Politica

PSD: Cu PSD la guvernare, Romania a intrat în NATO și Uniunea Europeană, a scăpat de MCV și este gata să adere la Schengen

PSD susține, joi, într-o postare pe pagina de Facebook, că, atunci când a fost la guvernare, România a intrat în NATO și UE, a scăpat de MCV și este gata să adere la Schengen, în timp ce atunci când s-a aflat USR la guvernare, Ronmânia a fost într-un permanent blocaj și a mers din criză in criză.

Reacția PSD vine după ce Cătălin Drulă, președintele USR, a prezentat joi în Piața Victoriei Cartea Neagră a guvernării PSD-PNL, un raport critic al activității Guvernului la un an de la preluarea mandatului.

”Cu PSD la guvernare, Romania a intrat în NATO și Uniunea Europeană, a scăpat de MCV și este gata să adere la Schengen! Cu USR la guvernare, Romania a fost într-un permanent blocaj și a mers din criză in criză. Faptele sunt clare! Cu PSD la guvernare, România a îndeplinit toate standardele europene în privința justiției! Iar această evoluție este confirmată prin adoptarea noilor legi ale justiției și de faptul că, recent, Comisia Europeană a eliminat țara noastră din monitorizarea prin vechiul Mecanism de Cooperare și Verificare.

Marii anticorupți de la USR, care combat corupția doar pe Facebook și doar când e la alții, nu au reușit nimic. Nici nu e de mirare: ce performanțe pe zona justiției pot avea politicienii care fac acum scut în cazul colegilor lor penali, precum primarii Coliban de la Brașov și Clotilde Armand de la Sectorul 1 din București.

Adevărul este simplu și dur: USR este disperat că România a scăpat de MCV și are o șansă uriașă de aderare la spațiul Schengen. Calculul lor cinic este că asemenea realizări le diminuează lor șansele unor disperate manevre politice interne! Iar pentru această meschinărie politică sunt capabili de orice. Inclusiv să folosească ranga împotriva intereselor naționale ale țării!”, a susținut PSD în replică.