Anchete

PSD-iştii din Câmpia Turzii jură să se lase schingiuiţi, dacă "dau din lojă". Petre Pop, consilier judeţean şi cavalerul-mason şef, acuzat de vecini că invocă spirite

Scris de 3,716

Mai mulţi angajaţi ai primăriei Câmpia Turzii, PSD-işti şi angajaţi ai Companiei de Apă Arieşul stau ca pe ghimpi de când au apărut în presă imagini de la întrunirile “masonilor” din Câmpia Turzii. 

Câmpia Express a publicat un set de imagini în exclusivitate, precum şi o anchetă complexă despre practicile din cele trei presupuse loje. 

“În timpul în care ocupa funcţia de administrator public, o funcţie inventată după chipul şi asemănarea lui Petre Pop şi plătită regeşte din bani publici, în Câmpia Turzii au apărut primele loje masonice, având politicianul cap de afiş. Iniţiat în organizaţie la finalul anului 2015, Petre Pop împreună cu mai mulţi membrii PSD au înfiinţat la Câmpia Turzii 3 loje masonice”, scriu jurnaliştii de la Câmpia Express

“Conform informaţiilor pe care le deţinem, la Câmpia Turzii există un “Mare Orient” format din 3 Loje: Crucis Fratres (lojă masculină condusă de Petre Pop), Hypatia (lojă feminină condusă de Monica Uioreanu) şi Comanderia Cavalerilor de Malta Câmpia Turzii. 

Primul semn al existenţei lojelor masonice la Câmpia Turzii se află în Muzeul Prima Şcoală Română, pe o plăcuţă gravată în lemn. Placa a fost montată acolo la ordinele “Maestrului Mason” Petre Pop”, completează Câmpia Express. 

Contactat telefonic de Ziar de Cluj, consilierul judeţean a negat apartenenţa la masonerie cu vehemenţă, susţinând că e doar Cavaler de Malta. 

“”Dumneavoastră sunteţi membrul vreunei loje?, a fost întrebat Petre Pop de redactorul Ziar de Cluj.  Acesta a răspuns: Nu sunt. Dar, vedeţi dumneavoastră, eu… cum să va spun eu… asta e o întrebare interesantă. Eu fac parte din cadrul… aţi văzut, dintr-un ordin al Cavalerilor de Malta, care e, cum să va spun eu, ce se ocupă de acte umanitare, nu are nimic cu chestiile, cu masonii. Deşi sunt probabil şi astfel de oameni”, a spus cu greu şi incecand să gândească un non-răspuns cât mai ticluit, Petre Pop. 

Cavaler de Malta sau Francmason? 

Din imagini se vede clar costumaţia lui Petre Pop şi a celor prezenţi la “şedinţe”. De asemenea, şi decoraţiunile de pe pereţi sunt evidente. 

Aşa arată Petre Pop şi acoliţii, în timpul întrunirilor 

masonerie petre pop

Aşa arată francmasonii. 

masonerie petre pop

Şi aceştia sunt cavalerii de Malta. 

masonerie petre pop

Trageţi dumneavoastră concluziile. 

Bisericii Ortodoxe Române îi este interzisă orice legătură cu organizaţiile masonice. Cu toate acestea, Ordinul Cavalerilor de Malta, sub numele complet Ordinul Suveran Militar de Malta al Sf. Ioan de Ierusalim, este o frăţie care are strânse legături cu Biserica Romano-Catolică. Membrii săi iniţiaţi trebuie să fie catolici şi să fi activat în armată. Principalele sfere de control ale Cavaleriilo de Malta sunt Africa şi America Latină, unde componenta membrilor din America Latină include loja masonică „P2” a fasciştilor. Una dintre asemănările cu francmasonii este ritualul de iniţiere care include participarea la ceremonii secrete, cu ţinute rituale feudale şi îmbrăţişează o puternică mentalitate de castă, ca parte a iniţierii lor în dogma Rosicruciană. Scopul Cavalerilor de Malta este de a îndeplini anumite exigenţe aristocratice şi de a da dovada deţinerii unui blazon moştenit din tată în fiu de cel puţin 300 de ani. În schimb, scopurile francmasonilor sunt comune, atât pe parte socială şi morală, cât şi pe parte spirituală şi vizează “urmarea propriului drum al fiecăruia dintre noi către perfecţionarea de sine” – se arată intr-o scurtă paralelăintre cele două ordine. 

