mai ţineţi minte când Ziar de Cluj scria că “Pantelică de la “readepică” s-a pus pe şantajat operatorii de deşeuri cam fără frică”? Păi, pe anul 2022 a încasat de la operatorii de salubritate de peste 5 ori mai mult la Platforma temporară Pata Rât decât a plătit la CMID pentru eliminarea deșeurilor!
 • Acum 2 days Justitie
  EDUCAȚIE CU BĂTĂTORUL DE ȘNIȚERE: Un jandarm din Brașov, trimis în judecată la Tribunalul Militar Cluj, pentru rele tratamente și violență față de propriul copil. Pe ăștia îi caută cineva la cap când îi angajează?
 • Acum 2 days Din oras
  Cică și parcul ”Armătura” e aproape gata. Dacă și lucrătura aceasta arată a parc…
 • Acum 2 days Din oras
  AR FI DE RÂS, DACĂ NU AR FI DE PLÂNS: Directorul Eco Garden se laudă cu ce știe să facă UNTOLD într-o noapte: ”Am terminat de decopertat vechiul gazon”
 • Acum 2 days Politica
  Marcel Ciolacu, după negocierile cu vicepreședintele Comisiei Europene: ”Fermierii români vor primi ajutor din partea UE”
 • Acum 2 days Eveniment
  FRAUDĂ DE 2 MILIOANE DE EURO: Ucraineni cazați doar pe hârtie. Poliția a făcut descinderi și în Cluj
 • Acum 2 days Politica
  Ligia Deca, în contradicție cu ea însăși. A scos salariile profesorilor din proiectul legii Educației, la 20 de zile după ce a anunțat public că salarizarea profesorilor va fi în legea Educației
 • Acum 2 days Eveniment
  Bulgaria și România au înregistrat o scădere a prețurilor la energie electrică, ambele cu -8,44%
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE