Justitie

Punctul 0 a ceea ce urma să numim Țeapa Tower. Contractul de asociere dintre Chezan și USAMV, întocmit la biroul notarial al lui Daniel Buda și Romana Mitre (DOCUMENT)

Din momentul în care au început scandalurile cu apartamentele neconstruite din blocul Tower, o singură întrebare rămânea fără răspuns. Pe la colțuri, în cercuri de bârfe, unii oameni știau răspunsul, alți jurnaliști îl dădeau pe după ureche, dar nimeni nu a văzut negru pe alb. Întrebarea era: cine a parafat asocierea dintre USAMV și TOWER SRL? La zece ani de la întocmirea documentului, Ziar de Cluj vă prezintă contractul făcut la ”Buda Daniel și Mitre Romana Lacrima.

Haideți să o luăm cronologic, pentru ca să înțelegeți cine a avut de câștigat din Tower și cine pe cine a protejat. Totul a rămas în ”familie”. 

– La începutul anului 2007, conducerea USAMV a pus la cale o procedura de încredințare a unui teren de 1,7 hectare deținut de universitate în cartierul Manastur, situat între magazinul Billa și stația OMV. Conform informațiilor de pe piata imobiliara, terenul valora atunci circa 5 milioane de euro. 

– Pe 7 februarie 2007, Mihai Chezan a înființat firma Tower SRL.

13 zile mai târziu, în luna februarie – 2007, Firma Tower participă și câștigă licitația celor de la USAMV

– În decembrie 2007, deputatul Daniel Buda a făcut mai multe tranzacţii imobiliare care i-au adus, dintr-un foc, 7,6 milioane de lei, adică circa 2,6 milioane de euro. El a vândut trei apartamente şi trei terenuri pe care le deţinea pe Str. Dorobanţilor la nr. 48 către SC Silver Development, înfiinţată în septembrie 2007. Partea interesantă a acestei afaceri imobiliare este că în cadrul SC Silver Development figurează ca acţionari Mihaela Barboş şi SC Tower SRL, adică americanul-român Mihai Chezan. Acesta l-a ”scăpat” pe Buda de imobile pentru a construi o clădire de birouri, în buricul târgului. 

-În 2008 ”Biroul Notarial Daniel Buda și Romana Lacrima Mitre” își pune parafa pe contractul de asociere dintre USAMV și Tower.

– Revenind la clădirea de birouri a deputatului Buda, trebuie spus că, în locul fostului cabinet de avocatură, compania lui Mihai Chezan a demarat construcţia unui imobil de birouri, mai ales că se află la două sute de metri de Palatul de Justiţie din Cluj-Napoca, iar până la începerea crizei, în zonă exista o acută lipsă de spaţii pentru birouri.

– Criza îi aduce necazuri lui Chezan. Băncile refuză să îi finanțeze proiectul imobiliar, pe care îl construia în asociere cu USAMV. ANAF-ul vrea falimentul Firmei Tower

– În data de 19 iunie 2009, Mihai Chezan, care deţinea 99 la sută din acţiunile firmei care a construit birourile de pe Dorobanțielor, a vândut părţile sociale Lilianei Buda şi altor doi oameni de afaceri clujeni.

– În 2010 apar multiple plângeri pentru înșelăciune, formulate de oamenii ce s-au trezit cu banii dați și fără apartamentele construite. 

În prezent, Chezan se ascunde în Germania cu speranța că nu o să fie extrădat în SUA pentru a fi încarcerat și cu speranța că la Cluj se vor prescrie faptele din dosarul de înșelăciune și nici aici nu ar primi o condamnare cu executare. 

În vreme ce toate afacerile lui chezan au ajuns la sapă de lemn, declarația de avere a lui Daniel Buda îl poziționează pe acesta printre cei mai bogați politicieni din județul Cluj. 

Destul cu preludiul, v-am promis dovada că asocierea USAMV – Tower a fost făcută la biroul notarial al actualului Eurodeputat, prin parafa colegei Romana Lacrima. 

 

 

Și ca bonus, iată cum arată averea lui Daniel Buda, în prezent: 

 

Legătura dintre Daniel şi Mihai Chezan

 

În relaţia Buda-Chezan apar definitorii plata şi înţelegerea iniţială a celor doi. Mihai Chezan se angajează să plătească 3.000.000 euro pentru terenul de 2.000 mp al lui Daniel Buda cu condiţia construirii unui imobil de 8 etaje de birouri . Secvenţele afacerii au fost următoarele:

1. Se plătesc iniţial doar 1.500.000 euro, după care se construieşte clădirea de birouri (posibil să fie şi din banii luaţi de la Tower, adică din plata avansurilor de la clienţi).

2. În momentul în care Tower intră în insolvenţă şi Chezan este descărcat prin Seychelles de gestiune , D. Buda îl scoate din proprietate pe Chezan şi pentru aşa-zisa neplată de 1.500.000 euro întreaga clădire de birouri este trecută pe numele soţiei lui Buda (clădirea Silver Tower de pe Dorobanţilor)

3. Practic s-a încercat scoaterea lui Chezan din această afacere pentru ca nu cumva creditorii să se îndrepte asupra ei .

4. Ce rămâne interesant este faptul că Mihai Chezan a plătit 1.500.000 euro iniţial iar în final nu are nimic. Asta ne arată caracterul extrem de dubios al afacerii! (Analiză via Cotidianul.ro)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *