Eveniment

Pui de vulpe rănit grav, găsit într-un șanț din Florești

Organizația pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului (OPMCB) a anunțat că marți au fost solicitați la prinderea și transportul unui pui de vulpe din Florești, grav rănit.

Animalul a fost găsit de un grup de tineri într-un șanț:

Am ieșit cu cățeii la plimbare în pădurea din Florești și am găsit acest pui de vulpe în șanț, nu se poate mișca, probabil este lovit. Îl poate ajuta cineva?”, au scris atunci tinerii pe rețelele de socializare.

Ulterior, cei de la OPMCB au intervenit la caz și au ajutat la salvarea puiului de vulpe rănit:

„Am fost solicitați să ajutăm la prinderea și transportul unui pui de vulpe din Florești, din păcate cu probleme grave. Se pare că nu mulți au fost receptivi la anunțul nostru recent, nu au știut sau nu au dorit să îndrume persoana, deși adesea am precizat ce trebuie făcut și la cine să apeleze. Programul #savethedeercluj se poate găsi pe pagină și facem apel din nou la susținere, pentru a putea sa ajutăm în continuare.

Tinerii care au observat puiul se aflau cu câinele la plimbare, acesta a fost norocul lui, dacă se poate numi așa. Le mulțumim pentru răbdare și implicare!”, au transmis cei de la Organizația pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului pe pagina de Facebook, în data de 8 iunie.