Politica

PSD nu vrea creșterea vârstei de pensionare

Secretarul general al PSD, Paul Stănescu, a declarat că partidul său se opune unei eventuale creșteri a vârstei de pensionare.

”Discuția despre creșterea vârstei de pensionare trebuie tranșată înainte să mai dăm naștere, din cine știe ce motive politice, și la alte îngrijorări pentru români. PSD nu susține o astfel de măsură. Nu vrem să punem o presiune și mai mare pe salariați”, a declarat liderul PSD.

Declarația vine după ce în spațiul public a reapărut o temă veche de aproape doi ani – un proiect al fostului ministru al Muncii, Raluca Turcan, care ar fi permis pensionarea voluntară la 70 de ani. Proiectul, care nu a fost votat, prevedea clar că pot ieși la pensie la 70 de ani doar angajații care doresc acest lucru.

Și actualul ministrul al Muncii, Marius Budăi, a declarat, la 1 martie, că nu va ”permite” ca vârsta de pensionare în sistemul public de pensii să crească. Acesta a  precizat că legislaţia în vigoare prevede că, până în 2030, vârsta de pensionare a femeilor din categorii profesionale care nu beneficiază de legi speciale va creşte la 63 de ani.