Petre Pop, acuzat de spiritism: “Niciodată în viaţă mea nu am participat la vreo şedinţa de spiritism” 

“Mai mulţi cetăţeni ai unui bloc din Câmpia Turzii ne-au semnalat că, periodic, la parterul blocului în care locuiesc, se petrec anumite ritualuri de spiritualitate, care ar conţine şi şedinţe de spiritism şi invocare a spiritelor persoanelor dispărute. Este vorba despre unul dintre blocurile noi de pe strada Şcolii din cartierul Sancrai. 

„Am văzut pe fereastră unuia dintre apartamente cum erau nişte lumânări aprinse şi mai mulţi oameni stăteau în cerc şi parcă ziceau o mantră. N-am mai stat să văd despre ce e vorba ca să nu fiu văzut de cei dinăuntru”, ne povesteşte un martor. 

Printre cei care participa la şedinţele de spiritism se pare că s-ar număra şi consilierul judeţean Petre Pop, socio-psiholog de profesie, care nu a negat niciodată afinitatea lui pentru religie şi ezoterism”, scriu colegii de la Ziar 15 minute

„Este o chestiune hilară, scornită probabil de către cineva care doreşte să-mi facă rău. Eu sunt creştin ortodox şi niciodată în viaţă mea nu am participat la vreo şedinţă de spiritism. Cât despre ezoterism, există exoterism, adică învăţătură pentru toată lumea şi ezoterism, adică dezvoltarea capacităţilor spirituale, prin intermediu propriu. Eu sunt creştin ortodox, iar la respectiva locaţie este sediul unei societăţi comerciale, deci sub nici o formă nu se pune problema unui asemenea „eveniment””, spune Petre Pop ÎN EXCLUSIVITATE PENTRU ZIARUL 15 MINUTE

Masonii s-ar lăsa schingiuiţi, conform jurământului, dacă nu păstrează tăcerea 

“Jur, în numele Arhitectului Suprem al tuturor lumilor, să nu divulg niciodată secretele, semnele, cuvintele, învăţăturile sau practicile francmasoneriei şi să păstrez tăcere veşnică asupra lor. 
Făgăduiesc şi jur să nu trădez niciodată nimic din acestea, nici prin scris, nici prin grai, nici prin gesturi, nici să pun pe altcineva să scrie, să litografieze, să graveze, să tipărească ceva, să nu dau în vileag în vre-un fel ceea ce mi s-a descoperit până în această clipă sau ce mi se va descoperi în viitor. Dacă nu mă voi ţine de cuvânt, mă oblig să mă supun la următoarea pedeapsa: 
– să mi se ardă buzele cu fier înroşit; 
– să mi se taie o mână; 
– să mi se smulgă limba din gură; 
– să mi se reteze gâtul; 
– cadavrul meu să fie spânzurat în lojă în timpul primirii unui nou frate, iar după aceea să fie ars iar cenuşă aruncată în vânt.” este jurământul depus de participanţii la aceste ritualuri, consemnat de Câmpia Express. 

Nu facem supoziţii, însă istoria ne-a învăţat că, în general, politicienii nu prea se pot ţine de cuvânt şi nu prea pot ţine secrete. 

Ca drept dovadă, fix imaginile în posesia cărora au intrat colegii de la Câmpia Express. Doar fotografiile au fost făcute în timpul unor şedinţe/ritualuri cât se poate de secrete. 

 

Şi scaunele? De unde sunt scaunele? 

Cei care au fost la sediul masonilor din Câmpia Turzii au stat pe scaune identice cu cele din Palatul Cultural “Ionel Floaşiu”.

masoni petre pop

L-am întrebat pe Petre Pop dacă nu cumva sunt aceleaşi scaune, însă acesta a negat vehement. 

masoni petre pop

“Nu va daţi seama că scaunele acele sunt pe un inventar? Nici vorbă”, a negat politicianul legătura dintre scaunele pe care le foloseşte la şedinţele secrete şi cele de pe care se asistă la evenimentele culturale din oraş. 

masoni petre pop

Teatru sau principii? 

Prezenţa şi implicarea membrilor diverselor organizaţii mai mult sau mai puţin secrete în viaţă comunităţilor nu e un fapt nou. Studierea şi înţelegerea istoriei francmasonilor şi a principiilor acestora ar scoate la iveală existenţa unei variante elitiste a societăţii, cu valori morale deosebite. 

Doar că, la nivelul despre care vorbim în acest caz, având în vedere personajele şi ceea ce aflăm despre ele doar dacă efectuăm o căutare pe paginile instanţelor, fără să mai discutăm de background-ul politic şi de cel moral, aceste întâlniri, şedinţe si ritualuri par a fi doar un teatru ieftin, pentru a ieşi în evidenţă cu ceva, într-un oraş distrus, secţie cu secţie a combinatului, de interesele politice. 

În plus, într-o lojă care se respectă, doamnele nu ar purta mănuşi cu 3 numere mai mari, şi nici nu s-ar pune problema fotografierii, dându-se dovadă de piţiponceala şi cocalarism, doar selfie-urile mai lipsind de la aceste “ritualuri” pseudo-masonice. 

masoni petre pop

Dealtfel, Marea Lojă Naţională din România a refuzat să dea detalii despre loja din Câmpia Turzii sau apartenenţa acesteia la Marea Lojă, purtătorul de cuvânt fiind clar iritat de întrebările legate de Petre Pop. ULTIMA ORĂ

 • Acum 6 hours FOTOGRAFILA
  Am auzit că e finalizat Podul Porțelanului. Însuși El, Primarul, a contribuit la lucrări
 • Acum 7 hours Politica
  USR, despre o ordonanță emisă de Guvern, „noaptea, ca hoții”, chiar înaintea mini-vacanței de 1 Decembrie: PSD-PNL a introdus taxa pe soare. Cerem stoparea publicării în Monitorul Oficial și refacerea ordonanței
 • Acum 9 hours In vizor
  Arogantul Culiță Sterp a omorât un om în 2016. Cu tupeu, a încercat o tentativă de mușamalizare de tipul ”Hai să ne înțelegem”. Acum, dacă autoritățile își fac datoria, riscă ani grei de pușcărie
 • Acum 1 day Din oras
  Boc OSĂ facă în Mărăști lift cu drone livrate prin metrou pe Someșul navigabil și cu vedere din Turnul Pompierilor. Zici c-a dat cu copy-paste din avioanele imobiliare ale Elenei Udrea de la Transilvania Smart City
 • Acum 1 day In vizor
  NICIO NOUTATE, PE BANII CLUJENILOR SE FAC ”SERVICII”: Primăria Cluj-Napoca cumpără sediul BCR de pe George Barițiu. Tranzacția costă 5.8 milioane de euro
 • Acum 1 day In vizor
  Polițiștii au cerut recalcularea alcoolemiei manelistului Culiță Sterp. Există suspiciunea că ar fi fost mai mare decât ce s-a raportat
 • Acum 1 day General
  CAI VERZI PE PEREȚI: Renegocierea PNRR e ”foarte limitată”, dar o ajustare va exista, susține ministrul Marcel Boloș: ”Trebuie să facem rost de banii aceștia”
 • Acum 2 days Din oras
  Colegiul Tehnic Anghel Saligny va fi mutat nu neaparat din răutatea ISJ Cluj, ci din nesimțirea celor care știau, încă din 2013, despre faptul că a fost retrocedat terenul, dar au ales să tacă și să pută ca în iarbă!
 • Acum 2 days Politica
  Tanczos Barna: Nu vor mai avea voie să se înscrie la ”Rabla pentru electrocasnice” cei care au blocat programul şi şi-au bătut joc de sprijinul financiar din partea statului
 • Acum 2 days Politica
  Csoma Botond, după ce un lider PNL a cerut ca UDMR să iasă de la guvernare: Are o atitudine antimaghiară consecventă. Nu sunt motive de rupere a coaliției
 • Acum 2 days Editorial
  Emil Ceausescu. Preamultul
 • Acum 2 days Vocea ta
  Minciuna, Tupeul și Primarul
 • Acum 2 days In vizor
  Boc ne anunță că legea îi zice că are 60 de zile la dispoziție să analizeze, cu atenție și îngrijorare, ofertele pentru metrou. OSĂ le analizeze până la sfârșitul lunii ianuarie, la anul. Deci, OSĂ se încadreze în toate termenele PNRR
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE